0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice ve šlágru kola skolila Suchdol nad Lužnicí a vystřídala ho na druhé příčce


Branky


22

 

Duel dvou týmů z popředí tabulky se odehrál na perfektně připraveném pažitu. Hosty vedl do utkání při absenci trenéra Bohdana Malického zkušený lodivod František Hájek. Popáté v sezóně, a poprvé na jaře se mezi třemi kaplickými tyčemi objevil brankář Ondřej Štěpánek. Kuchař tak putoval do stoperské dvojice ke Keblovi.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre otevřel Urazil

 

První poločas byl poměrně vyrovnaný. Míč častěji na svých kopačkách měli pravděpodobně hosté, ale příležitosti byly na obou stranách. V šesté minutě se do první z nich dostával po Janurově přihrávce hostující Urazil, ale vracející se obránce Tomáš Záruba jeho pokus na poslední chvíli zablokoval. Domácí se do zakončení dostávali především po standardních situacích. Ve třinácté minutě se po rohu do zakončení dostal Karel Trmal, pálil nejenom tvrdě, ale i hodně nepřesně. Obdobná situace se opakovala nedlouho poté. V tomto případě pokoušel střelecké štěstí kapitán Špale, ale i on dopadl obdobně jako krátce před ním jeho spoluhráč. Velkou příležitost změnit bezbrankový stav měli hosté ve dvacáté minutě střetnutí. Divoký narýsoval parádní kolmici na nabíhajícího kapitána Gondeka, který se z levé strany dostal až před brankáře, jenomže i on v gólové pozici mířil poměrně nepřesně. Na druhé straně další roh pro domácí. Po centru do vápna se míč doslova odrazil od Jana Heřmana, míč putoval do branky, ale Štěpánek byl pozorný a míč v pohodě lapil. Asi největší příležitost otevřít skóre měli domácí v 32. minutě střetnutí. Z pravé strany centroval Kubašta, k hlavičce se dostal kapitán Špale, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Do kabin odcházeli podstatně spokojenější Kapličtí, a to především proto, že se jim pět minut před pauzou podařilo vstřelit vedoucí branku střetnutí. Na levé straně dostal dostatek prostoru k centru kapitán Gondek a Marek Urazil hlavou míč odrazem od zadní tyče dostal nechytatelně za záda brankáře Michala Rácika – 0:1. první poločas jasně ukázal, že se střetla mužstva z popředí tabulky. Jak po taktické, tak i po fotbalové stránce se bylo na co dívat.

 

Gólová pojistka Divokého

Úvod druhého dějství patřil hostům, kteří měli několik gólových příležitostí na to, aby svůj náskok navýšili. Ve 47 minutě zatáhl balón po levé straně Daniel, po přesném centru hlavičkoval Urazil, Michal Rácik bez větších problémů míč kryl. O sedm minutek později Gondek na levé straně vysunul do úniku Urazila, po přízemním centru se do zakončení dostal Dan Pál, branku soupeře minul. Vzápětí další akce hostů. Po spolupráci Kuchaře s Divokým se do zakončení z levé strany dostával Urazil, rozvlnil jen boční síť. V těchto momentech zápasu byli aktivnější Kapličtí, nedařilo se jim však své vedení navýšit. Po hodině hry Divoký přihrál míč Gondekovi, ten vyslal přízemní prudkou ránu, kterou gólman Michal Rácik kryl pro fotbal poněkud neortodoxně. Jeho zákrok připomínal spíše rozklek hokejového gólmana a betonama míč vyrazil. Vzápětí Divoký poslal z levé strany před bránu prudký centr, Štrbačka před zívající svatyní na míč nedosáhl a Urazil na zadní tyči balón poslal vedle brány. Po těchto neproměněných šancích se obraz hry radikálně změnil. Otěže zápasu převzali Suchdolští, kteří si vypracovali výraznou územní převahu, ale do šancí se dostávali jen velice sporadicky. Za zmínku stojí sedmdesátádruhá minuta střetnutí, kdy po Kubaštově přihrávce střílel Jakub Záruba, svým pokusem však minul pravou tyč. S blížícím se závěrem domácí ve snaze o vyrovnání více otvírali obranu. V 87. minutě mohli hosté vstřelit gólovou pojistku. Po spolupráci Vaniše s Danielem byl v gólové pozici před brankou střídající mladík Aibl, ale šance jako by se zalekl, a míč prakticky vůbec netrefil. Domácí mohli poté vyrovnat, kdy se v dobré pozici ocitl Filip Rácik, ale v pádu mířil vysoko nad branku. V devadesáté minutě hosté pečetili cennou výhru. Střídající Vaniš si na pravé straně náramně poradil s dvěma bránícími protihráči, zpětnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Jiřího Divokého, který zacílil přesně a mohl se tak radovat z premiérového gólu po svém návratu do kaplického dresu – 0:2. Navíc tím oslavil své páteční jednadvacáté narozeniny. Na půdě silného soupeře dokázali Kapličtí zvítězit a nahradit tím tak domácí bodovou ztrátu z předchozího kola.

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí): Duel dvou týmů z popředí tabulky se odehrál na perfektně připraveném pažitu. Těžký duel jsme zvládli a na půdě silného soupeře dokázali zvítězit a nahradit tím tak domácí bodovou ztrátu z předchozího kola.



Sestavy


Sokol Suchdol nad Lužnicí
M. Rácik [-] - F. Rácik [-] , T. Záruba [-] - J. Heřman [-] (89. M. Dunaj [-] ) , P. Špale [-] , R. Arenberger [-] , Š. Kubašta [-] , L. Hešík [-] - K. Trmal [-] (66. M. Heřman [-] ) , P. Krejčí [-] , J. Záruba [-] -

TJ Spartak Kaplice
O. Štěpánek [-] - P. Micák [-] (27. D. Pál [-] ) , V. Kuchař [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] (77. J. Vaniš [-] ) , P. Janura [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 60. T. Záruba - 62. F. Marek , 64. P. Janura .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: DIMITROV Nikolaj - ŠKUTHAN Jaroslav, BROŽ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Zápas kola,oba týmy jsou na tom skvěle ale myslím si že v napínavém souboji budou mít více štěstí domácí. Zkusím 1

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích