Chrášťany doma skolily Týn


Branky


26

Chrášťanští fotbalisté měli po třech prohrách jasný cíl - uspět proti pátému celku z Týna. Olympie vstoupila do utkání aktivněji a vedla. Chrášťany se nakonec zvedly a dokázaly Týn přehrát čtyřmi brankami. Hosté vsítili pouze jedinou v devadesáté minutě, kterou se prezentoval kapitán mužstva Jaroslav Brom.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zaskočili týnské béčko

Internetová encyklopedie Wikipedie definuje slovo derby takto: „Derby je označení pro utkání v kolektivním sportu, ve kterém proti sobě nastupují týmy, mezi nimiž vládne tradiční rivalita. Zpravidla jde o kluby z jednoho města nebo regionu. Zápasy bývají ostře sledovány sdělovacími prostředky a fanoušky (rekordní fotbalová návštěva pochází z derby Flamenga a Fluminense FC na Estádio do Maracanã 12. prosince 1963, kam přišlo 194 603 diváků), kterým může prohra v derby zkazit i jinak vydařenou sezónu. V pohotovosti bývají také bezpečnostní složky, protože mezi oběma tábory příznivců často dochází k násilnostem.“ Přesně něco takového se odehrálo v sobotu 14. dubna na hřišti v Chrášťanech, kde k utkání III. třídy nastoupilo týnské béčko. Snad jen návštěva byla zhruba tisíckrát nižší než ona rekordní a vše se obešlo bez přítomnosti bezpečnostních složek, jinak očekávaný mač definici derby splňoval beze zbytku. Chrášťany měly Olympii z podzimu co oplácet. V Týně vedly už 2:0, vlastní nedisciplinovaností však nakonec umožnily týnským otočit skóre na 4:2. Jarní odveta měla poněkud odlišný průběh, Olympie šla po úvodním oťukávání už v 10. minutě do vedení. Bratři Bromové šikovně zakombinovali na útočné polovině, starší Jaroslav Brom se poté opřel do míče z dobrých 30 metrů a jeho úchvatná střela skončila v šibenici bezmocného brankáře Lhotky. Olympie ovšem vedení dlouho neudržela, už o minutu později dostali domácí míč do vápna a nikým nehlídaný Josef Vomáčka hlavou s přehledem překonal Valtra. Chrášťany poté do hráčů Olympie pořádně „šláply“ a nedovolily jim hrát kombinační fotbal. Naopak, na hřišti se to jen hemžilo tvrdými souboji na hraně pravidel a domácí dominovali. Poslat je do vedení mohl Bahleda, v samostatném úniku však jen věnoval míč do rukou brankáře Valtra. Těsně před poločasem se už Bahleda a s ním celá vesnice mohli radovat. Příhoda využil zaváhání týnské defenzivy, nacentroval před branku a Olympie si vstřelila polovlastní gól, kdy balon z čáry do branky uklidil právě Ondřej Bahleda. Chrášťany po poločase zaslouženě vedly, Olympie se sice místy pokoušela o fotbal, avšak takových momentů bylo zoufale málo.

Překvapení kola se zrodilo v Chrášťanech

Ve druhém poločase se týnské béčko častěji dostávalo ke kombinační hře, domácí ale byli pozorní a Olympii dali snad jen jedinou šanci na vyrovnání. Brankáři Lhotkovi vypadl míč po centru, dobíhající Ponec jej ale do sítě procpat nedokázal. Udeřilo nakonec na druhé straně. Valtr v 57. minutě vyrazil centr na hranici šestnáctky, kde číhal Ondřej Bahleda a tvrdou ranou z voleje zvýšil na 3:1 pro Chrášťany. O deset minut později se naděje Olympie na bodový zisk změnily jen v marné přání. Centr z levé strany propadl k dobíhajícímu Miroslavu Boháčovi a ten se pár metrů za vápnem opřel do míče tak skvěle, že Valtr musel počtvrté do sítě. V závěrečné pasáži se týnští snažili alespoň zkorigovat stav, Chrášťany ale měly defenzivu poměrně kompaktní a pro Olympii neprostupnou. Týnská rezerva se na úpravu výsledku už nezmohla, Chrášťany se tak mohly radovat z vítězství 4:1, které jim alespoň částečně muselo vylepšit rozpoložení z nepříznivého postavení v tabulce. U hřiště se určitě slavilo až do pozdních hodin, zato v Týně zavládl smutek. Inu, jak pravila definice, prohra v derby může zkazit i jinak vydařenou sezónu.

Autor: Jaroslav Brom



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka: Konečně! Tak si mohli oddychnout hráči i fanoušci v Chrášťanech po závěrečném hvizdu derby. Podali jsme výborný, důrazný a bojovný výkon a fotbalovějšího soupeře zaskočili a moc do hry nepustili. Navíc jsme tentokrát byli produktivní a asi z 5 střel dali 4 góly. Mužem zápasu byl Pavel Příhoda, po jeho akcích padly 3 góly, výhru jistil bezchybný gólmal Lhotka, obranu perfektně dirigoval Máca. A protože i ostatní členové týmu se svým výkonem přidali, mohli jsme si na konci po dlouhé době zase vítězně zakřičet a přijmout potlesk spokojených diváků. Jen musíme takové výkony víckrát zopakovat, jinak se body uhrát nedají.

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Bylo nám jasné, že Chrášťany se na nás nahecují, zápasy s nimi bývají vždy vyhrocené a dramatické. Domácí na nás nastoupili velmi důrazně, což nám většinou nevyhovuje. Přesto jsme šli brzy do vedení, v tu chvíli jsem si říkal, že máme body v kapse, že se chrášťanští tradičně emočně sesypou. Musím si tu pochválit svůj gól, takhle krásný jsem asi ještě nedal. Nemáte ho někdo natočený? Rád bych si ho ve slabších chvilkách doma pouštěl… Bohužel jsme vedení nedokázali udržet delší dobu, pak by zápas vypadal asi jinak. Domácí rychlé vyrovnání nakoplo a pořádně nám potom nakopali, my se jim v důrazu až na výjimky nedokázali vyrovnat. Trenér Jiří Cihla nás dobře zná a vymyslel správnou účinnou taktiku. Po půli jsme tekli 2:1, ale mohlo to být klidně více. Ve druhém poločase jsme se ve hře zlepšili, ale bylo to z naší strany málo, domácí zaslouženě vyhráli. Góly na 3:1 a 4:1 byly podařené střely, také by mohly aspirovat na gól měsíce. Chrášťanům musím pogratulovat, zápas jejich hráči odjezdili tak, jak by to v derby mělo vypadat. Chválím také rozhodčího Grance, v zápase se spoustou soubojů svou roli zvládl velmi dobře.



Sestavy


TJ Sokol Chrášťany
V. Lhotka [-] - M. Drozd [-] , M. Zeman [-] , J. Máca [-] , P. Koňařík [-] - P. Příhoda [-] , J. Vomáčka [-] , O. Bahleda [-] , P. Suchan [-] , M. Boháč [-] - P. Kremsa [-] -

FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Valtr [-] - J. Mach [-] , D. Spěvák [-] , J. Klička [-] , L. Sekyra [-] - D. Brom [-] , L. Ponec [-] , J. Brom [-] , D. Maruška [-] - L. Lagron [-] , J. Maruška [-]

ŽK: 41. M. Drozd , 54. O. Bahleda , 86. J. Král .
Hráči zápasu: P. Příhoda .
Počet diváků: 114. Rozhodčí: GRANEC Robert - BOHÁČ Miroslav (N), KLIČKA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - GRANEC Robert: 10
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 6
Zázemí: 9
Výkon domácích - TJ Sokol Chrášťany: 9
Výkon hostů - FK Olympie Týn nad Vltavou B: 7
Hráč utkání - domácí: Pavel Příhoda
Hráč utkání - hosté: Jaroslav Brom

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Administrátor klubu - SK Ševětín | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Ať už bude mít Týn posily z A týmu či nikoli, neměl by mít s výhrou problém.

Tip: výhra domácích