FOTO: Lokotka po minulé prohře zabrala, Dívčicím nedala šanci


Branky


12. Z. Marek , 39. K. Pícha , 49. T. Choutka
23

Fotbalisté Lokomotivy České Budějovice po minulé prohře s Týnem opět zabrali, když ve 25. kole III. třídy přehráli na domácí půdě Žižkov 3:0. Duel se od začátku nesl pod taktovkou domácích, kteří po celé utkání diktovali tempo hry a po zásluze si do tabulky připsali tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí mužstvo vyhrálo první poločas

První větší možnost zápasu měli již ve třetí minutě domácí. Po drobném zaváhání dívčické obrany se dostal do solidní příležitosti Jonáš Zýka, který z hranice pokutového území jen těsně minul bránu Lukáše Kácala. O pár minut později zahrozil Petr Fantyš, ale záložník Lokomotivy rovněž nemířil přesně. Za pár chvil se ocitl za hostující obranou Karel Pícha, avšak obětavým zákrokem zasáhl jeden z dívčických beků, jenž míč srazil na rohový kop. Ve dvanácté minutě poprvé domácí udeřili. Mareš se velmi důrazně probil po pravé straně, předložil balón do šestnáctky na Zdeňka Marka, který se ve vyložené pozici nemýlil a prudkou střelou překonal Kácala poprvé. Domácí se poté trošku zatáhli a hosté měli tři slušné příležitosti ke skórování, bohužel žádná neskončila za zády skvěle chytajícího Pavla Kříže. Poté měla Lokomotiva hru víceméně pod kontrolou, za zmínku snad stojí pouze střela agilního Valenty z dvaceti metrů,  se kterou Kříž neměl žádný problém. Šest minut před koncem poločasu navýšil vedení domácích Karel Pícha, jenž po rychlém protiútoku předběhl všechny obránce a dokázal přeskočit i hostujícího brankáře. Do kabin se tedy odcházelo za dvoubrankového vedení domácího mužstva.

Lokotka nepřipustila žádné drama

Začátek druhého poločasu se nesl ve znamení převahy domácích, kteří se pokoušeli o vstřelení třetí branky. Ve 46. minutě byl velmi blízko jejímu dosažení Jan Vaneček. Domácí útočník se šikovně zbavil obránce a levačkou orazítkoval tyč brány Dívčic. Čtyřicátádevátá minuta přinesla definitivní rozuzlení. Hostující obrana zaspala a Tomáš Choutka využil svou rychlost ke vstřelení třetí branky v zápase.  I po svém třetím gólu Lokotka nepolevovala a pokračovala v aktivní hře. Velmi dobrým dojmem působil i střídající Jan Vaneček, jenž se snažil svými výpady zaměstnat hostující obranu v čele s Kácalem. Tři minuty před koncem duelu mohl snížit Jan Bezpalec, ale první střelu zbytečně uspěchal a ve druhé šanci prováhal správnou chvilku. Poté se již nic převratného nestalo, a tak si Lokomotiva udržela domácí neporazitelnost a navýšila svůj náskok na čele III. třídy. 



Ohlasy k zápasu



TJ Mír Dívčice
Pavel Bartuška (trenér): Ze zápasu jsem hodně zklamaný, hlavně z přístupu některých hráčů. O půli jsem jim řekl ať si každý sáhne do svědomí, kdo jak se připravil na zápas, smutné je, že si ani nenechají nic říct a ani mě nenechají domluvit, takhle se kolektivní sport nedá dělat!!! Lokotka má kvalitní mužstvo, začátek byl od nás opět špatný, přesto po gólu na 1:0 jsme měli 3 relativně slibné šance, ale výborně chytající gólman domácích je zneškodnil. Bohužel jsme do půle dostali na 2:0. Místo toho, aby jsme se zvedli, tak jsme ve druhé půli měli jen dvě střely na bránu. Lokomotiva přidala na 3:0 a s přehledem si vedení udržela.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: SKVAŠÍK Pavel - KAMIŠ Petr (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 6
Rozhodčí - SKVAŠÍK Pavel: 8
Hrací plocha: 9
Zázemí: 5
Výkon domácích - TJ Lokomotiva ČB B: 8
Výkon hostů - TJ Mír Dívčice: 4
Hodnocení hráčů - domácí: Pavel Kříž - 10,
Hodnocení hráčů - hosté: Libor Waldhauser - 5, Luboš Tvrzický - 5, Jan Bezpalec - 6, Jindřich Vavroch - 6, Ondřej Kišš - 6, Vladimír Valenta - 7, Václav Strnad - 6, Jiří Vondrka - 2, Jan Dvořák - 4, Pavel Hezoučký - 5, Václav David - 4, Jan Valenta - 2, Lukáš Kácal - 5,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Vladimír Valenta
Tip experta: výhra hostů

Vím, že to bude hodně obtížné, ale věřím že na Lokotce zabojujeme a dokážeme jí porazit.

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Administrátor klubu - SK Ševětín | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích