FOTO: Lažiště po dvou sezónách v I.B třídě slaví postup zpátky do I.A, Čkyně ale byla důstojným soupeřem


Branky


24

V Lažišti se hrál fotbal průměrné úrovně. V zápase, ve kterém byli hráči od Volyňky šedesát minut lepší se na konec radovali domácí, v podobě bublinkové show na konci, když po dvou letech slavili postup do vyšší soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Josef Král poslal Čkyni do vedení

V úvodu uctili hráči i přítomní diváci minutou tichou funkcionáře a správce hřiště ze Čkyně pana Zdeňka Nezbedu, který v týdnu odešel do fotbalového nebe.

 

Od úvodních minut to byl zápas, který měl patřit domácím. Oba soupeři se dobře znají, a tak se začalo opatrně. Otěže hry překvapivě přebírali hosté. Domácí jako by si v šatně zapomněli, co si řekli, a tak spali. Hosté byli lepší na míči, důrazní a k brance Tesaře se dostávali stále víc. Ve dvacáté minutě Děd vyděsil Tesaře, ale jeho parádní rána šla nad branku. Po tomto okamžiku získal celek od Volyňky převahu a gól visel ve vzduchu. Ve 23. minutě se Schwamberger hráč hostí dostal do stoprocentní šance, ale s Tesařem přestřelil i branku. Smůla v koncovce provázela hosty téměř až do závěru poločasu, Schwamberger, M. Kuneš znovu nedali a vypadalo, to že se půjde do kabin za bezbrankového stavu. Běžela 43. minuta a do jedné z posledních šancí poločasu se dostal do šance hostující Král a proměnil ji ve vedoucí gól a bylo to zasloužené vedení.

Marek Sedláček dalším hattrickem poslal Lažiště do I.A třídy

Druhý poločas se prvních deset minut hrál stejně. Hosté měli převahu a šli za druhým gólem, jenže v 56. minutě střídá trenér domácích Linharta Hrbkem a začali se dít věci. Zkušený Hrbek rozhýbal záložní řadu domácích, hra se srovnala a fotbal se změnil. V 62. minutě Hrbek dostává nahrávku a parádně prodlužuje na Sedláčka, který tak začal domácí jízdu a vyrovnává.

 

Byl to parádní tah trenéra, neboť za pět minut je to jak přes kopírák, Brzobohatý nachází Hrbka, ten opět posílá míč napravo, kde je Sedláček a domácí otáčí výsledek. Celek ze Čkyně je opařen a je to na ručník. Trenér Raušer sáhl zkušeně kam měl a domácí ožili. Byla to jejich půlhodinka, ve které přečíslili hosty i po zranění gólmana Tesaře. Ten se po jednom ze zákroků, před hostujícím Klosem zranil a musel ho vystřídat náhradník mladý Vašura.

 

Domácí dohrávají zápas se snahou ještě přidat branku, a to se jim povedlo v 84. minutě, když nádhernou střelou dokonává Sedláček hattrick a na domácí střídačce se připravují oslavy. Hraje se ještě pět minut přes čas, za prodlení při ošetřování brankáře Tesaře. Zápas končí a domácí oslavy postupu do I.A třídy začaly.

 

Bublinková sprcha, trenér Raušer nad hlavou a vítězné dresy s vítězným doutníčkem na konci. Tak to byl zápas velkého zvratu, ve kterém se oba odvěcí rivalové rozešli určitě na období jednoho roku a hosté, byť zklamání, domácím borcům zpod Boubína postup přáli.

 

 

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer, trenér: Pro nás těžký zápas, obzvlášť když jsme hodinu spali a hosté nás zaslouženě potrestali. Vše se rozhodlo s příchodem Hrbka, který hru rozhýbal a svou zkušeností nabudil tým. Byla to parádní závěrečná půlhodina a jsem rád, že jsme postup uhráli již dnes doma. Děkuji klukům, divákům a všem co nás podporovali celé ty dva roky, kdy jsme usilovali o návrat do I.A třídy.

SK Čkyně
Josef Kuneš, trenér: Pro nás těžká prohra. Šedesát minut jsme byli lepší, ale bohužel naše koncovka v prvním poločase rozhodla. Po zásluze jsme vedli a mělo to být i víc jenže v koncovce jsme selhali. Domácím v druhém poločase vyšlo střídání a Hrbek svým příchodem změnil styl i způsob hry domácích. Ti třikrát za poločas prakticky ohrozili naši branku, ale bohužel všechny chyby, které tomu předcházely, potrestali. Pro nás krutá prohra, ale to je fotbal. Domácím gratuluji k výhře i k postupu a nás čekají ještě tři kola v boji o druhé místo v soutěži.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Ovčáček Josef - TALÍŘ Milan, MUZIKA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 5
Rozhodčí - Ovčáček Josef: 7
Občerstvení - nápoje: 9
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FK Lažiště: 6
Výkon hostů - SK Čkyně: 6
Hodnocení hráčů - domácí: David Tesař - 8, Martin Bednár - 7, Petr Ostádal - 4, Petr Holub - 6, Tomáš Vokatý - 5, Pavel Brzobohatý - 7, Marek Sedláček - 8, Jan Hrbek - 8, Jan Linhart - 6, Jan Makoš - 7, Jaroslav Volmut - 7, Jan Macek - 8, Petr Bízek - 6, Ondřej Vašura - 4,
Hodnocení hráčů - hosté: Petr Miklas - 8, Štefan Friedl - 5, Václav Turek - 6, Roman Vojta - 7, Martin Chalupa - 5, Josef Vondrášek - 8, Jan Děd - 8, Michal Kuneš - 7, Michal Gerold - 4, Adam Klose - 7, Josef Král - 5, Josef Fiedler - 4,

Tip: výhra domácích

Tomáš Štveráček

Expert: Josef Král
Tip experta: výhra hostů

Určitě máme na to domácí porazit. Věřím, že předvedeme kvalitní výkon a odvezeme 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Hráč, Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, eSport - TJ Dříteň | Jihočeský | České Budějovice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích