1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2018 16:30

24.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby pro domácí Herálec


Branky


14

Derby dvou týmů ze Žďárska se odehrálo v Herálci, kam zajížděl záložní celek okresního města. Jedinou branku zápasu a tím tři body vystřelil domácí Ondřej Černý.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle bez branek

Slunečné pouťové odpoledne přilákalo do ochozů početnou diváckou kulisu, ta byla hned v úvodu svědkem velké šance Žďáru. Nejprve v rozehrávce chyboval Cach a poté i Kovář, Filippi přiťukl volnému Peňázovi, proti jeho přízemní střele zasáhl Tichý, stejně jako při následném rohu. Pěknou souhru Kováře s Cachem a následný ostrý centr musel před Čejkou odpravit do bezpečí Růžička. Kopal se rohový kop a na zadní tyči zakončoval střelou z těžké pozice Holec, balon sjel jednomu z bránících hráčů po ruce, penalta se však zřejmě správně nepískala. Nedorozumění a díru v obraně mohl po přihrávce Filippiho potrestat Musil, sám před Tichým volil přihrávku na Peňáze, kterého trochu vyhnal z dobrého střeleckého úhlu, jeho zakončení do odkryté brány pokryl skluzem dobře se vracející Bříza. V úvodu byl Žďár mnohem nebezpečnější, střela Russa šla vedle a neprosadil se ani Filippi, který po špatné rozehře Břízy a nahrávce Peňáze byl sám před Tichým, který předvedl další perfektní zákrok a udržel bezbrankový stav. Domácí se nadechli po pěkné individuální akci Skály, ten se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a zajímavě se snášející míč musel před Slováčkem odkopnout na roh Havlík. Když vybojoval faul na svojí osobu Čejka, měli domácí možnost rozehrávky zpoza vápna, Uchytil však nastřelil pouze zeď, mnohem nebezpečnější byla následná střela Čejky z otočky, proti níž se vyznamenal Hajný a kroucený projektil vyrazil. Po zajímavé úvodní čtvrthodině se hra uklidnila a hrálo se především ve středu hřiště. Až po kombinaci u lajny posílal před bránu balon Uchytil, Machatka s námahou centr odklidil. Lajnu pilující Uchytil dělal zadákům Žďáru velké problémy, když sklepl hlavičku na Okurku a následně si naběhl na jeho přihrávku, mohl přihrávat jednomu z volných hráčů před bránou, ale balon tam nepropasíroval. Vášně vzbudila akce na jeden dotek mezi Čejkou a Kovářem, který si navedl balon do vápna, kde byl následně odstrčen Růžičkou, v souboji rameno na rameno upadl, ale penalta se správně nepískala. Domácí drobný záložník bude muset sníst ještě hodně polévek, aby podobné souboje v budoucnu ustál… Černého slabou malou domů musel hasit Tichý, který před Musilem hodně spěchal z brány a balon odpravil do bezpečí. Zajímavou příležitost vytvořil pro Okurku přihrávkou mezi dvojicí protihráčů Slováček, Okurka se však ve vápně neodhodlal ke střele a přihrávkou našel pouze jednoho z protihráčů. Důležitý a úspěšný výlet z brány podnikl krátce před poločasovou pauzou znovu Tichý, dlouhý pas za obranu musel pokrýt před nabíhajícím Peňázem. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Černý zařídil vítězství

