Šlágru kola rozhodl strunkovický Žurek a zkušený Němeček


Branky


23

Očekávaný zápas nakonec skončil lépe pro domácí Strunkovice, ty využily hezkého domácího prostředí a svých diváků k velkému vítězství nad Sousedovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na gól si oba týmy musely ještě počkat

Strunkovice v rámci osmnáctého kola vítaly druhé Sousedovice, na podzim Sousedovice jednoznačně vyhrála 6:3. Blaník Strunkovice měl nejlepší možnost jim tuto porážku oplatit před zraky svými devadesáti diváky. Nicméně první polovina moc šancí nepřinesla. Lehce navrch měli domácí Strunkovice, ale žádná vyložená šance nepřišla, tak se muselo čekat v tomto kvalitním zápase přinese poločas druhý.

V rozmezí sedmi minut Strunkovice rozhodly o svém vítězství, Milan Glazunov stihl jen snížit

Ve druhém poločase už mohly jít Strunkovice do vedení, ale střela Ivana Šimčíka nezavítala mezi tři tyče. Sousedovice se také mohly dočkat vedení, ale Milan Glazunov svoji šanci taky neproměnil a následně strunkovický útočník Roman Žurek si pohrál s hostující obranou a prostřelil Jaroslava Šilhana – 1:0. O sedm minut později, v 59. minutě Strunkovice zahrávaly přímý kop, ke kterému se postavil Jiří Němeček st. a nedal Šilhanovi šanci – 0:2. Zdálo se, že může být rozhodnuto, jenže v 64. minutě dokázal snížit Milan Glazunov, který měl později ještě na hlavě vyrovnání, ale tam se předvedl brankář Strunkovic Tomáš Řezníček. Ve zbytku zápasu si Sousedovice vytvořily tlak, ale chyběla jim produktivita, takže Strunkovice slaví těsné, ale za to velké vítězství nad silnými Sousedovicemi.

V dalším kole oba týmy narazí rovněž na kvalitní týmy. Strunkovice jedou do Cehnic a Sousedovice doma mají Čkyni. 



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Petr Kortus, asistent trenéra: První půli se hrálo víceméně mezi vápny, sice jsme měli trochu navrch, ale žádnou větší šanci jsme si nevypracovali. Hned v úvodu druhého poločasu jsme mohli jít do vedení, když Ivan Šimčík neproměnil 100% šanci a minul branku. Pár minut nato utekl několika obráncům Roman Žurek a dal první gól. Po deseti minutách se trefil z přímáku Jirka Němeček. Sousedovice dokázali vzápětí snížit, když skóroval M. Glazunov. My jsme po obdrženým gólu zalezli a soupeř nás zmáčkl. Bylo tam z jejich strany pár závanů, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Celkově dobrej zápas, kvalitní soupeř, výborně fyzicky na tom. My jsme dostali od Sousedovic v poslední době vždycky bůra. Tentokrát jsme byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Hosté se cítili po zápase ublížení, ale to my u nich na podzim také. Byla tam prý snad nastřelená ruka u těla. Nejsem rozhodčí, nevím, jak se posuzuje nastřelená ruka ve vápně, navíc pokud ji vidí pouze soupeř. Jedeme teď do Cehnic, který dělají body, mají dobrej tým a bude to tam těžký.

FC Znakon Sousedovice
Přemysl Šroub, trenér: Zápas ve Strunkovicích měl ve velkém horku podle mě výbornou úroveň. První poločas byl víceméně bez šancí, hrálo se spíše ve středu pole. Druhou půli jsme začali náporem a bohužel M. Glazunov neproměnil obrovskou šanci. Paradoxně hned z protiútoku jsme po chybě v obraně dovolili domácímu Žurkovi skórovat, když ho ani trojice obránců nedokázala zastavit. Poté přišel pěkný přímý kop Němečka a bylo to 2:0. Od té doby jsme byli jasně lepší a Milan Glazunov snížil na 2:1 a měl na hlavě i vyrovnání, ale Řezníček ho zázračně vychytal. Co mě mrzí, je výkon rozhodčího, který přehlédl dvě jasné ruce ve vápně a upřel nám penaltu. Prohráli jsme s kvalitním týmem, nedá se nic dělat. I přes to můžu s klidem říci, že ve druhé půli jsme podali možná nejlepší výkon na jaře. Musíme se z toho oklepat a připravit se na dalšího těžkého soupeře ze Čkyně.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: Klimeš Jiří - NOVÁK Roman, MUZIKA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 4. 2018 22:26
Vážený pane Šroube,
váš komentář k zápasu je trochu prapodivný. Na zápas jsem se přijel podívat a dle vašeho komentáře jsem byl nejspíše na jiném zápase. První poločas souhlasím, bylo to bez šancí a zápasu scházel náboj. Ve druhém poločasu už to bylo o něčem jiném. Strunkovice zcela zaslouženě šli do vedení 2:0. Po tomto jste se dostali do hry vy. Je otázka, proč vaše mužstvo začalo hrát až po těchto gólech. Toto vše je dle vašeho komentáře. Ale ten zbytek už nekoresponduje s realitou. Vy říkáte, že tam byly dvě ruce? Kde? Z tribuny bylo vidět, že hráč má ruku u těla. Kam si ji měl strčit? Dle vašeho vyjádření je vám úplně jedno jaké jsou pravidla. Ale vy si stejně budete ,,mlít svojí''. Jen musím konstatovat, že tohle nepíšu jako fanoušek Strunkovic, ale ani vás. Zápas si za druhý poločas zaslouží pochvalu. O něco lepší po dvou úderech domácích jste sice byli, ale zase bych to kromě jedné loženky tak dramaticky neviděl. Co mně zklamalo, bylo jednání hráčů (některých fanoušků) po zápase. I když u hráčů to dokážu ještě pochopit. Jste dobrý trenér a máte vynikající hráče, ale je třeba někdy větší nadhled. Ať se vám daří a určitě se přijedu podívat na zápas se Čkyní, kde věřím, že pokud zopakujete výkon, soupeř nemůže vyhrát.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - Klimeš Jiří: 9
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - TJ Blaník Strunkovice: 8
Výkon hostů - FC Znakon Sousedovice: 9
Hodnocení hráčů - domácí: Jiří Brych - 8, Roman Kašpar - 8, Martin Dvořák - 10, Roman Žurek - 10, Jiří Kureš - 7, Stanislav Pravda - 8, Jiří Němeček ml. - 8, Jiří Němeček st. - 10, Petr Beneš - 9, Ivan Šimčík - 8, Václav Páník - 9, Tomáš Řezníček - 10,
Hodnocení hráčů - hosté: Jaroslav Šilhan - 8, Jakub Jalůvka - 8, Petr Kohout - 5, Pavel Masák - 8, Vojtěch Kacetl - 9, Jaroslav Ouška - 5, Petr Vojtíšek - 5, Milan Glazunov - 9, Filip Duba - 8, Tomáš Glazunov - 9, Jan Hrach - 9, Jiří Benedikt - 8,

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, eSport - TJ Dříteň | Jihočeský | České Budějovice

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích