2:1
(2:0)
80. Z. Vorel
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.06.2018 17:00

28.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dražice doma získaly důležitou výhru nad Protivínem


Branky


21

Zápas 28. kola mezi domácími Dražicemi a hostujícím Protivínem nabídl převahu domácího celku, který se od prvních minut hnal za vítězstvím. Protivín domácím trošku narušil plány v 80. minutě, ale vyrovnat už jeho hráči neokázali. Dražice tak získaly v domácím prostředí důležité 3 body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Povedený poločas pro Dražice

Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo na domácích hráčích vidět, že tentokrát to soupeř nebude mít v Dražicích lehké. Na hostující branku se valil útok za útokem. Hned ve 12. minutě se výkop od branky nevyvedl brankáři Hanusovi. Na půlce hřiště si balon zpracoval L. Stuchlík, prohodil si jej uličkou mezi stopery a postupoval sám proti brance. Jeho polovysoká střela však trefila ruku gólmana a místo gólu se kopal pouze rohový kop. Ruce domácích hráčů tak šly vzhůru až o pět minut později. Daniel Štecher byl faulován před velkým vápnem a sám se ujal exekuce přímého kopu. Střelou přes zeď vymetl levou šibenici Hanusovy svatyně - 1:0. I v dalších momentech první půle měli domácí několik slibných akcí. Ve 25. minutě utekl po levém křídle Jiří Štecher, ale přihrávka pravou šajtlí nenašla ve vápně adresáta. Ve 29. minutě dostal pěknou uličkou balon Matyáš Stuchlík, ale vystřelil svou slabší pravačkou a brankář Hanus si dokázal poradit. Ve 30. minutě zahrával Miloš Veselý přímý kop po faulu na Petra Novotného. Na jeho centr si vyskočil Horka, ale hlavička šla nad branku. Ve 37. minutě utekl po levé straně nestárnoucí Zach (r. 75) a nacentroval do vápna na Fialu. Tomu však střela nesedla a skončila mimo tyče. Ve 43. minutě vyrobil gólman Hanus další hrubici a byl po zásluze potrestán. Veselý z vlastní půle centroval za obranu dlouhý balon, který dopadl před Hanusem, ten jeho odskok podcenil a konečky prstů pouze vyrazil před sebe přímo na nabíhajícího Lukáše Stuchlíka. Pro dražického střelce nebyl problém dorazit míč za záda nešťastného brankáře - 2:0. Ještě v samém závěru prvního dějství stálo štěstí při domácích hráčích, když po závaru v jejich vápně odkopával Baka balon a trefil hráče před sebou. Míč se však odrazil mimo tyče a do zámezí.

   

  

Gól v 80. minutě dal Protivínu naději...

I nástup do druhé půle vyšel lépe domácím. Ve 46. minutě centroval před branku Daniel Štecher na hlavu Lukáše Stuchlíka, ten však nemířil přesně. V 52. minutě vypadal hodně nadějně průnik Daniela Štechera, který se kličkou zbavil protihráče v pokutovém území, ale těsně před střelou mu další z obránců balon ukopl. V 54. minutě se vyznamenal i starší z bratrů Štecherů – Jiří, který utekl po pravém křídle obránci a z brankové čáry našel na středu zcela volného Veselého. Ten sice vystřelil, ale gólman stačil nohou vyrazit na roh. Tutová šance málem definitivně zhatila snažení hostujících hráčů. Ti zazlobili až v 57. minutě, kdy střílel Rothbauer ze 20 metrů, ale Baka neměl vážnější problém. O minutu později vyslal uličkou J. Štecher L. Stuchlíka, ale domácí snajpr už měl zvlhlý střelný prach – střela byla sice razantní, ale zamířila nad branku. Z klidu pak domácí hráče vyvedla až povedená akce hostů v 80. minutě. Rothbauer vyslal dlouhý centr na zadní tyč Bakovy branky,  tam jej Váňa hlavičkou vrátil na velké vápno přímo na nohu Zbyňka Vorla. Jeho střela z první skončila v levém horním rohu za Bakovými zády - 2:1. Posledních deset minut Dražice hrály úzkostlivě a soupeř měl tak možnost zatlačit domácí na jejich polovinu. Akce hostů však končily bez kvalitnějšího zakončení. A když už se dokázali konečně prosadit, jako např. Zbyněk Vorel  v 85. minutě, byl Baka pozorný a střelu vyrazil. V závěru zápasu Dražice několikátým střídáním rozkouskovaly hru a dokráčely až do vítězného konce.

 

Autor: Lubomír Kolář (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


TJ Dražice
Lubomír Kolář (vedoucí mužstva): Dokázali jsme navázat na předchozí domácí vítězství. Je nutné zdůraznit, že jsme si 3 body zasloužili. Všichni naši hráči se vydali ze všech sil a jak je z popisu patrné, soupeř toho mnoho nenabídl. Bodů mají nahráno dost, sestupové starosti je netíží, a tak byl jejich výkon nemastný neslaný, jakoby už byli myšlenkami na dovolené..

FK Protivín
Marek Hanus (brankář): Kdo tento zápas viděl, musí si myslet, že to bylo domluvené. Domácí samozřejmě potřebovali 3 body a právem je získali, jednoduše víc chtěli. Pro nás je problém vytvořit si šanci, těžko pak můžeme dát gól, když se k tomu přidají hrubky vzadu, nemůže to dopadnout dobře. Domácí měli určitě pět dobrých gólových příležitostí, které neproměnili, takže si vítězství zasloužili, ale bohužel vyhráli gólem z ničeho.



Sestavy


TJ Dražice
M. Baka [-] - R. Fořt [-] , M. Stuchlík [-] (67. E. Böhm [-] ) , T. Bareš [-] , L. Stuchlík [-] (88. J. Kromka [-] ) , D. Štecher [-] , M. Veselý [-] , J. Štecher [-] (90. D. Smutný [-] ) , T. Hořejší [-] , P. Novotný [-] , M. Horka [-]

FK Protivín
M. Hanus [-] - L. Ruczkowski [-] , V. Rothbauer [-] , L. Hála [-] - J. Mikulenka [-] , Z. Vorel [-] , M. Fiala [-] , R. Vojta [-] - J. Vorel [-] , M. Zach [-] , P. Sládek [-] (35. J. Vojík [-] )

Počet diváků: 60. Rozhodčí: Krčín Jan - JAROLÍM Jiří, KROUTL Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Radim Pfeifer

Expert: Tomáš Bareš
Tip experta: výhra domácích

Zde nemohu volit jinak než naší výhru. Body potřebujeme jako sůl a Protivín je hratelný soupěř, který však má svou kvalitu. Nám pomůže domácí prostředí a ve vyrovnaném souboji vyhrajeme o gól, který padne v posledních deseti minutách.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích