1:3
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 17:00

24.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Želeč rozhodla v druhém poločase o výhře na půdě Dražic, katem domácích byl exdražický Fiala


Branky


23

Jedno ze zajímavých sobotních utkání 24. kola KP se odehrálo na hřišti Dražic, kde domácí přivítali svého dlouhodobého rivala a také lídra tabulky z nedaleké Želče. Zápas nabídl čtyři branky a také několik sporných momentů. Nakonec vyhrála zkušenost nejlepšího fotbalového věku nad dravým mládím. Želeč zvítězila v Dražicích 3:1 a kráčí za titulem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle

Úvod prvního poločasu patřil favorizovaným hostům, kteří se také již v 16. minutě utkání ujali vedení. Obránce David Pavličko začal na polovině soupeře kombinaci, kdy si narazil se dvěma spoluhráči a dostal se tímto oblíbeným způsobem Lionela Messiho až před Baku, který na něj sice vyběhl, ale gólu na přední tyč již zabránit nedokázal. Stav utkání 0:1. Ve 25. minutě utkání obdržel za svůj nešikovný faul na polovině hřište domácí stoper Michal Hojdar žlutou kartu. V těchto momentech se nehrál takový fotbal, jaký by fanoušci od svých borců očekávali, ale nebylo to v takto důležitém utkání zarážející, jelikož se Želeč snažila neztratit body, aby J. Hradec neumazal její náskok a dražičtí naopak potřebovali body získat, aby se vzdálili sestupovým starostem. Změna stavu přišla po odehrané půlhodince hry. Ve 30. minutě zneškodnili hostující obránci nedovoleně před hranicí vápna pronikajícícho L. Stuchlíka a byl nařízen přímý kop. Míč si postavil domácí kapitán Miloš Veselý a jeho spoluhráči šli ochotně nastavit zeď hostů. Brankář Blažek měl zakrytý výhled a těsně před tím, něž Veselý vypustil svou ránu se přesunul do té poloviny branky, která byla blíže k míči. Zkušený Veselý však věděl kam míč poslat a Blažek obdržel gól na vzdálenější tyč, kam se nestihl včas přesunout. Stav utkání 1:1. Po vyrovnání skóre se více vyrovnala i hra a hosté ztratili svou herní převahu, byli to naopak spíše domácí, kteří po vyrovnávacím gólu chtěli soupeře zaskočit. To se jim však nepovedlo a první poločas skončil spravedlivou remízou 1:1.

Dvěma góly rozhodl exdražický Fiala

Dražice byly nuceny o poločase vystřídat, jelikož jejich nadějný hráč D. Štecher se potýkal se zdravotními problémy a na hřišti ho nahradil Roman Valášek. Druhý poločas začali stejně jako ten první lépe hosté. V 50. minutě fauloval M. Stuchlík na své polovině hřiště a byl nařízen prímý volný kop. Toho se ujal nyní zas kapitán hostů Michal Brůžek a poslal ho z pravé strany hřiště do vápna Dražic. Míč, který se točil směrem od branky trefil hlavou ve výskoku úplně osamocený David Fiala (dříve hráč Dražic), který překonal Baku a poslal svůj tým opět do vedení. Stav utkání 1:2. Vyrovnat na 2:2 mohl nejlepší střelec domácích J. Štecher, který byl osamocen před brankářem Blažkem, nabídnutou možnost však nevyužil a míč vystřelil přímo na připraveného brankáře. V drůhém poločase to byli však výhradně želečtí, kteří určovali tempo hry. Před svým vystřídáním se snažil zvýšit pro hosty Holub, který pronikl do vápna přes Novotného podél brankové čáry, ale míč si dal daleko od nohy a stoper Horka ho odkopl. Sporný moment, který rozhodl zápas přišel v 76. minutě. Matyáš Stuchlík poslal pomalejší přihrávku na svého brankáře, který byl nucen před dotírajícím útočníkem opustit vápno. Brankář se dostal k míči dřív než útočník a míč také odehrál, ale útočník ho těsně po odehrání trefil do kolene. Baka zůstal ležet mimo vápno a dražická svatyně byla nechráněna, jelikož rozhodčí hru nepřerušil. Toho využil opět David Fiala, který vyslal střelu z prvního doteku rovnou do prázdné branky daleko za vápnem domácích. Stav utkání 1:3. Snížit mohli domácí záhy, když se do útoku hnal L. Stuchlík a J. Štecher. Druhý jmenovaný však prováhal vhodný moment, kdy měl přihrát na svého spoluhráče, který byl před brankou nehlídán a snížení se nekonalo. Utkání skončilo zaslouženou výhrou Želče 3:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Dražice
Tomáš Bareš (v současnosti zraněný hráč): První poločas jsme s Želčí drželi krok a zvládli jsme to hlavně po fyzické stránce. Mrzet nás může brzký gól na úvod druhého poločasu. Myslím, že jsme měli lépe naložit s příležitostmi, které jsme si v druhé půli vypracovali. Pak už jsme odcházeli fyzicky. Konečný stav ovlivnil neodpískaný faul na našeho brankáře (z čehož padl gól na konečných 1:3). Zasloužené vítězství Želče.

TJ Sokol Želeč
Jaroslav Bosnyak (hráč): Myslím, že to bylo vydřené a zasloužené vítězství. Občas nám pomohlo i štěstí, kdy Dražice lépe nenaložily s gólovými příležitostmi. Věřili jsme, že utkání dotáhneme do vítězného konce a to se také stalo. Pro nás důležité body a hlavně to, že jsme neztratili náskok na Jindřichův Hradec.



Sestavy


TJ Dražice
M. Baka [-] - E. Böhm [-] (68. M. Kubásek [-] ) , D. Štecher [-] (46. R. Valášek [-] ) , L. Stuchlík [-] , M. Hojdar [-] , M. Stuchlík [-] (80. D. Smutný [-] ) , M. Veselý [-] , J. Štecher [-] , T. Hořejší [-] , P. Novotný [-] , M. Horka [-]

TJ Sokol Želeč
M. Blažek [-] - D. Pavličko [-] , J. Škrábek [-] , O. Kosobud [-] - D. Fiala [-] , J. Švec [-] , T. Kukučka [-] , Z. Šváb [-] (89. F. Froněk [-] ) , J. Holub [-] (78. I. Kloc [-] ) - J. Bosnyak [-] (49. J. Rabiňák [-] ) , M. Brůžek [-]

ŽK: 25. M. Hojdar , 79. M. Stuchlík - 35. T. Kukučka , 61. J. Švec .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Trenér, Administrátor klubu - TJ Nová Včelnice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Radim Pfeifer

Expert: Marek Hanus
Tip experta: výhra hostů

Hráči Dražic se perou sami se sebou, podobně jako my. Mají za jaro tuším 2 body. Želeč bude velkým favoritem, ale v derby se může stát cokoliv. Přesto věřím zkušeným hostům.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů