Osm branek, z toho pět v síti domácích, Dívčice nezvládly ani duel s Týnem


Branky


17

Další těžkou ránu inkasovali fotbalisté Dívčic. Ti přivítali v posledním kole rezervu Týna, která se však ukázala být výrazně nad jejich síly. Hosté zvládli perfektně hned úvod zápasu a již po patnácti minutách vedli. Branky padaly i po změně stran, nakonec jich bylo k vidění hned osm, přičemž pět z nich padlo do sítě Dívčic. Týn si tak po výhře 5:3 odvezl vytoužené tři body, zatímco Dívčice klesly až na šesté místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vyhráli první poločas

Jarní jízda týnské Benfiky neskončila ani v posledním kole. V Dívčicích si B-tým FK Olympie připsal už osmou výhru v řadě a pro udržení bronzové pozice se nemusel ohlížet na výsledek Borku. Třetí flek Olympie udržela i přesto, že k zápasu jela ve velmi improvizované sestavě, v níž zářili také oba trenéři Martin Klička a Luděk Lagron. Týňáci se v posledním kole museli obejít bez zraněných opor Daniela Broma a Jana Marušky. Scházel také zkušený stoper Jiří Klička, který stejně jako bratři Poncové a Luděk Lagron ml. plnil roli svatebčana. Když k tomu přidáme dlouhodobě zraněného řízného beka Sekyru, sečteno podtrženo, béčku chybělo sedm stabilních hráčů. Do zápasu tak vyběhla jedenáctka s Luďkem Lagronem st. na stoperu a Martinem Kličkou na hrotu útoku. Gólman Martin Valtr taktéž zaujal pozici stopera, v brance nastoupil hrdina posledních týdnů Filip Miřátský. Olympii čtvrt hodiny trvalo, než si na velmi netradiční složení sestavy zvykla. Dívčice rozjely ofenzivní kolotoč, a kdyby hned v úvodu Olympii nasázely tři góly, nikdo by se nemohl divit. Domácí hráči se však předháněli ve spalování vyložených šancí, brankář Miřátský opět exceloval a když byla potřeba, pomohly mu tyče dobře postavené branky. Týnští se poprvé osmělili v 15. minutě, kdy Jaroslav Brom přesnou průnikovou přihrávkou vyslal Davida Marušku, který v nájezdu na brankáře Kácala nezaváhal. Nečekané vedení Olympii vydrželo do 29. minuty, kdy dívčickou střeleckou smůlu protrhl s přispěním tyče Jiří Vondrka. O pět minut později už domácí vedli. Vladimír Valenta napřáhl z poměrně uctivé vzdálenosti a brankář Miřátský si vybral slabší chvilku ve stylu španělského gólmana De Gey. Tou dobou už Olympie bojovala jen v deseti, Luděk Lagron totiž kvůli zranění svalu musel odstoupit. Právě po brance na 2:1 týnskou sestavu posílili opozdilci Tien Nguyen a Mezera. Martin Klička se chopil rozhodcovského praporku a jeho tým v 11 mužích dokázal ještě do přestávky otočit skóre. Ve 38. minutě prchl po levé straně Mach a jeho centr poslal do sítě mladíček Patrik Šimánek. Dvě minuty nato provětral stejnou stranu dívčické obrany týnský Fun a před brankou si Patrik Šimánek i podruhé počínal jako zkušený mazák. Olympie tak po poločase vedla 3:2, což byl pro všechny účastněné nečekaný šok.

Dívčice absolutně nezvládly druhý poločas, Týn si odvezl všechny body

Začátek druhé půle týnským nevyšel a Dívčice se nepříjemně často objevovaly poblíž Miřátského branky. Domácím se nakonec podařilo vyrovnat, když v 58. minutě pěknou kombinační akci zakončoval do prázdné branky kanonýr Václav Strnad. Olympii vyrovnávacím gólem zazvonil budíček, týnští hráči se probrali a do konce zápasu už na hřišti vládli. Defenziva vyztužená stoperským triem Zavadil, Valtr, Mezera už domácí borce do šance nepustila a týnští vycítili šanci na vítězství. V 65. minutě narýsoval Jaroslav Brom další přesnou přihrávku a Vlastimil Švík při zakončení zkušeně prostřelil Kácala. O dvě minuty později se Švík ze střelce proměnil v nahrávače, krásnou kolmicí poslal dopředu Davida Marušku, ten obešel Kácala a do prázdné branky korunoval vítězství Olympie. Na stavu 3:5 se už do konce utkání nic nezměnilo a týnské béčko tak mohlo slavit nečekané, ale o to příjemnější tři body na závěr sezóny. Naopak domácím Dívčicím muselo pozápasové pivo chutnat velmi hořce. 

Autor: Jaroslav Brom



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Dívčice
Pavel Bartuška (trenér): S Týnem jsme prohospodařily prvních dvacet minut, kdy jsme mohli vést minimálně 3:0, bohužel koncovka byla strašná. Pak začali padat góly, ale pro nás v přestřelce se smutným koncem.

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Když jsme v sobotu dopoledne dávali sestavu dohromady, říkali jsme si, že úspěch bude nedostat bůra a důstojně se rozloučit se sezónou. Bez aktivní pomoci našich koučů bychom začínali v 9, byl pro nás zážitek si s trenéry zahrát. V zápase jsme měli neskutečnou kliku, Dívčice na začátku zahodily nevídané věci a pak už se prostě pořádně nechytly. Nám směrem dopředu vyšlo skoro všechno, dali jsme krásné góly do otevřené obrany. Všichni podali zodpovědné výkony v defenzivě, patálie se sestavou nás semkly a vyválčili jsme tři body, které nám pojistily třetí místo. Celkově nám sezóna vyšla parádně a za dva týdny se zaslouženě přežereme a decentně popijeme.



Počet diváků: 75. Rozhodčí: PILEČEK Josef - AMBROŽ Martin (N), KLIČKA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 6
Rozhodčí - PILEČEK Josef: 1 - Tento člověk měl přestat pískat už před 10 lety!
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 4
Hrací plocha: 6
Zázemí: 9
Výkon domácích - TJ Mír Dívčice: 4
Výkon hostů - FK Olympie Týn nad Vltavou B: 8
Hodnocení hráčů - domácí: Libor Waldhauser - 4, Jan Lexa - 6, Luboš Tvrzický - 7, Jan Bezpalec - 5, Jindřich Vavroch - 7, Vladimír Valenta - 6, Václav Strnad - 6, Štěpán Hájek - 7, Jiří Vondrka - 5, Jan Dvořák - 7, Pavel Hezoučký - 6, Jan Valenta - 4, Lukáš Kácal - 3,
Hodnocení hráčů - hosté: Jaroslav Brom - 10,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Hra Dívčic vůbec neni špatná, jelikož tam spoustu kluků znám, budou si chtít udělat žížu na večer a proti Týnu zaberou. Navíc v případném založení 4. třídy jim při ztrátě bodů může hrozit pád, bude je to hnát dopředu.

Tip: výhra domácích