Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2018 17:00

19.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týn si hravě poradil s Pištínem


Branky


24

Další těžkou ránu inkasovali fotbalisté Pištína. Ti přivítali v rámci 19. kola rezervu Týna, která se však ukázala být výrazně nad jejich síly. Domácí sice zvládli perfektně úvod zápasu a již po čtyřech minutách vedli. Hosté dokázali do poločasu pouze vyrovnat, jenže branky padaly i po změně stran, nakonec byli k vidění čtyři, přičemž všechny padly do sítě Pištína. Týn si tak po výhře 1:5 odvezl vytoužené tři body, zatímco Pištín už se zřejmě smiřuje s pádem do IV třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zaskočili týnské béčko

Béčko FK Olympie poslední dvě utkání výsledkově nezvládlo, v Chrášťanech v derby prohrálo 4:1, doma proti Lipí nešťastně padlo 0:3. O to větší důležitost měl pro tým trenérského dua Martin Klička, Luděk Lagron zápas na hřišti Pištína. Olympie se v prvním poločase trápila, ve druhém dějství se však nakonec prosadila a připsala si jasné vítězství. V úvodu utkání týnští hráči nejspíš obdivovali pampelišky, které zdobily pištínské hřiště. Jak jinak si vysvětlit selhání při průniku Jana Šimšíka, který si šikovně prohodil míč mezi obránci a poté zkušeně na přední tyč obstřelil bezmocného Valtra. Od 4. minuty týnské bego prohrávalo, to nebyl úplně ideální scénář. Olympie se pokusila co nejrychleji vyrovnat, hrálo se převážně na polovině domácích, v jejich brance však zářil brankář Zeman. Zaskvěl se při dělovkách Miřátského a Kličky ze střední vzdálenosti, při dorážce vychytal také Jaroslava Broma. Vyrovnání přišlo ve 23. minutě, kdy Daniel Brom vysunul Petra Zavadila, který se levačkou nemýlil. Trenéru Kličkovi tak znovu vyšel tah zařadit dlouholetého obránce na hrot útoku. Do konce první půle se Olympie neprosadila a stav byl tedy remízový 1:1. Navíc týnští přišli o svého špílmachra Daniela Broma, jehož ze hry vyřadily svalové problémy.

Hosté odvážejí všechny body

Pro druhý poločas se musel do hry připravit Vlastimil Švík, jenž původně do Pištína dorazil jen jako divák. Na plac šel v 60. minutě, kdy musel z důvodu blížícího se odletu do Barcelony střídat Lukáš Ponec. Na letišti se „Luca Poni“ dozvěděl příznivé zprávy. V 65. minutě poslal do vápna přízemní centr aktivní David Maruška, balon propadl k Jaroslavu Bromovi, který se z voleje trefil náramně – Zeman byl bez šance a Olympie vedla 2:1. Hned tři minuty nato pěkně zakombinovalo trio Jaroslav Brom, Jakub Vomáčka, Vlastimil Švík a Brom běžel sám na brankáře. Situaci nevyřešil optimálně, Zeman ale míč neudržel a Brom měl tak snadnou cestu ke svému patnáctému gólu sezóny – 3:1 pro Olympii. V 75. minutě náskok Olympie znovu narostl. Vomáčka další parádní přihrávkou vyzval Davida Marušku a ten svůj podařený výkon korunoval přesnou ranou na zadní tyč – 4:1. Pět minut před koncem měl poslední slovo nový týnský hroťák Petr Zavadil, který si naběhl na přesný centr Jana Marušky a zblízka uklidil balon za Zemanova záda popáté. Olympie si tak připsala důležité tři body a drží se v první polovině tabulky. Za týden týnské bego čeká nebezpečný Borek, který bude zřejmě těžším soustem než Pištín.

Autor: Jaroslav Brom



Ohlasy k zápasu



FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Do Pištína jsme jeli pro tři body, začátek jsme ale nezvládli a zbytečně si zápas zkomplikovali. Naštěstí se nám podařilo relativně rychle vyrovnat a i když byla půle remízová, věřili jsme, že zápas dotáhneme k vítězství. Na tvrdém hřišti nebylo jednoduché hrát kombinačně, přesto jsme pár solidních akcí předvedli a na soupeře to stačilo. Gól na 2:1 nás uklidnil a pak jsme už dominovali. Přerod z diváka v hráče dobře zvládl Vlasta Švík, jeho příchod na poslední půlhodinu nám pomohl. V kombinaci s dobře hrajícími mlaďáky Davidem Maruškou a Kubou Vomáčkou to znamenalo několik hezkých akcí a zasloužené navýšení náskoku. Třešinku na závěr přidal Zavi, stává se nám z něj slušný snajpr.



Sestavy


FC Praktic Pištín
P. Zeman [-] - P. Šíma [-] , A. Šídlo [-] , J. Marhoun [-] , V. Jíška [-] - J. Šimšík [-] , V. Zoch [-] , R. Kuráž [-] , V. Vávra [-] - P. Beneš [-] , E. Kubeša [-] -

FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Valtr [-] - F. Miřátský [-] , J. Maruška [-] , D. Maruška [-] , L. Sekyra [-] , J. Klička [-] - J. Brom [-] , D. Brom [-] , L. Ponec [-] - P. Zavadil [-] - J. Vomáčka [-]

ŽK: 85. Z. Veilguni - 85. J. Klička .
Hráči zápasu: D. Maruška , P. Zavadil .
Počet diváků: 52. Rozhodčí: PILEČEK Josef - MARHOUN Jiří (N), KLIČKA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Valenta

Expert: Jaroslav Brom
Tip experta: výhra hostů

Hřiště v Pištíně nám asi nebude úplně vyhovovat, ale věřím, že si po 2 porážkách spravíme chuť a zase vyhrajeme. Doma jsme dali Pištínu sedmičku, měli bychom to zvládnout i venku.

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Administrátor klubu - SK Ševětín | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích