3:2p.
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2017 15:30

8.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Atraktivní duel v Lišanech rozhodovaly penalty


Branky


0

Lišany - Domácí přivítali na svém hřišti Lány, které zažívají povedený vstup do sezóny. Zápas neměl favorita, ale do dvougólového vedení šly Lišany. Lány ale zápas dokázaly srovnat a dovést ho až do penalt.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Paseka táhl Lišany za vítězstvím

Po několika minutách vzájemného oťukávání vykombinovaly Lišany parádní akci, na jejímž konci se Mutinský ocitl s míčem na noze před brankářem Novákem, ale překonat se mu jej nepodařilo. Domácí tým se ovšem nezalekl toho, že neproměňování šancí by ho mohlo mrzet, setřásl ze sebe respekt z kvalitního soupeře a dobrou kombinační hrou, které nechyběl pohyb bez míče, ovládl střed hřiště. Hosté to zkoušeli svým typickým způsobem, dlouhými balóny na rychlé a nepříjemné útočníky. Ti také vyhráli řadu hlavičkových soubojů, ale odražené míče, někdy i se štěstím, sbírali zodpovědně bránící domácí hráči a gólman Řepka.

 

Herní styl Lišan nicméně v první půli slavil úspěch. Ve 22‘ si Lišanští vyměnili míč uprostřed hřiště a následovalo vysunutí hodně aktivního Bagiho po pravé straně. Domácí křídelník zatáhl míč a poslal ostrou přihrávku před branku, kde Paseka ukázal všem záda a zblízka z první uklidil míč kolem bezmocného Nováka do sítě - 1:0.

 

Lišanští s častým zapojením gólmana Řepky také sebevědomě kombinovali před vlastní šestnáctkou, čímž postupně odrazovali hosty od důslednějšího napadání. Ne vždy ke své škodě však dobře vyřešili finální fázi na opačném konci hřiště, nicméně jejich akce z 28‘ byla znovu parádní. Roušavý upláchl po levé straně, šikovně se uvolnil u koncové čáry a z několika nabídek si vybral na velkém vápně z druhé vlny nabíhajícího Paseku. Ten se do míče opřel z první a křižnou střelou vymetl za jásotu domácích příznivců Novákovi levou šibenici - 2:0.

 

Lánští zaznamenávali do statistik za první půli spíše jen náznaky šancí, největší si však schovali do jejího závěru. Reichl, trochu zprava sám před Řepkou, se do balónu po odskoku opřel z první a málem trhal síť. Ovšem tu ochrannou za Řepkovou brankou. Do šaten tak šli Lišanští mnohem spokojenější, zatímco z Lánské kabiny se ozýval zvýšený hlas hostujícího trenéra.

Lány dokázaly srovnat

Zřejmě to pomohlo. Byť se v první pětiminutovce druhé půle nic zas tak zvláštního nestalo, na jejím konci Lánští udeřili. Zprava sám na Řepku si to vydal obranou pozapomenutý Reichl. Strážce lišanské svatyně sice jeho střelu ještě stačil vyrazit, jenže dobíhající Mocsonoky měl spoustu časoprostoru uklidit míč do prázdné - 2:1. Odpověď měl za několik minut na noze Bagi, který po odskoku míče zkusil zprava přelobovat vybíhajícího Nováka. Jeho pokus se ale mezi tyče nevešel.

 

Mladý lišanský tým ovšem po kontaktním gólu jakoby začal ztrácet sebevědomí. Poztrácel také několik míčů na polovině hřiště a postupně se zatahoval do obranné ulity. Lánští přitápěli pod kotel a byli častými hosty v lišanském vápně, ale díky bojovnosti domácích hráčů a Řepkově jistotě při vzdušných soubojích si znovu vytvářeli spíše jen náznaky šancí.

 

Zápas tak dospěl do 80‘ a Lišanští na své pravé straně nedůsledně obsadili hráče při autovém vhazování. Míče se zmocnil střelecky disponovaný Buršík a vydal se do přehuštěného prostoru v šestnáctce. Z prvního šprajcu s Ledvinkou vyšel vítězně, po druhém šprajcu s Chládkem mu také zůstal míč u nohy, najednou byl sám před Řepkou a toho obstřelil ke vzdálenější tyči - 2:2.

 

Lišanští snad během minuty po vyrovnávacím gólu ožili, najednou si zase dokázali přihrát a zatlačit hosty na vlastní polovinu ve snaze rozhodnout. Rozhodnout však chtěli i Lánští, a tak obě mužstva v bojovném, ale fér vedeném utkání, výborně řízeném trojicí rozhodčích Vodrážka – Švácha, Trešl, dávala až do konce do hry všechno. V 88‘ unikl lišanské obraně nestárnoucí Švolba a zprava se řítil sám na branku, avšak již tísněn vracejícím se Žaludem si na Řepku nepřišel.

 

Ještě v téže minutě vyslal Mutinský kolmicí za obranu samotného na Nováka Medřického. Lišanský středopolař, který toho v zápase s jistotou naběhal nejvíce ze všech, na sebe nalákal gólmana a vylepšil situaci přihrávkou před prázdnou branku na Roušavého. Ten už nastavoval placírku, jenže vracející se bek těsně před ním špičkou kopačky ztečoval míč na roh. Zápas tak dospěl do penaltového rozstřelu.

Dva body braly nakonec Lišany

Pro Lišany již druhá zkušenost s pokutovými kopy v nové sezóně. Z té první v Kroučové vyšly vítězně, nyní však tahaly za kratší konec, neboť po třetí sérii byl Řepka úspěšný jednou, zatímco na Nováka vyzrál pouze Jelínek a on pak vychytal napřed Medřického a pak i Mutinského. Čtvrtou lánskou penaltu s přehledem proměnil Švolba a Žalud tak musel dát, což také se stejným přehledem učinil a udržel Lišany ve hře o druhý bod.

 

Vše bylo nyní na lišanském gólmanovi, který v páté sérii čelil zkušenému střídajícímu Dudášikovi. Řepka vystihl směr jeho poměrně slabé střely, penaltu zneškodnil, pak si sám postavil balón, napálil ho nekompromisně k tyči a kopalo se dál. Ne dlouho, protože lánský exekutor napálil míč nad branku, zatímco sváteční penaltový střelec, ale muž bez nervů, Paseka, podstřelem padajícího Nováka zajistil Lišanům druhý bod.

 

Na zápase fotila Bára Sojková a Antonín Vydra, díky kterým si můžete prohlédnout galerii.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "Výborné utkání, dramatické až do samotného závěru vč. penaltového rozstřelu. Oproti čtvrteční dohrávce na hřišti Olympie jsme zase dokázali předvádět „svou hru“. Zejména v první půli, kdy jsme ze sebe rychle setřásli strach ze silného soupeře, začali dobře kombinovat uprostřed hřiště a výsledkem bylo dvougólové poločasové vedení po dvou trefách Paseky z hodně povedených akcí. Hosté bohužel hned zkraje druhého dějství vstřelili kontaktní gól, my se poté postupně zatáhli a přenechali jim aktivitu. To se nám nakonec vymstilo v 80. minutě, kdy Buršík trochu šťastným, leč zaslouženým gólem, vyrovnal. Drama přinesl i penaltový rozstřel. V něm jsme zprvu tahali za kratší konec, nicméně v páté sérii Z. Řepka vychytal Dudášika, vzápětí sám srovnal na 3 : 3 a v šesté rozhodl Paseka."




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Chládek [-] , R. Žalud [-] , P. Ledvinka [-] , J. Hamouz [-] - M. Bagi [-] (80. J. Jelínek [-] ) , V. Mutinský [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , L. Řepka [-] (71. J. Feher [-] ) - D. Roušavý [-]

SK Lány
L. Novák [-] - M. Kopecký [-] (78. V. Loskot [-] ) , M. Rajgl [-] , D. Švigár [-] , J. Loskot [-] - Č. Dolák [-] , L. Mocsonoky [-] (65. D. Dudášik [-] ) , L. Švolba [-] - O. Humr [-] , M. Reichl [-] , P. Buršík [-]

ŽK: 90. J. Paseka - 35. M. Kopecký , 52. L. Mocsonoky .
Hráči zápasu: Z. Řepka , J. Paseka - L. Novák , P. Buršík .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - TREŠL Miroslav, ŠVÁCHA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.