Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 15:30

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slabce v prvním poločase vedly, Lišany ale zápas otočily


Branky


0

Slabce - Poslední tým soutěže čekající stále na bodový zisk hostil Lišany. Na zisk premiérových bodů těžký soupeř, ale po první půli bylo hodně blízko k překvapení. Slabce si vytvořily jednogólový náskok, který ale hostující celek ve druhé půli smazal a odvezl si nakonec tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slabce šly těsně před poločasem do vedení

Hosté z Lišan hned v úvodních minutách dospěli k poznání, že přivézt „povinné“ 3 body ze slabeckého hřiště nebude žádná jednoduchá písemka. Vypracovali si sice jako první vyloženou šanci, když Mutinský uvnitř vápna křižnou střelou orazítkoval levou Hrbkovu tyč, nicméně to bylo na delší dobu vše. Naopak domácí, produkující na, pro kombinaci po zemi ne úplně vhodném terénu, silový fotbal, postupně získávali na jistotě, vycházeli vítězně z většiny osobních soubojů a brzy se také oni dokázali dostat do šancí. Pro Lišany bylo štěstí, že slabeckým hráčům v koncovce chybělo více klidu, střely i z dobrých pozic létaly mimo branku a pokusy o finální přihrávku končily většinou na kopačkách lišanských hráčů nebo v Řepkových rukavicích.

 

 

Hru z obou stran provázela řada nepřesností, nicméně Lišany se po dvaceti pěti minunátch hry dostaly do další tutovky, ale Bagi z dobré pozice po odskoku míče přestřelil branku i s Hrbkem. Domácí se snažili oplácet stejnou mincí, ale ani jejich střela se mezi tyče nevešla. Po půlhodině hry se po šprajcu s domácím útočníkem hostům zranil stoper Chládek, odnesl to kotník. Lišanský matador sice po obstřiku dohrál půli, ale po ní musel ze hřiště.

 

 

Poslední lišanskou šanci první půle měl na kopačce Roušavý. Po Mutinského křídelní akci a centru z levé strany mu na zadní tyči chyběly centimetry, aby dostal míč do odkryté poloviny branky. Na dlouhou nohu ale jej pouze lízl špičkou. Ve 41‘ si na druhé straně Hrbkův dlouhý nákop zpracoval před lišanským vápnem neobsazený Mužík, posunul si balón na pravačku a povedenou ranou k levé Řepkově tyči poslal domácí do vedení - 1:0.

Lišany zabraly a zápas otočily

Chládka do druhého dějství nahradil kanonýr Jelínek, který toho od zranění v Kroučové, kde mu domácí borec „spočítal žebra“, mnoho nenahrál. Lišany se přeskupily do rozestavení na dva klasické hroty a to se nakonec stalo pro další vývoj klíčovým. Zpočátku to ovšem na nijak výrazné zlepšení nevypadalo. Hosté sice zvýšili bojovnost a zpřesnili hru, ale po pěti minutách druhé půle mohli prohrávat o dva góly, když dalekonosná rána v podání střelce prvního slabeckého gólu Mužíka otřásla břevnem za Řepkovými zády.

 

V 62' si ovšem Mutinský seběhl na pravou stranu pro přihrávku od Jakuba Hamouze. Přenesením hry doleva našel v náběhu Paseku, který z první po odskoku poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde uzavíral prostor Jelínek a zblízka poslal míč do odkrytého kouta branky - 1:1. Nyní se strhl boj kdo z koho. Domácí šli na krev a vytvořili si sérii několika rohových kopů, ale hostující obrana včele s výborně hlavičkujícím stoperem Ledvinkou i ve vzduchu tradičně jistým gólmanem Řepkou odolala. Řepka s sebou posléze ještě musel mrsknout ke své pravé tyči a vystrašila jej také rána z dálky, která před ním zaplavala a musel ji vyrážet, ale poradil si.

 

Zápas dospěl do 79', když Mutinský, znovu přenesením hry zprava doleva, přesně našel na rohu velkého čtverce Roušavého. Lišanský útočník, kterému se v první půli příliš nedařilo, nyní zvládl důležitý první dotek a z druhého poslal míč obloučkem za Hrbkova záda - 1:2. Rozdílový gól srazil domácí do kolen. Ti se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale šanci už si nevypracovali. Hosté naopak dokázali delší úseky držet balón a v 88' udeřili potřetí. Znovu u toho byl Mutinský, který našel na levé straně Žaluda a ten přihrávkou oslovil ve vápně Roušavého, který si krátkou kličkou vylepšil střeleckou pozici a propálil Hrbka - 1:3.

 

Poslední slovo měl v samotném závěru střídající Josef Karvai mladší, syn ikony lišanského fotbalu z 90. let minulého století i začátku nové dekády, který v tomto utkání po několika letech restartoval svou fotbalovou kariéru. Šikovně se uvolnil na pravé straně a centrem vybídl k hattricku Roušavého. Tomu sice sebral z hlavy míč Hrbek, ovšem Lišany po následném závěrečném hvizdu mohly slavit vybojované vítězství, které se nerodilo vůbec lehce.

 

Spoluautor: Václav Švelch, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Lišany
Václav Švelch - trenér: "Výhry na hřišti posledního mužstva tabulky si velice cením, neboť se nerodila vůbec jednoduše, museli jsme zápas otáčet a prokázat psychickou odolnost i kolektivního ducha. V utkání jsme totiž rozhodně nedominovali. Na místy drnovatém hřišti nám odskakoval balón a soupeř ukazoval, že v okrese už není takovým otloukánkem jako zkraje sezóny. Produkoval silový fotbal, který našim až na výjimky subtilnějším hráčům nevyhovuje a vyhrál hodně osobních soubojů. Byť na šance byla první půle vyrovnaná, prohráli jsme ji po povedené střele Mužíka zpoza vápna gólem téměř do šatny. Ve druhé půli jsme zvýšili bojovnost a zpřesnili hru. Byť to z naší strany nebyla žádná kombinační tsunami a soupeř stále hrozil, dokázali jsme po přímočarých povedených akcích na minimum přihrávek z vlastní poloviny Jelínkem vyrovnat a dvěma góly Roušavého skóre nakonec otočit."



Sestavy


TJ Slabce
T. Hrbek [-] - T. Macák [-] , K. Mužík [-] , T. Černý [-] (75. R. Vejtasa [-] ) , M. Konopásek [-] , J. Čiha [-] , J. Černý [-] , M. Vaněk [-] , D. Čech [-] , T. Fencl [-] , O. Cílek [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] , P. Ledvinka [-] , M. Chládek [-] (46. J. Jelínek [-] ) - M. Medřický [-] , L. Řepka [-] , M. Bagi [-] (83. J. Karvai [-] ) , J. Paseka [-] (66. V. Hamouz [-] ) , V. Mutinský [-] - D. Roušavý [-]

ŽK: 20. K. Mužík - 86. M. Medřický .
Hráči zápasu: K. Mužík , J. Čiha - P. Ledvinka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: SEDLÁČEK Petr - STROUHAL Jiří (N), MLADÝ Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.