0:1
(0:0)
52. V. Samec
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2018 15:30

15.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jediná branka rozhodla o vítězství Českých Velenic


Branky


52. V. Samec
0

Za nevyzpytatelného počasí se v Halámkách hrálo vitorazské derby domácích proti aspirantovi na postup do I.B. třídy týmu Českých Velenic. V prvním poločase ještě počasí vydrželo, ale ve druhém se postupně střídal silný vítr až končící deštěm. Jinak remízoví zápas dokázala hostující lokomotiva přetavit v zisk všech tří bodů, když právě za podpory silného větru se nádherně trefil z jediné vážnější střely mezi tyče Václav Samec a z trestného kopu nedal šanci domácímu Závišovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil bez branek

Oba týmy nastoupily v nejsilnějších možných sestavách, i střídačky byly plné. A jelikož se oba velice dobře znají, zápas začal oboustranně opatrně. Dobře organizované obrany bezpečně fungovaly a tak nebezpeční útočníci na obou stranách moc příležitostí neměli. První se osmělili domácí, když v 5. minutě vybídl Cigáň přihrávkou mezi beky Ladislava Slavíka, ale ten z náběhu na hranici malého vápna razantní střelou přestřelil. Možná kdyby volil techničtější ránu, uspěl by lépe. V 15. minutě nastal první sporný okamžik v utkání, když pronikal do vápna domácí Novák a byl faulován. Měla se pískat penalta, píšťalka vzdáleného sudího však zůstala němá. Hosté z Velenic se za první půli dostali pouze ke dvěma střelám, které obě skončily mimo. Změna skóre mohla nastat až v samém závěru poločasu, kdy se dobře uvolnil Václav Samec a centrem před bránu vybídl svého spoluhráče. Ten však hlavou minul domácí branku. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Velenice berou tři body

Hostující Lokomotiva ze své pozice druhého týmu tabulky přeci jen začala více aktivně dopředu a k tomu jí pomáhal silný vítr do zad. Domácí i přes tento hendikep nechtěli zůstat pozadu a tak pokračoval velmi vyrovnaný boj. Bylo tedy otázkou zda vydrží nerozhodný výsledek až do konce, nebo se jeden tým trefí a skóre udrží. Utkání rozhodla nešťastná situace z 60. minuty, když se nedomluvili domácí stoper Kollmann s obráncem Tomášem Trskem. Právě druhý jmenovaný nenechal zpracovat vysoký padající míč Kollmana a zahrál rukou. Vzdálenost od branky byla sice dostatečná, ale kopal se trestný kop a za podpory silného větru to mohla být velká výhoda. Balon si postavil nejlepší hráč hostů Václav Samec a z hranice cca 25 metrů vymetl šibenici pravého rohu gólmana Záviše. Touto nádhernou ranou se hosté ujali vedení 0:1 z pohledu domácích. Halámky se snažily o vyrovnání, ale jednak bojovaly s dobře fungující obranou hostů, ale také ze silným protivětrem. Ten se v závěru změnil v prudký déšť. I přesto, že byly některé závary před brankou hostí, tak již ke změně nedošlo a Velenice si tak odvezli všechny body. Domácí mají velmi těžký los, když příští týden zajíždí do Kunžaku, kde se utkají s dalším aspirantem na postup celkem ze Studené. V dalším domácím zápase pak přivítají opět v derby Suchdol nad Lužnicí.

Autor: Jiří Samec

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Mužstva se velmi dobře znají a tak nebylo moc překvapivých situací, obě si dobře hlídala nebezpečné útočníky na obou stranách. Zde hrál prim náš předělaný útočník na obránce Tomáš Trsek, který dobře uhlídal hlavně Mikudima. A byl to zrovna Trsek, který zahrál nešťastně rukou při odskoku míče a mi pak následně dostali gól z trestňáku. Ten nádherně ze vzdálenosti cca 25 metrů a silné podpory větru poslal do šibenice můj příbuzný Venca Samec, hájící Velenické dresy. Dle mého nejlepší hráč na hřišti. Samé paradoxy, jeho táta společně se mnou hájil naopak právě barvy Halámek. Zápas byl ovlivněn neodpískanou penaltou hned v 15. minutě na našeho Nováka a tradičnímu derby by tak více slušela remíza. Dnes mě těší silná sestava a plná lavička, kterou budeme potřebovat do dalších bojů, protože v úvodních kolech máme velmi těžký los a po druhém týmu tabulky nás nyní čeká další aspirant na postup Studená, která hraje svá utkání v Kunžaku. Mrzí mě, že si nemohou zahrát všichni, ale někdy to průběh zápasu nedovolí.

TJ Lokomotiva České Velenice
Karel Macho (vedoucí mužstva): Utkání na Halámkách bylo pro náš tým vůbec prvním, které jsme odehráli po zimní přestávce. Začali jsme aktivně a hned od začátku se hrálo v podstatě na jednu bránu. V první půli jsme měli tři opravdu tutové akce, kdy největší z nich zahodil Bittengl, který se po přihrávce Arvaje ocitl sám před prázdnou bránou Halámek. Místo okamžitého zakončení si zastavoval míč, který mu domácí zadák na poslední chvíli ukopl. Velkou šanci měl Mikudim, který se po pravé straně prodral až před branku domácích, kde mu stál úplně volný Mikl. Volil střelu, kterou domácí Záviš vyrazil. Domácí hráli tvrdě a Slavík může být rád, že po nevybíravém zákroku zezadu na Dvořáka viděl pouze žlutou kartu. Ve druhém dějství velmi dobře hrající zkušená stoperská dvojice Srpek - Dvořák nepustila domácí už vůbec k ničemu a když náš nejlépe hrající hráč Samec vymetl z trestného kopu šibenici domácí brány,tak bylo v podstatě rozhodnuto. Za zmínku ve druhé půli stojí snad jen situace, kdy Samec prošel přes několik hráčů až do vápna soupeře, kde byl faulován. Myslím si, že se měla kopat penalta. Standardka se kopala těsně před vápnem, kdy Honza Mikl jen těsně minul. Vítězství dle mého názoru zcela zasloužené. Měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si i více příležitostí ke vstřelení branky. Stále máme na marodce několik klíčových hráčů a i proto mě těší, že jsme k utkání nastoupili v dostatečném počtu hráčů. Nejlepšími hráči utkání byli Venca Samec, který dal branku a v podstatě dirigoval naší hru spolu se stopery Srpkem a Dvořákem,



Sestavy


TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - P. Kollmann [-] - R. Adensam [-] , P. Novák [-] , R. Cigáň [-] , M. Slavík [-] , J. Herzog [-] (75. V. Hadač [-] ) - T. Trsek [-] , L. Slavík [-] - A. Havel [-] (46. J. Macho [-] ) , K. Juráň [-]

TJ Lokomotiva České Velenice
T. Maroušek [-] - P. Zemánek [-] , F. Malaník [-] (46. R. Schmidt [-] ) , P. Arvaj [-] (65. J. Vetrák [-] ) , O. Haumer [-] , V. Samec [-] , J. Mikl [-] (60. J. Latifi [-] ) , J. Bittengl [-] (80. J. Mikl [-] ) , F. Dvořák [-] , M. Srpek [-] , R. Mikudim [-]

ŽK: 30. R. Cigáň , 63. M. Slavík , 89. T. Trsek - 61. J. Bittengl , 88. R. Schmidt .
Hráči zápasu: R. Cigáň , T. Trsek - V. Samec .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Bumba František - ŠVEC Bohumil, ROUS Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.