Druhé dějství začalo převahou domácích a po deseti minutách došlo ke změně skóre. Po faulu na Čejku poslal povedený balon do vápna Okurka, Černý si na jeho pobídce smlsnul jako na cukrové vatě předešlý večer a líznul balon za záda Hajného, v 55.minutě domácí vedli 1:0! Následnou tlačenici ve vápně po standardní situaci ukončil razantním odkopem Okurka. Mladíci Žďáru začali kupit jednu hrubku za druhou, využít toho mohl po přihrávce Slováčka volný Čejka, výborně vyběhnuvší Hajný mu zakončení znepříjemnil a střelu vyrazil, Kovář poté hlavičku přes Růžičku do branky neprocpal. Reprezentační formou v posledních zápasech oplývá Černý, k jeho smůle nižší soutěže stále pokračují, jinak by se tragicky hrající defenzivě národního týmu určitě hodil. Dal o sobě vědět i před vlastní šestnáctkou, kdy elegantně obral o balon Filippiho a založil útok přihrávkou na Skálu, Uchytil hrající většinu druhé půle v útoku našel na vápně Okurku, tomu přízemní střela příliš nesedla a bránu minul. Rychlými přihrávkami jsme poté vyšachovali soupeře a Okurka dobře viděl osamoceného Uchytila, ten však v duchu své jarní střelecké produktivity napálil Hajného. Poklidná souhra Skály, Veselského a centrujícího Slováčka přinesla další rohový kop, když v nebezpečném prostoru musel zasáhnout Machatka. Suverénně si při pasech za obranu počínal Tichý, který ukryl balon do rukavic i po pasu na Janů. Žďár ve druhé půli nepředvedl téměř nic, až příliš často se uchyloval k nákopům, ale ty si domácí obránci dokázali pohlídat a vědomi si náskoku hru kontrolovali. Domácí hráči navíc nebyli líní na krok, všichni po celý zápas nevypustili jediný souboj a svého soka v bojovnosti a nasazení jednoznačně předčili. Zkušeně si počínal před soupeřovým vápnem Kovář, došel si pro faul a k exekuci se postavil Cach, zkusil překvapit Hajného a napálil balon na jeho stranu, štiplavou ránu vytáhl gólman hostí na roh. Poslední desetiminutovka se dohrávala víceméně na půli Žďáru, dařilo se domácím držet míč a čerstvý Hamák, který naskočil i s nedoléčeným zraněním, dělal svým pohybem unaveným zadákům velké problémy. Poslední šance pro rezervu divizního celku přišla až po vypršení nastavení. Poslední centr poslal po faulu za půlí Ločárek, balon proskotačil až na Bulíčka, ale ten z boku hlavičku mezi tři tyče neusměrnil.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová, vedoucí mužstva: Zápas jsme odjezdili a zaslouženě si připsali tři body. Žďár nevyužil svých šancí ze začátku zápasu, kdy jeho hráči byli sami před výborně chytajícím Tichým a po vedoucí brance jsme již soupeře k ničemu nepustili. Obrana se po minelách ze začátku zápasu vzpamatovala a podala výborný výkon, když udržela na uzdě třetí nejlepší útok soutěže. Předvedli jsme možná nejlepší výkon jara na domácí scéně a opět se potvrdilo, že toto derby vyhrávají výhradně domácí týmy.

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz, vedoucí mužstva: Dnes jsme odehráli těžké utkání z velmi kvalitním soupeřem. Bohužel jsme v první půli nedokázali proměnit naše stoprocentní šance a to rozhodlo. Ve druhé půlce už nás soupeř do žádné větší šance nepustil. Dnes byl naším jednoznačně nejlepším hráčem Růžička.



Sestavy


TJ Sokol Herálec
J. Tichý [-] - P. Čejka [-] (58. P. Veselský [-] ) , M. Kovář [-] , J. Skála [-] , J. Bříza [-] (90. M. Kysilko [-] ) , D. Okurka [-] , J. Slováček [-] (84. P. Hamák [-] ) , L. Cach [-] , O. Černý [-] , D. Holec [-] , V. Uchytil [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
T. Hajný [-] - F. Růžička [-] , P. Machatka [-] - D. Russ [-] (74. L. Bulíček [-] ) , D. Musil [-] , Z. Peňáz [-] - M. Filippi [-] (80. R. Gančev [-] ) - T. Ločárek [-] , B. Sláma [-] (67. T. Janů [-] ) , J. Jun [-] , J. Havlík [-]

ŽK: 78. J. Bříza - 90. Z. Peňáz .
Hráči zápasu: O. Černý - F. Růžička .
Místo: Herálec. Počet diváků: 230.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Daniel Procházka

Expert: Adam Macek
Tip experta: remíza

Oba týmy velmi silné, derby utkání skončí remízou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích