I. Koníř 14. (p.)
J. Černý 53.
2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2018 15:00

14.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dukovany začaly záchranářskou misi úspěšně


Branky


14. I. Koníř (p.) , 53. J. Černý
0

První jarní kolo zaválo do obce pod chladícími věžemi jaderné elektrárny Herálec, který přezimoval na prvním místě tabulky. Dukovany ale soupeři oplatily porážku z podzimu a udělaly první krok k úspěšnému zachránění soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Koníř se prosadil z penalty

V mrazivém počasí herálečtí utkání začali velice slibně. Těžkou malou domů domácí brankář Křišťál atakovaný Hamákem neodehrál vůbec dobře, míč zachytil Skála a posunul na Boháče, který byl faulován zhruba metr za hranicí velkého vápna. K následné exekuci se postavil sám faulovaný a přes zeď mířil téměř ideálně, bohužel balon skončil na břevně domácí branky. Dukovany poprvé zahrozily po ztrátě Skály, dlouhý pas musel s námahou před Černým odklidit jeho jmenovec v hostujícím dresu – Ondřej Černý. Po špatné rozehrávce Forchtsama se podařilo odcentrovat Jaškovi, jen špatné zpracování Černého připravilo domácího útočníka o střelu ze zajímavé pozice. Herálec se do zakončení dostal po přetaženém rohu, kdy po přihrávce Slováčka vracel míč do vápna pěkným centrem Veselský, Boháčova hlavička šla těsně nad. Až podivuhodně příliš prostoru dostával od hostujících zadáků exligový kapitán domácího výběru Koníř a dokázal toho využívat, třeba když uličkou vyslal Jaška a na jeho centr si naskočil jeden ze spoluhráčů, hlavičkoval z dobré pozice vysoko nad. A byl to znovu Koníř, který se ocitl sám uvnitř pokutového území, jeho centr už se snášel na hráče ve žlutém dresu, v tu dobu to před Bednářem doutnalo jako z nedaleko položených komínů jaderné elektrárny, dobře pozičně zahrál Forchtsam a nebezpečí výbuchu zneškodnil. Rušnou úvodní čtvrthodinku zakončil pokutový kop pro Dukovany. Po faulu na půlící čáře se snášel oblouček do hostujícího vápna, Veselský si při pokusu o odebrání míče počínal velice neobratně a Dukovanům doslova daroval výhodu střely z penaltového puntíku. K té se postavil Ivo Koníř a s velkým přehledem poslal svůj tým do vedení - 1:0! To jako by hosty nakoplo a začali se tlačit před Křišťála. Dobrý pas Černého na Hamáka musel na poslední chvíli zneškodnit Horák. Forchtsamův aut se odrazil nadvakrát k Boháčovi, který si balon zpracoval, ale slabou střelou příliš práce Křišťálovi nenadělal. Po rychlé rozehrávce a narážečce Boháče s Hamákem se ke střele z velkého vápna dostal se štěstím Slováček, jeho velmi dobrá rána mířící na bránu byla ztečována na roh. Vědomě hraná hlavička Forchtsamem se obloučkem dostala přes zadáky domácích a Uchytil se tlačil do zakončení, důrazní stopeři a kostrbaté zpracování přineslo pouze roh. Tato pasáž hry patřila výhradně Herálci a Dukovany nemohly udržet míč vpředu, mírný tlak se jim podařilo utnout až rychlým brejkem, kdy se museli před Bednářem rychle ohánět nejdříve Kysilko a poté Forchtsam. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště a šance přišla až po zaváhání Skály, který svým centrem trefil prvního bránícího hráče. Rychlý kontr vedený Konířem pokračoval přes Černého až k Jaškovi, který možná prováhal příležitost k zakončení, přesto se heráleckým nepodařilo situaci uklidnit a jeden z domácích hráčů vyslal na Bednáře nepříjemnou střelu, ten jí velice dobrým a vůbec svým prvním vážnějším zákrokem vyrazil na roh. Bednář se pak musel činit daleko před svojí bránou, kdy odvážně zahrál hlavou před nabíhajícím Černým.

Hřebíček do rakve přidal Černý

Kdo čekal ostrý vstup do druhého dějství v podání hostů, musel být zklamaný. Krátce po rozehrávce sami nabídli domácím navýšení skóre. Malá domů na hrbolatém terénu před Bednářem skočila, ten trefil špatně míč a před Konířem stojícím na malém vápně zívala poloprázdná brána. Borec s tak vytříbenou kopací technikou naprosto selhal a bránu vůbec netrefil! Následně Černý fauloval na hranici velkého vápna, k rozehrání z ideální střelecké pozice se postavil Jašek, ale trefil pouze jednoho z hráčů ve zdi. Ale domácí se přece jen dočkali a další chyby hostů už dokázali využít, po propadnutí ve středu hřiště přetavil rychlý brejk a ukázkovou kolmici za obranu v druhý gól Josef Černý -  2:0! Herálci se vůbec nedařilo, kombinace vázla a k ohrožení branky takřka nedocházelo. Dukovany, vědomy si náskoku, pozorně bránily a přecházely do rychlých brejků. Když už hosté měli šanci postarat se o vzruch před Křišťálovou svatyní, pak to bylo po standardních situacích. Tady jim ale chyběl důraz nebo nedokázali předčít ve vzduchu si dobře počínající stopery domácích. Navíc čtvrt hodiny před koncem zbytečně vzplály emoce po nešetrně dohraném souboji Slováčkem, který mohl být rád za kartonek žluté barvy. Nebezpečný výpad po straně hřiště uťal rázným odkopem Forchtsam tak šikovně, že našel Cacha, který postrčil balon na Boháče a ten z první vyslal Uchytila. Kapitán se sice uvolnil kličkou, ale že nám nebylo souzeno vstřelit branku demonstrovala situace, kdy ránou trefil tyčku a dobíhající Boháč se sice natahoval seč mohl, ale na odražený míč nedosáhl. Uchytil střílel ještě jednou po standardní situaci, ale uvnitř vápna se mu chumel hráčů propálit nepodařilo. Dukovany se navíc hnaly do přečíslení, nadvakrát a dokonce na kolenou musel zasahovat Forchtsam. Akce, na které byli všichni od hostů zvyklí, přicházeli až v závěru zápasu. Po rychlém ťukesu na vápně se do zakončení dostal Cach, ale opět jen trefil obětavě bránící blok domácích. Střelecká fazóna jako by se v posledním přípravném utkání Boháčovi zasekla a pokračovala i v mistrovském zápase, efektní zpracování nepodpořil přesnou střelou a projektil poslal těsně nad. Definitivní rozhodnutí mohlo přijít po rohovém kopu, od vyššího přídělu uchránil hosty reflexivním zákrokem Bednář. Závěr zápasu byl symbolický, po narážečce s Okurkou pálil vedle Uchytil.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová, vedoucí mužstva: První jarní utkání nám příliš nevyšlo, vlastními chybami jsme posadili Dukovany na koně a tohoto hřebce jsme už nedokázali zkrotit. Po produktivní přípravě naši střelci selhali v koncovce a vyšli teprve podruhé v sezoně gólově naprázdno. Příliš jsme toho neukázali a domácí si bojovným výkonem vítězství zasloužili. Odčinit zaváhání a nasednout na vítěznou vlnu se pokusíme již v sobotu, kdy k dalšímu důležitému utkání jedeme na půdu Želetavy.



Sestavy


SFK Dukovany 2001
M. Křišťál [-] - J. Fojtášek [-] , J. Kunc [-] , Z. Prokeš [-] (68. D. Hložek [-] ) , O. Horák [-] (72. M. Fojtášek [-] ) - M. Jašek [-] , M. Koudelný [-] , Š. Hron [-] , P. Sedláček [-] - J. Černý [-] , I. Koníř [-] (81. P. Pislcajt [-] ) -

TJ Sokol Herálec
J. Bednář [-] - O. Forchtsam [-] , L. Cach [-] , P. Veselský [-] , O. Černý [-] , M. Kysilko [-] , J. Slováček [-] (78. J. Bříza [-] ) , J. Skála [-] , V. Uchytil [-] , P. Hamák [-] (58. D. Okurka [-] ) , M. Boháč [-]

ŽK: 36. L. Cach , 57. J. Slováček .
Hráči zápasu: M. Křišťál - O. Forchtsam .
Místo: Dukovany. Počet diváků: 128.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.