M. Kvapil 90. (p.)
1:2
(0:1)
16. L. Motyka (p.)
60. F. Jícha
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2018 10:00

26.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyři červené karty! Blatná Vimperk porazila, výhra jí ale tentokrát tolik nechutnala. Končí druhá kvůli horším vzájemným zápasům s Bavorovicemi


Branky


90. M. Kvapil (p.) - 16. L. Motyka (p.) , 60. F. Jícha
13

Blatná musela doufat v zaváhání Bavorovic, aby soupeře předskočila v boji o prvenství. Bavorovice ale uhrály potřebný bod a Blatná tak končí kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů se ziskem 50 bodů na druhé příčce. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod měli hráči Blatné velmi povedený, i když jim k tomu domácí hodně pomohli svými chybami. Ale k těm je samozřejmě přinutili hosté svojí rychlou hrou a napadáním. Své první dvě tutové šance ještě Blatná nevyužila, ale následnou chybnou přihrávkou a penaltou, už nepohrdla - 0:1, prosadil se Motyka.

 

Od té doby domácí v rámci možností začali hrát vyrovnaný fotbal a možná se na druhé straně v hostujícím vápně mohla kopat další penalta, ale sudího píšťalka zůstala němá. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1 pro hosty, kteří vedli zcela zaslouženě.

 

Do druhého a zároveň posledního poločasu této sezóny šel Šumavan s cílem utkání dotáhnout aspoň do remízového konce. Hrál se podobný fotbal jako v prvním dějství. V 60. minutě šli hosté do dvoubrankového vedení. Prosadil se Jícha.

 

Pak se děly věci. Rozhodčímu Havlíkovi se zápas vymknul z rukou a důsledkem byla situace z 84. minuty, kdy vyloučil hned čtveřici hráčů! Domácí Samohejl udeřil soupeře hlavou do obličeje, Sedláček zase schytal červenou za řeči. Blatenský Chlanda zase strčil do protihráče a stihl mu i vlepit facku, Kůst pak soupeře udeřil do obličeje dokonce pěstí.

 

V 90. minutě snížil z penalty Kvapil, body už si ale Blatenští vzít nenechali. Po výhře měli hosté smíšené pocity - brzy se totiž dozvěděli o výsledku Bavorovic, který je odsunul na druhou příčku.



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Michal Uhlík (trenér, pro FB Vimperka): Hrál se zápas, ve kterém byla Blatná jasně lepší. Má lepší a především mladší mužstvo než my. My jsme ale chtěli být hostům důstojným soupeřem a to si myslím, že se nám docela dařilo. Zhruba kolem 60. minuty náš Martin Kvapil tvrdě fauloval hostujícího hráče a zaslouženě vyfasoval žlutou kartu, ale následně byl v přerušené hře strčen hostujícím stoperem s číslem 15. Zde měla být jednoznačně udělena sudím červená karta, což se bohužel nestalo a od této doby se hlavnímu rozhodčímu začal zápas vymykat z rukou. Poměrně pohodový zápas (myslím emočně, jinak každý samozřejmě bojoval, co mohl a každý chtěl body) pan rozhodčí zcela nezvládl a zápas dopadl, jak dopadl. Na každé straně dvě červené karty, žlutých nespočet... Mrzí mě, co se stalo. V utkání jsou emoce, to je jasné, ještě když Blatná stále hrála o postup, ale zápas šel zvládnout lépe a sudí jej opravdu nezvládl. Poprvé v jarní části sezóny si stěžuji na výkon rozhodčího v médiích, ale tentokrát musím. Nejsem spokojený. Jinak bych chtěl na závěr této sezóny všem poděkovat. Začnu u týmu! Tým se před jarní částí hodně doplnil a hlavně kvůli našim zraněním. V zimě se zranil náš kapitán Vondrášek, dále Honza Čech, Honza Děd, Martin Tischler, Honza Psutka, atd. a atd. Nechci na nekoho zapomenout. Slovo dalo slovo a tým doplnili Martin Kvapil (neskutečné, co zde předvedl za výkony!!!), Honza Kurz a Radim Košík. Samozřejmě nám po celé jaro pomáhali šikovní kluci z dorostu jako jsou například Vojta Šimandl, Venca Matoušek, David Samec (výborné výkony!) a Michal Uhlík, a samozřejmě další a další. Poděkovat chci mému bráchovi Jardovi, který náš oddíl vede vzorně a snaží se, aby zde vše fungovalo. Děkuji mé rodině, že mě podporuje v mém fungování v našem oddílu, bez této podpory bych nemohl dělat to, co dělám. Dále bych zde chtěl vyzdvihnout neskutečnou práci a péči Městských služeb Vimperk v čele s panem Ing. Janem Králem o naše hřiště, které každý, kdo k nám přijede, chválí. Jsem pyšný na to, že trénuji Šumavan Vimperk a především na tým, který toho hodně dokázal. Klobouk dolů, kluci.

TJ Blatná
Roman Rameš (asistent trenéra): Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně a vytvořili si i vyložené brankové příležitosti, ale gól jsme vstřelili až z pokutového kopu po faulu na Pelešku. Domácí poté přidali, ale naši branku nijak vážně, tedy krom standardních situací, neohrozili. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme být nadále aktivní a budeme se snažit přidat druhý gól, což se nám docela brzy podařilo. Bohužel, když už většina přítomných očekávala, že se poslední desetiminutovka odehraje spíše v přátelském duchu, tak po nařízeném PK pro Vimperk vzplála mezi hráči vlna emocí a udály se věci, které nemají s fotbalem nic společného. Jak domácí trenéři, tak i my nesouhlasíme s chybným vyloučením našeho brankáře a i domácího kapitána, kteří byli těmi, kteří danou, vyhrocenou situaci správně uklidňovali. Věříme, že disciplinární komise zaslouženě a i spravedlivě potrestá jen viníky zbytečné potyčky.



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
M. Hrubý [-] - P. Samohejl [-] , D. Samec [-] , J. Pospíchal [-] , V. Šimandl [-] (52. D. Kadlec [-] ) , J. Blahout [-] , M. Kvapil [-] , V. Pankratz [-] , V. Blahout [-] (76. J. Čech [-] ) , M. Sedláček [-] , J. Děd [-]

TJ Blatná
J. Chlanda [-] - J. Sýkora [-] , M. Kůst [-] , M. Sedláček [-] - L. Motyka [-] , P. Prokopec [-] , M. Petrášek [-] , F. Jícha [-] (61. L. Machovský [-] ) , M. Mišiak [-] - R. Peleška [-] (77. F. Čadek [-] ) , J. Nový [-] (82. P. Stulík [-] )

ŽK: 48. J. Pospíchal , 54. M. Kvapil , 63. M. Sedláček , 66. V. Pankratz , 72. J. Blahout , 78. D. Samec - 29. R. Peleška , 36. J. Sýkora , 54. M. Kůst . ČK: 84. M. Sedláček , 84. P. Samohejl - 84. J. Chlanda , 84. M. Kůst .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Havlík Martin - BRYCH Jiří, SVOBODA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Michal Špírek

Expert: Michal Špírek, redaktor soutěže
Tip experta: výhra hostů

Vimperk už několikrát ukázal, že proti silným celkům umí. Blatná v závěru sezóny počítá absence, v tomto ohledu ji nepomohlo ani poslední utkání s Planou, kde kvůli zranění střídalo hráčů několik. Vyrovnaný zápas, moc branek nepadne, větší motivace ale bude na straně hostů, kteří se zároveň budou modlit za výhru Lokotky...

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů