L. Motyka 51. (p.)
O. Křivanec 66.
2:2
(0:1)
28. P. Vařil (p.)
62. P. Vařil
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 17:00

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola vítěze nenašel, boj o titul zůstává otevřený. Týn byl rozpačitý z výkonu rozhodčího


Branky


51. L. Motyka (p.) , 66. O. Křivanec - 28. P. Vařil (p.) , 62. P. Vařil
25

Utkání kola se odehrálo v Blatné. Týn v utkání dvakrát vedl po gólech Vařila, domácí dvakrát dotáhli a nakonec se tak body dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Týn v první půli Blatnou přehrával

Tak kdo s koho? Ve vynikající formě hrající Blatná, nebo lídr z Týna, který přijel uhájit do Blatné první pozici? První minuty svědčily ve prospěch hostů, kteří chytili zápas za správný konec a Blatná čelila týnskému tlaku. Už ve 3. minutě po Meidlově ráně zachránilo Blatnou břevno. Týn nadále tlačil a Blatenští nevěděli, kam dřív skočit. Ve 28. minutě sudímu Pískovi neušel zákrok blatenského hráče loktem do obličeje soupeře a pískala se penalta. Tu kanonýr Týna Vařil proměnil - 0:1. Stejný hráč měl v prvním poločase ještě jednu stoprocentní šanci, v té už ale proti Chlandovi neuspěl. Domácí museli být pouze za jednobrankové vedení soupeře po prvním poločase rádi, sami si připsali jen dvě propagační střely na bránu.

Domácí srovnávali

Blatenští trenéři měli o poločase v kabině co vysvětlovat a jejich svěřenci skutečně předvedli v dalším dějství daleko lepší výkon. Přidali na agresivitě a předvedli výborný výkon. V 51. minutě bylo srovnáno. Plojharovi bylo k nevoli hostů odpískáno hraní rukou ve vápně, Plojhar marně ukazoval, že ho míč zasáhl do stehna. Motyka nezaváhal a bylo to 1:1. Blatná se srovnáním dostala na koně a vytvořila si čtyři tutové šance, které ale až zázrakem v žádném z případů neskončily za zády gólmana Kubíka. Blatná se mimo jiné mohla spolehnout na výborně kopané standardky, hlavně bránění jejích rohů dělalo Olympii potíže.

 

Hosté znervózněli a často se rozčilovali nad rozhodnutími sudího. V 62. minutě se ale prosadili právě hosté. Vařil zakončil brejk a přiblížil se ke koruně krále střelců ročníku - dosud první Weinhard z Větřní už totiž v sezóně do žádného zápasu nezasáhne. O čtyři minuty se ale utrhl po kombinaci od obránců Křivanec a bylo to 2:2. Hosté marně reklamovali údajně ofsajdové postavení.

 

Nervózní závěr zápasu už žádné velké šance, natož branky, nepřinesl. Šlágr kola vítěze nenašel. Týnu patřil první poločas, Blatné zase druhý, výsledkem tak byla remíza. Boj o titul bude ještě hodně zajímavý, remízový výsledek nahrál hladovým pronásledovatelům!

l



Ohlasy k zápasu


TJ Blatná
Roman Remeš (asistent trenéra): "Nechali jsme si utéct začátek zápasu, prohrávali jsme osobní souboje, nehrála nám záloha a v útoku jsme neudrželi míč, takže na hřišti bylo všechno jinak, něž jsme si před zápasem řekli v kabině. Soupeř nás ve všem přehrával, hned v úvodu nastřelil břevno, ale branku nám přesto vstřelil pouze z pokutového kopu. Druhý poločas pak byl zase zcela v naší režii. Brzy jsme srovnali z penalty, nastřelili břevno a další tří stoprocentní šance až zázrakem neskončily v brance Týna. Nedáš, dostaneš! Jediná naše chyba ve druhém poločase a soupeř ji využil ke vstřelení druhé branky. Chybu jsme ale včas napravili a po ukázkové akci skóre srovnali. Síly dovést zápas do vítězného konce už nám díky promarněnému prvnímu poločasu nezbyly. Týn předvedl své kvality v prvním poločasu, my v tom druhém. Remíza je z našeho pohledu spravedlivá."

FK Olympie Týn nad Vltavou
Jiří Orlíček (trenér): "V prvním poločase jsme hráli výborný fotbal, Blatnou jsme nepustili k ničemu. Rozhodčí pískal v první půli výborně na obě strany, rovinu, úplně v pohodě. Do druhého poločasu ale přišel na hřiště jiný rozhodčí. Od 48. minuty byla naprostá většina soubojů otočena ve prospěch Blatné, písknul na nás penaltu, která vůbec nebyla. Blatná se díky tomu dostala do tlaku a měla následně obrovské šance. Z brejku jsme ale šli do vedení opět my, pak jsme inkasovali my, ale podle ohlasů, co mám, tak z ofsajdu! Blatná hrála v druhém poločase dobře, ale pramenilo to z toho, že rozhodčí jim připískával, například při hlavičkových soubojích. Jsem rád za bod, ale kdyby měl druhý poločas normální průběh, bylo by vše úplně jiné, s tím jsem hrubě nespokojen. Rozhodčí ale chybují i v těch nejlepších soutěžích světa, takže asi je to zbytečný pláč. Bohužel i statečnost našich hráčů byla ve druhém poločase na nule, nebyl nikdo, kdo by podržel balón, vypadli jsme z tempa. Jsem rád, že jsme utkání dohráli bez vyloučení. Domácí měli dát čtyři branky ze svých velkých šancí, ale jestli jsou soudní, tak uznají, že dvě gólové situace jim zařídili rozhodčí. Hráčem zápasu zvolím Vařila za jeho dvě branky."



Sestavy


TJ Blatná
J. Chlanda [-] - M. Kůst [-] , L. Motyka [-] , M. Sedláček [-] , J. Sýkora [-] - M. Mišiak [-] , O. Křivanec [-] , P. Prokopec [-] (62. F. Jícha [-] ) , M. Petrášek [-] - J. Nový [-] , R. Peleška [-] (46. F. Čadek [-] ) -

FK Olympie Týn nad Vltavou
M. Kubík [-] - J. Brom [-] , J. Meidl [-] , M. Boček [-] , T. Houska [-] (90. D. Maruška [-] ) - M. Tupý [-] , L. Stoklasa [-] - P. Vařil [-] , P. Dvořák [-] (82. J. Mach [-] ) - J. Plojhar [-] , A. Novotný [-] (62. D. Brom [-] )

ŽK: 68. M. Kůst , 76. F. Jícha - 52. J. Brom , 54. L. Stoklasa , 72. J. Plojhar .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Písek Martin - KOMZÁK Zdeněk, KŘÍŽEK Danek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Týn je v roli favorita a jasně vyhraje

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Blatná má na jaro perfektní fazónu a potvrdí to doma opět.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Šlágr kola, Blatná ve skvělé formě, ale kvůli zdramatizování tabulky si přeju remízu.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích