0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2018 16:30

17.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

O vítězi v derby „Chelčicko – Lhenického mikroregionu“ rozhodnuto až v jeho závěru


Branky


82. D. Kiš , 86. R. Iliev
24

Zdálo se, že derby skončí remízou, až osm minut před koncem se Lhenice dostaly do vedení, které pak ještě navýšily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

O něco lepší Lhenice se neprosadily

Lheničtí po výhrách ve dvou úvodních utkáních mistrovského jara (doma s Netolicemi 2:1, ve Zdíkově 1:6) do tohoto druhého ze tří v řadě venku (a to z důvodu jeho podzimní výměny v pořadatelství na základě žádosti Chelčických – 2.9. Lhenice-Chelčice 3:1) vstupovali s odhodláním pokračovat ve vítězném jarním tažení. Krom toho, že se jednalo o regionální derby, nebylo úplně běžným zápasem ani pro současného lhenického trenéra Václava Mareše, neboť ještě před nedávnem v chelčickém FK aktivně působil.

Vlastní průběh utkání nabídl oboustranně gólových příležitostí poskrovnu a o jeho výsledku Lheničtí rozhodli dvěma gólovými trefami až v jeho závěru. Oba týmy vycházely ze zajištěné defenzivy, a tak většina jejich akcí končila u hranic šestnáctek. Lheničtí přeci jen měli o něco více ze hry, byli útočnější a také v 10.´ při dobývání soupeřovy branky ji nebezpečně ohrozili Ilievovou střelou, ale gólman Novák si s ní poradil. Chelčičtí se revanšovali gólovou šancí ve 25.´ po rohovém kopu střeleckým zakončením hlavou, které gólman Suchý reflexivně bravurním zákrokem vytěsnil a svůj tým podržel. Ve 27.´měli zase blízko ke gólu hosté při uvolnění „uličkou“ Ilieva. Ten však při obcházení vyběhnuvšího gólmana Nováka následně, již z ostrého úhlu, „orazítkoval“ tyč jeho branky. První poločas více možností ke vstřelení kýženého gólu na obou stranách nepřinesl, a tak skončil bezbrankově, smírně.

Lheničtí rozhodli v závěru

V tom druhém to byli opět Lheničtí, co v 50.´ jako první gólově zahrozili. Iliev předložil míč do šestnáctky Tůmovi, ten jej přenechal Mahákovi, jehož střelecká záměrná skončila těsně nad Novákovou svatyní. Ojedinělé druhopoločasové ohrožení Suchého branky Chelčickými přinesla 67.´, bylo ale ve střelecké koncovce nepřesné. Hostující tým získával herně navrch a v blížícím se konci zápasu toho využil k rozhodujícímu zvratu v jeho vývoji, a to i s gólovým vyjádřením. V 82.´ rozehrál rohový kop, balón od Prennera se v nabídce ke střelbě dostal k Surovi, ten jej vypálil, gólman Novák pouze vyrazil a David Kiš ho pohotově uklidil do sítě (0:1). O čtyři minuty později (v 86.´) pojistil lhenické těsné vedení Iliev, když po dlouhém Suchého výkopu a Mahákovým jeho prodloužením hlavou za obranu, naběhl do tohoto prostoru a přímočarou rychlou akci přesně gólově zakončil (0:2). Přes úplný závěr mače si Lheničtí dvoubrankový náskok pohlídali a zaslouženě z derby brali všechny body. Jejich ziskem, vzhledem i k ostatním výsledkům zápasů 17.kola, postoupil lhenický SK na třetí příčku tabulky.

 

Autor: Jan Bumba



Ohlasy k zápasu



SK Lhenice
Václav Mareš, trenér: Jsem rád za vítězství, ale s předvedenou hrou už spokojen být nemohu. Především první poločas byl z naší strany špatný. Ve druhé půlce jsme se zlepšili, přesto to nebylo ono, co bych si představoval. Začali jsme až posledních 15 minut, ale myslím si, že to bylo dané tím, že domácím došly síly. Přesto chci hráče pochválit, že bojovali až do 90. minuty.



Sestavy


FK Chelčice
P. Novák [-] - P. Štěch [-] , M. Lang [-] , R. Kapusta [-] , M. Machnyk [-] , V. Tesař [-] , J. Turek [-] , J. Chalupský [-] , T. Kouba [-] , J. Křenek [-] , M. Šácha [-]

SK Lhenice
R. Suchý [-] - M. Mahák [-] (87. D. Lukač [-] ) , R. Iliev [-] (87. D. Kolář [-] ) , P. Prenner [-] , J. Beran [-] , D. Trojan [-] , T. Tůma [-] , T. Balica [-] (86. D. Kiš [-] ) , L. Kopf [-] , R. Sura [-] , D. Kiš [-]

ŽK: 79. J. Křenek , 89. P. Štěch - 32. M. Mahák , 42. T. Balica , 60. P. Prenner .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Ambrožová Hana - ŠŤASTNÝ Petr, ROTHSCHEDL David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, eSport - TJ Dříteň | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tomáš Štveráček

Expert: Jan Hrach
Tip experta: výhra hostů

V Chelčicích se hraje špatně, ale Lhenice vyhrají.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů