Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2018 17:00

19.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Urazil s Janurou se postarali o kaplickou výhru v Kameňáku


Branky


24

Kaplice venku umí a potvrdila to další tříbodovou výhrou, tentokrát na půdě Kamenného Újezdu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli po půli na dostřel

 Aktivněji začali zápas hosté. V druhé minutě musel gólman Dudák krýt střelu Štrbačky. Jenomže prakticky vzápětí se skóre změnilo a vedení se ujali Spartakovci. Po špatné Stegbauerově rozehrávce se k míči dostal lacino Marek, jeho ránu zpoza vápna Dudák neudržel a dobíhající Marek Urazil nadvakrát dopravil míč za brankovou čáru – 0:1. Pak na druhé straně pokoušel střelecké štěstí domácí kapitán Černý, ale jeho střela nemířila mezi tři kaplické tyče. Hráči obou týmů se snažili za slunečného počasí o kombinační hru, ale ve finální fázi byli o poznání nebezpečnějším týmem Kapličtí fotbalisté. V osmnácté minutě Gondek na levé straně přesnou přihrávkou uvolnil rozběhnutého Marka, ten se dostal až před brankáře, mířil na bližší tyč, Dudák byl pozorný a střelu vyrazil na rohový kop.

 

Zanedlouho další povedená kombinační akce hostujících fotbalistů. Na jejím konci Urazil zpětnou přihrávkou oslovil nepokrytého Tomáše Kebla, ten však v gólové pozici branku vysoko přestřelil. Ve 25 minutě se hostujícím fotbalistům podařilo své vedení zdvojnásobit. Gondek vyslal dlouho přihrávku, bránící Stegbauer míč neodhadl, nedosáhl na něj a Marek Urazil díky tomu postupoval zcela sám na Dudáka a střelou po zemi jej dokázal překonat – 0:2.

 

Kapličtí kontrolovali hru a domácí do vážnějších příležitostí nepouštěli. Ve 34 minutě se při banálním brankářském zákroku zranil Dudák, po několikaminutovém ošetřování naštěstí pro domácí mohl pokračovat dál ve hře. Neplánovaná pauza prospěla spíše domácím. Přesto se po Keblově přihrávce na dostřel soupeřově brány dostal Divoký, přízemní ránu Dudák vyrazil na roh. Z něj se neurodilo.  To domácí byli v poslední minutě po stejné standardní situaci úspěšnější. Po centru se k hlavičce dostal Petkov, Kuchař stačil skvěle zakročit, ale na dorážku kapitána Aleše Černého byl krátký – 1:2. Do kabin tak docházeli domácí s vidinou zdramatizování duelu.

Urazil zkompletoval hattrick

V úvodu druhého dějství byli domácí blízko k vyrovnání. Na levé straně se dokázal prosadit Frnka, jeho centr prolétl až k nabíhajícímu Píškovi, který však ve skluzu poslal míč pouze nad bránu. Když se neprosadili domácí, skórovali hosté. V 55 minutě Gondek vyslal do úniku na levé straně Urazila, ten poslal přízemní centr do nebezpečného prostoru, kam si to namířil gólman Dudák, a bránící hráč s nabíhajícím Petrem Janurou, od které se míč šťastně odrazil krkolomně za brankovou čáru – 1:3.

 

Následovalo druhé ošetřování brankáře Dudáka, ale i nadále zůstával mezi třemi tyčemi. Jenomže za šest minut musel lovit míč ze své sítě počtvrté. Na polovině hřiště uhrál důležitý balón Čutka, posunul jej Divokému, ten pronikl po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel ve vápně Petra Januru, jenž si počkal na správný moment a poslal míč neomylně k tyči – 1:4. A byl to jeho jubilejní stý gól v kaplickém „A“ mužstvu. Gratulujeme!!!  V polovině druhé půle pokoušel střelecké štěstí z větší vzdálenosti domácí kapitán Černý, mířil těsně nad branku. Prakticky z protiútoku Janura vysunul do šance Daniela, který se štěstím nechal za zády vybíhajícího Dudáka, ale radost z gólu mu zkazil jeden z bránících soupeřů, který skluzem míč poslal na roh. V sedmdesáté minutě rozehrál Divoký rohový kop na Gondeka, tvrdá rána skončila těsně nad břevnem.

 

Čtvrthodinu před koncem po další Stegbauerově špatné rozehrávce šel zcela sám na Dudáka Divoký, ve vyložené šanci bránu trestuhodně minul. Na druhé straně neuspěl se svou střelou ani Sládek, Kuchař nadvakrát kryl. Pak pro změnu vyprášil Dudákovi rukavice střelou zprava Daniel. Další vyloženou příležitost hostů měl v 82 minutě Štrbačka po narážečce s Divokým, proti Dudákovi neuspěl. O dvě minuty později našel Divoký střídajícího Pála, ten balón posunul lépe postavenému Marku Urazilovi, který střelou z první napálil míč pod břevno – 1:5. Nedlouho poté po Markově centru došlo na duel stejných hráčů, tentokráte z něj jako vítěz vyšel Dudák, který vytáhl z pod břevna další Urazilovu střelu. To už bylo v době, kdy domácí byli nuceni dohrávat v deseti hráčích, když musel hřiště opustit zraněný střídající Komberec.

 

V samotném závěru se ještě domácím podařilo nepříznivé skóre zkorigovat. Nejprve sice neuspěl před Kuchařem Soukup s Frnkou, následně se však míč dostal k Martinu Sládkovi, který mířil po zemi přesně k tyči – 2:5. To už však nemohlo nic změnit na tom, že Kapličtí dokázali stejně jako na podzim svého soupeře porazit a i na podruhé mu vstřelit pět gólů.  

 

AUTOR: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: "V duelu šestého týmu tabulky se čtvrtým se dala očekávat vyrovnaná bitva s pohlednými akcemi, jelikož oba dva týmy chtějí hrát fotbal. V naší sestavě došlo k jedné změně oproti minulému kolu, kdy Micák nahradil v základní sestavě Kebl. Domácí se pro změnu museli obejít Prokopa a od začátku zápasu k dispozici trenérům nebyl ani Sládek."



Sestavy


TJ Sokol Kamenný Újezd
J. Dudák [-] - D. Průdek [-] , J. Píšek [-] , V. Kotalík [-] (54. M. Sládek [-] ) , V. Mráz [-] (64. J. Komberec [-] ) , J. Nejedlý [-] , J. Stegbauer [-] , R. Soukup [-] , D. Frnka [-] , A. Černý [-] , P. Petkov [-]

TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Janura [-] (76. D. Pál [-] ) , R. Daniel [-] (80. J. Vaniš [-] ) , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , V. Čutka [-] , J. Gondek [-] , M. Malický [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 67. M. Sládek .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Landík Filip - PETRIČÁK Daniel, ŠPELINA Miloslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Ondřej Husa

Expert: Jiří Tomášek
Tip experta: výhra domácích

Tohle by mohl být opravdu parádní zápas. Oba dva mančafty si v posledním kole pořádně zvedli sebevědomí. Ve prospěch Kameňáku by mohl rozhodnout faktor domácího prostředí.

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů