2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2018 17:00

20.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Boršov přibrzdil rozjetou Kaplici


Branky


2. F. Marek , 47. F. Marek - 23. F. Pokorný , 54. J. Šefčík (p.)
23

 

Dvacáté kolo oblastní I. B třídy uzavřela nedělní dohrávka mezi Kaplicí a Boršovem. Spartakovci byli v duelu dle papírových předpokladů favority. I přesto, že utkání mělo souběh s hokejovým mistrovstvím světa a zápasem mezi Českou republikou a Švédskem, přišla na stadion velice slušná divácká návštěva.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Franišek Marek se trefil už ve druhé minutě

 

Samotný úvod střetnutí vyšel domácím na výbornou. Už na začátku druhé minuty se po spolupráci Urazila s Pálem vřítil z levé strany do vápna František Marek, zastihl bránící hráče v nedbalkách, dostal se až před brankáře a střelou z úhlu na bližší tyč poslal Spartak do vedení – 1:0. Ještě veseleji mohlo být o dvě minuty později. Na levé straně se opět prosadil aktivní Marek, zpětnou přihrávkou našel na hranici velkého vápna nepokrytého Divokého, který byl ve velmi slibné střelecké pozici, ale mířil bohužel pouze nad branku soupeře. Vzápětí zahrozili hosté a bylo to po standardní situaci. Z poloviny hřiště poslal míč na vápno Šefčík, Řežáb hlavou posunul balón na Pokorného, jenž zakončoval rovněž hlavou, ale Kuchař byl pozorný a míč lapil. Jinak ale měli míč častěji na svých kopačkách Kapličtí fotbalisté a v desáté minutě si připravili další gólovou příležitost. Janura posunul míč Urazilovi, ten pronikl do vápna, gólovou přízemní střelu stačil skluzující Fessl tečovat a míč těsně minul levou tyč. Následný rohový kop zahrával Marek, sám před brankářem zakončoval Štrbačka, balón však netrefil ideálně a míč minul pravou tyč. Domácí byli stále aktivnější, ale druhý gól se jim nedařilo přidat. Po centru Pála z pravé strany hlavičkoval nad branku Urazil. Za neproměněné příležitosti byli Spartakovci potrestáni vyrovnávacím gólem. Trestný kop z levé strany zahrával Šefčík a Filip Pokorný hlavičkou srovnal skóre – 1:1. Po půlhodině hry mohl domácím vrátit vedení Janura. Po pěkné kombinaci centroval z levé strany Gondek, ale útočník Spartaku hlavou v gólové pozici míč mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Vančura, ale Kuchař byl pozorný. Poslední příležitost prvního poločasu pak měli tři minuty před odchodem do kabin hosté. Podnikli výpad do otevřené kaplické obrany, Řežáb vysunul kolmicí Pokorného, který si to namířil do vápna, ale Kuchař se štěstím míč vytěsnil na rohový kop. I díky němu se tak na poločasovou přestávku odcházelo za nerozhodného stavu.

Přísný pokutový kop, který proměnil kapitán Šefčík

Tak jak vyšel Kaplickým nástup do prvního poločasu, vyšel jim stejně i úvod druhého dějství. Divoký přesnou přihrávkou našel na pravé straně rozběhnutého Daniela, jeho prudká přízemní centr prolétl malým vápnem až na zadní tyč, kam naběhl František Marek a zblízka míč dopravil do boršovské sítě – 2:1. Jenomže o sedm minut později byl stav znovu vyrovnaný. I když gól vyvolal u domácích jistou vlnu nevole. Po přihrávce z pravé strany viděl hlavní arbitr v pokutovém území nedovolený zákrok Daniela na Lísala a nařídil penaltu. K balónu se postavil zkušený kapitán Jindřich Šefčík a s přehledem proměnil – 2:2. Vrátit se do vedení mohli Spartakovci v 63. minutě zápasu, to když ve vápně chyboval Kofroň a díky tomu se snadno k balónu dostal Urazil, ale místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče zakončoval z úhlu a rozvlnil pouze boční síť. Kapličtí se snažili strhnout vedení na svou stranu, ale díky tomu také vznikala okénka v obranné fázi. V 71. minutě se do šance dostával Pokorný, ale v poslední možné chvíli se mu do střely vložil bránící Kebl. O chvíli později zahrával trestný kop ze strany Šefčík, Havlíček hlavičkoval mimo. Závěrečná čtvrthodina se pak odehrála za velkého tlaku Spartakovců. Hosté se stáhli před vlastní šestnáctku a s vypjetím všech sil odolávali. Po rohovém kopu se před Bublíkem strhla pravá nefalšovaná trma vrma, míč do branky nepropasoval Pál, Štrbačka ani Gondek. V 83. minutě se po dalším centru od rohového praporku dostal na vápně k odraženému míči Marek, přízemní střela zpoza vápna prolétla vedle levé tyče. O chvíli později obdobná situace. Centr po standardní situaci bránící hráči odvrátili jen k Divokému, tečovanou střelu po zemi Bublík za svá záda nepropustil. Ke střele se pak na druhé straně dostal střídající Šimeček, ale mířil jen do rukavic připraveného Kuchaře. Následoval jeho dlouhý výkop, který bránící Havlíček hlavou prodloužil vlastnímu brankáři, míč po odrazu od země nadělal Bublíkovi nemalé problémy, ten horko těžko nadvakrát míč dokázal z pod břevna vytěsnit na rohový kop. Po rohu z pravé strany hlavičkoval Pál, míč ještě do branky usměrňoval Janura, ale Bublík byl u tyče včas a uhájil pro svůj tým velmi cennou remízu. Kapličtí z velkého tlaku nedokázali vytěžit vítězný gól a museli se tak se svým soupeřem o body podělit.

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí): V zápase jsme byli dle papírových předpokladů favority. I přesto, že utkání mělo souběh s hokejovým mistrovstvím světa a zápasem mezi Českou republikou a Švédskem, přišla na stadion velice slušná divácká návštěva. František Marek dal v obou poločasech gól už ve druhé minutě, ale hostů se podařilo vyrovnat a na konci zápasu cennou remízu ubránit.




Sestavy


TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - D. Pál [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Janura [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , M. Malický [-] (55. J. Vaniš [-] ) , J. Štrbačka [-]

FK Boršov nad Vltavou
J. Bublík [-] - R. Řežáb [-] , F. Pokorný [-] (77. J. Šimeček [-] ) , V. Anderle [-] , J. Šefčík [-] , J. Vančura [-] , L. Soukup [-] (84. T. Vinzenc [-] ) , J. Lísal [-] , J. Havlíček [-] , R. Kofroň [-] , L. Fessl [-]

ŽK: 41. T. Kebl , 79. P. Janura .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: BROM Josef - LEIŠ Filip, ŠUDOMA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Ondřej Husa

Expert: Libor Granec
Tip experta: výhra domácích

Samozřejmě budu věřit ve výhru Spartaku. Takže 1.

Tip: výhra domácích

Útok Boršova je hodně dobrý ale na ten Kaplický to stačit nebude a Kaplice určitě vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích