Rapotice vyhrály i v Měříně


Branky


20. M. Souček , 85. M. Kolda - 38. M. Sobotka , 42. R. Valsa , 87. J. Illek
26

Jízda Rapotic pokračuje. Suverén tabulky vyhrál v Měříně, i když hrál skoro celou druhou půli v deseti hráčích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po poločase vedli

V souboji druhého s prvním týmem tabulky se bylo hned od úvodu na co dívat. Ve 4. minutě se ke střele z 25 merů dostal Illek, ale jeho přízemní nepříliš důraznou střelu Hladík bez potíží chytil. V 7. minutě dal o sobě vědět také domácí Měřín, avšak Beranovu střelu dokázal Tomáš Laš vyrazit na roh. V úvodní hektické desetiminutovce měl šanci také hostující kapitán Milan Laš jež napřáhl ke střele z volného přímého kopu, která před Hladíkem skočila a ten ji dokázal pouze vyrazit před sebe, ale nikdo se k dorážce nedostal. Od samého začátku se hrálo ve vysokém tempu a nasazení. Ve 20. minutě měli domácí k dispozici trestňák z 25 metrů. Nepříliš povedenou Součkovu střelu však ve zdi tečoval kapitán Milan Laš a ta zapadla za záda jeho, v tu chvíli bezmocného, bratra Tomáše - 1:0. Vzápětí mohl vyrovnat Mucha, ale svou hlavičku po bezchybném centru Illka z levé strany nedokázal naměrovat mezi tři tyče. Zdeněk Mucha měl dobrou možnost i ve 33. minutě, kdy se ve vápně dostal k míči, ale jeho prudká střela patrně mířící do branky byla zblokována jedním z bránících hráčů. Snaha hostů o vyrovnání vyvrcholila ve 38. minutě zdánlivě nenápadnou akcí. Milan Laš rozehrál dlouhým nákopem na Petra Matouška, který dokázal zdánlivě ztracený balón zády k brance ještě hlavou prodloužit a to tak šikovně, že si jej našel nabíhající Michal Sobotka, postupoval sám na Hladíka a chytrým lobem jej přehodil - 1:1. Ve 42. minutě ustál Michal Sobotka souboj na levé streně a snažil se přihrávkou najít nabíhajícího Milana Laše, který však skákavou přihrávku ještě pustil za sebe, kde si ji našel zcela nehlídaný Radek Valsa a přízemní střelou z hranice penalty nedal Hladíkovi šanci - 1:2. 

Rapotice vedení udržely

Druhá půle nezačala očekávaným náporem domácích. Hrálo se spíše ve středu hřiště a na výraznější moment se čekalo do 49. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Michal Němec, který chtěl přerušit akci domácích a po celkem zbytečném faulu ve středu hřiště musel odejít do kabin. Měřín dlouho nemohl své početní výhody využít a místy působil až bezradně. Do dobré příležitosti se po příhrávce Radka Valsy hnal Illek, ale vybojoval pouze rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal nikým nehlídaný Petr Císař, ale mířil jen do boční sítě. Když už se zdálo, že utkání hosté v poklidu dotáhnou ke třem bodům přišlo vyrovnání domácích. Petr Sobotka byl dohrán u brankové čáry na levé straně, faul se ale nepískal, a tak se snažil míč pohlídat na odkop. Domácí hráč se však nevzdal, balón vypíchl a dával pod sebe, kde si jej našel Martin Kolda a prudkou střelou z besprostřední blízkosti nedal Lašovi šanci. Domácí se nadechovali k závěrečnému náporu a v ten moment přišla rozhodující situace. Při jednom z brejků hosté vybojovali rohový kop, který přímo do branky zakroutil Honza Illek a bylo rozhodnuto. Šokovaní domácí se již k žádnému ohrožení branky v posledních třech minutách nedostali.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík (trenér): Nerozhodný výsledek by zápasu slušel více, je to ale naše chyba, měli jsme k dispozici dlouhou přesilovku, zápas už jsme si měli po vyrovnání pohlídat.

FC Rapotice
Aleš Kolařík (vedoucí): Zápas se hrál od počátku ve vysokém tempu. Chvíli nám trvalo než jsme se srovnali s rychlým dostupováním Měřína a důraznou hrou. Přesto jsme si v první půli vytvořili dostatek šancí a dokázali jsme rychle zareagovat na vedení soupeře po naší smolné teči. Rychlé vyrovnání nám dodalo sebejistou z čehož vyplynula branka Radka Valsy, který těžil z výborné práce Michala Sobotky. Druhou půli ovlivnilo zbytečné vyloučení Michala Němce. Po vyloučení jsme se semkli, více zatáhli a Měřín se nemohl dostat do nějakého souvislejšího tlaku. Jsem rád, že i v deseti se nám podařilo zareagovat na vyrovnání Měřína a z rohového kopu jsme, i s trochou štěstí, strhli vedení na svou stranu. Mužstvo zaslouží velkou pochvalu za to, jak se dokázalo vypořádat se složitým vývojem zápasu.



Sestavy


TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - T. Kuřátko [-] (63. J. Šoukal [-] ) , T. Bublán [-] , M. Matoušek [-] , M. Souček [-] , L. Doležal [-] (78. M. Kolda [-] ) , T. Láznička [-] , D. Polák [-] (70. K. Kružík [-] ) , M. Kožený [-] , V. Beran [-] , V. Procházka [-]

FC Rapotice
T. Laš [-] - M. Laš [-] , Z. Mucha [-] , M. Sobotka [-] , M. Němec [-] , J. Matoušek [-] , J. Illek [-] , P. Matoušek [-] (89. R. Zezula [-] ) , M. Škorpík [-] (67. P. Císař [-] ) , R. Valsa [-] , P. Sobotka [-]

ŽK: 19. T. Kuřátko , 21. M. Kožený , 34. V. Procházka , 45. M. Matoušek , 54. M. Souček - 25. M. Škorpík , 37. M. Němec , 88. J. Matoušek . ČK: 49. M. Němec .
Hráči zápasu: J. Illek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: BURZA Milan - DOSTÁL Tomáš, GREGAR Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - BURZA Milan: 6
Občerstvení - nápoje: 5
Hrací plocha: 6
Zázemí: 5
Výkon domácích - TJ Jiskra Měřín: 4
Výkon hostů - FC Rapotice: 6
Hráč utkání - hosté: Michal Sobotka

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Fotograf, Zdravotník - Sokol Bohdalov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Hráč, Asistent trenéra, Zpravodaj - Sokol Bohdalov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Martin Mužátko

Expert: Karel Živný
Tip experta: remíza

Domácí mají technický a agresivní mančaft, o čemž jsme se sami v minulém kole přesvědčili. Rapotice nevyhrávají takovým rozdílem jako na podzim, ale jdou si cílevědomě za svým postupovým cílem. Ale i tak si myslím, ze se tito soupeři rozejdou remízovým výsledkem.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza