7:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2017 13:30

14.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice sedmi góly vyprovodila Frymburk


Branky


18. D. Pál , 23. P. Janura , 40. D. Pál , 67. F. Marek , 74. M. Urazil , 83. P. Micák , 89. J. Gondek (p.)
0

 

V neděli uzavřeli Kapličtí podzimní část sezóny jarní předehrávkou s Frymburkem. Na konci září zvítězili Frymburští 4:1. Do sestavy Spartaku se vrátili minule absentující Štrbačka s Janurou, naopak trenér Malický musel oželet stoperskou dvojici Holý Čutka. Spartakovci chtěli doma zvítězit, aby se v tabulce pravdy udrželi na nule. Nečekal je však snadný soupeř. Frymburk byl totiž před zápasem na bronzovém stupínku. Oba dva týmy působily na hřišti fotbalově, rozhodně nikdo nechtěl hrát kopanou.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První šanci Frymburk nedal, Kaplice ano a radovala se z gólu

 

První vážnější příležitost slušná divácká návštěva zaregistrovala v deváté minutě. Po akci Račáka s Rillichem zakončoval po centru z pravé strany na bližší tyči Flöring, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné. První šance Kapličáků skončila gólem, bylo tomu v minutě osmnácté. Rodící se brejk hostů zažehnal Daniel, který svou přihrávkou naopak založil rychlý výpad Spartakovců, Janura měl na pravé straně dostatek času a prostoru k přesnému centru a Dan Pál byl v koncovce neomylný – 1:0. O pět minut později měli Kapličtí druhou brankovou příležitost a znovu z toho byl gól. Na hranici šestnáctky se pěkně uvolnil Štrbačka, prostrčil míč do vápna Patriku Micákovi, ten na zadní tyči našel Petra Januru, který zblízka doklepl míč do sítě – 2:0. Opticky sice míč častěji drželi na svých kopačkách hosté, domácí se však snažili o jednoduché pozorné bránění a spoléhali na rychlé kontry. Po půlhodině hry se dostali do Kapličtí do dalšího přečíslení, na jeho konci si Marek narazil míč s Janurou, přízemní střelou však minul pravou tyč. Nedlouho poté se na branku hostů valil další útok Spartakovců. Míč putoval po ose Patrik Micák, František Marek, Petr Janura, jenž zpětnou přihrávkou nabil Doubravovi, jeho střela však směřovala do prostoru, kde byl připravený brankář Filip Mertl. Ve čtyřicáté minutě domácí příznivci jásali potřetí. Patrik Micák obral o míč váhajícího Flöringa, Dan Pál díky tomu měl možnost jít sám na branku a po poněkud šťastné střele míč doskotačil k levé tyči – 3:0. V závěru poločasu měli možnosti hosté výsledek zkorigovat. Nejprve se do vána řítil Rillich, kterému mu však míč uzmul čistým skluzem na jedničku v tomto zápase stoper Tomáš Kebl. V poslední minutě první půle zakončoval z vápna Budík, střelu po zemi stačil Kuchař vytáhnout a skvěle nohama zakročil i proti následné dorážce Rillicha. Po prvním poločase byli tedy nadmíru spokojení Kapličtí.

 

Výprask Frymburku pokračoval

 

V úvodu druhé půle se snažili být hosté aktivní, nechtěli se vzdát bez boje, ale s koncovkou byli v tomto zápase na štíru. Ve 49. minutě skončila mimo branku tečovaná střela Martina Kozy. O chvíli později zahrávali hosté standartní situaci. Centr poslal do šestnáctky Josef Micák, hlavičkující Šisler poslal míč jen do náruče připraveného brankáře Kuchaře. V dalších minutách se hrálo systémem na horu dolů, Kapličtí nedokázali v útoku podržet balón, soupeř se dostával často do zakončení. Přečíslení tři na jednoho hosté doslova zazdili, když se Martin Koza rozhodl pro zakončení, ale ve vápně se mu postavil do cesty bránící Štrbačka. Pak se až před brankáře po přihrávce od Martina Kozy dostal Rillich, ale vyběhnutého Kuchaře prostřelit nedokázal. V 65. minutě pak po centru z pravé strany Flöring přiťukl míč Šislerovi, ani jeho střela za Kuchařova záda neprošla. A o dvě minuty později lovil míč ze své sítě hostující gólman. Po rohovém kopu, který hostující obrana sice odvrátila, vrátil Patrik Micák míč do strany Františku Markovi, a jeho nepovedený centr se v průběhu letu změnil v ideální zakončení a míč zapadl ke vzdálenější tyči – 4:0. To byla pro hosty studená sprcha. Vzápětí mohl alespoň snížit po centru Račáka Flöring, zblízka vysoko přestřelil. V 74. minutě střídající Marek Urazil vystihl nepovedenou malou domů Josefa Micáka, byl u míče dříve než vybíhající Filip Mertl a střelou podél brankáře zvýšil už na 5:0. Krátce na to se už hosté z gólu radovali, ale Budíkovi vzal gól zdvihnutý praporek asistent rozhodčího. Pak mohl Kuchaře překonat Rillich, ale kaplický brankář byl znovu proti. Hosté neuspěli ani deset minut před konce, když se z přímého kopu opřel do míče Šisler, tvrdá rána skončila nad břevnem. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal ve vápně k odraženému míči Urazil, gólovou střelu nepustil do brány spoluhráč Janura. V 83. minutě Janura přesnou kolmicí vyslal do úniku Patrika Micáka, ten se dostal zleva do vápna a střelou po zemi na zadní tyč překonal Filipa Mertla pošesté – 6:0. Kapličtí byli v závěru honě při chuti. Minutu před koncem zahrával rohový kop Marek, hlavičkující Gondek poslal míč jen do tyče, Janura snažící se o dorážku byl faulován a pískala se penalta. K penaltě se postavil kapitán Josef Gondek a bylo to 7:0. V samotném závěru pak hosté mohli připravit Kuchaře o nulu, ale ten stačil zakročit proti Martinu Kozovi i Rillichovi.  

 

Autor: Libor Granec

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí týmu): Výsledek je pro hosty až příliš krutý, ale Kapličtí byli v koncovce hladovější a hlavně úspěšnější. Po výhře 7:0 přezimujeme na sedmém místě s bilancí sedmi výher a sedmi proher.




Sestavy


TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - D. Pál [-] (61. M. Urazil [-] ) , P. Micák [-] , F. Marek [-] , P. Janura [-] , R. Daniel [-] , J. Řepa [-] (46. J. Vaniš [-] ) , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , J. Doubrava [-] , J. Štrbačka [-]

FC Šumava Frymburk
F. Mertl [-] - J. Ribár [-] , R. Mertl [-] , J. Šisler [-] - M. Flöring [-] , M. Račák [-] - J. Rillich [-] , S. Budík [-] , M. Koza [-] - L. Matúš [-] , J. Micák [-]

Hráči zápasu: V. Kuchař , D. Pál .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - HUČÍK Michal, KEMÉNY Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.