M. Císař 62. (p.)
1:2p.
(0:0)
51. M. Bagi
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2017 16:30

5.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Kroučové musely rozhodovat až penalty, po kterých byly spokojenější Lišany


Branky


62. M. Císař (p.) - 51. M. Bagi
0

Kroučová - V roli favorita zajížděly Lišany do Kroučové, kde je ale nečekalo nic jednoduchého. To se potvrdilo během zápasu, když se domácí nechtěli vzdát naděje na dobrý výsledek. Toho se také po základní hrací době dočkali a po pokutových kopech brali alespoň bod, který je prvním v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól Kroučové neuznán

Lišany pod dojmem předchozího vysokého vítězství na domácím hřišti začaly v Kroučové s doposud nebodujícím týmem  sebevědomě, držely míč a zpočátku dostaly domácí pod tlak. Těm se navíc už v 7 min. zranila čerstvá posila, stoper Bechyňský, a musel střídat. Do první výraznější šance se dostali také hosté, Medřický šikovně prostrčil míč do vápna na Jelínka, který však byl příliš blízko brankáři Tomešovi, aby stihl lépe zamířit.

 

 

Lišanské snažení končilo většinou na hranici nebo ještě před šestnáctkou, vyložené šance nepřicházely a obraz hry se začal rychle měnit. Úspěch začala slavit jednoduchá hra dopředu, bojovnost a důraz v osobních soubojích v podání domácího mužstva. Lišanské na nevyzpytatelném terénu přestal poslouchat balón, najednou měli na vše méně času a navíc vlastními chybami v rozehrávce darovali domácím dva samostatné úniky na gólmana Řepku. Ten však byl na svém místě a oba včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu zlikvidoval, druhý i s pomocí tyče a následného odkopu míče obráncem do bezpečí.

 

 

Domácí měli i poměrně slušnou výškovou převahu, když vysocí lišanští hráči jako Šutera či Ledvinka stále laborují se zraněními a před půlí po centru z přímého kopu z hloubi pole dokonce dosáhli hlavou gólu. Hosté mohli poděkovat sudímu, že odpískal diskutabilní faul na gólmana Řepku ve vzdušném souboji, což pochopitelně domácí nesli se značnou nevolí. Lišanští nicméně dohráli poločas v hlubokém útlumu a mohli být rádi za remízový stav.

Zápas dospěl až do penalt

Do druhého dějství vstoupil lišanský tým přeci jen lépe. Mutinský začal na hrotu více doplňovat Jelínka a v 51´ si zpracoval přihrávku na levé straně útočné poloviny. Obešel dva hráče a z hranice šestnáctky vypálil. Jeho střelu Tomeš sice vyrazil, ale dobíhající Bagi z dorážky bezpečně dostal míč za jeho záda - 0:1.

 

Lišany tak šly do vedení a měly snahu ho zvýšit, jenže proti houževnatě bojujícímu soupeři se znovu nevyvarovaly chyb. Po hodině hry si jinak jistě hrající Žalud dal na vlastní půlce míč příliš daleko od nohy, musel do šprajcu, který prohrál, a hned z toho vznikla dobrá příležitost, kterou však obrana hostí vyřešila. Avšak v 62', když stejný hráč na levé straně ve snaze konstruktivně rozehrát namazal soupeři, domácí rychle přenesli hru do vápna, kde přišel kontakt J. Hamouze se šikovným Machovským a pískala se penalta. Míč si na puntík postavil Císař a do protipohybu Řepky srovnal krok - 1:1.

 

Lišanským slouží ke cti, že se přestali bát, chtěli ze zápasu více a v poslední dvacetiminutovce konečně začali předvádět alespoň náznaky výkonu z předchozího domácího utkání a dostali Kroučovou pod tlak korunovaný několika spíše zajímavými, než vyloženými příležitostmi. Domácí však také chtěli tři body a stále hrozili z brejků. Nejvíc práce tak měl nakonec Řepka, který bravurním zákrokem vyndal střelu zpoza šestnáctky od své levé tyče na roh. O vítězi za dva body tak musely rozhodnout pokutové kopy.

V hlavní roli penaltový čaroděj Řepka

V těch jsou Lišany z dlouhodobého hlediska zásluhou gólmana i poměrně jistých střelců úspěšným týmem, ovšem na jaře zde se stejným soupeřem nakonec odešly poraženy. Nyní však Řepka, byť v samotném utkání byl z penalty překonán, v rozstřelu potvrdil svou pověst penaltového specialisty. Po čtyřech sériích dvě penalty domácích zlikvidoval, a protože hosté v pořadí L. Řepka, Chládek, Medřický a Mutinský shodně proměnili, na pátou, na kterou byl jako střelec určen, již chodit nemusel. Penaltový stav tak byl 2:4 pro Lišany.

 

Spoluautor: Václav Švelch, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


Sokol Kroučová
Jiří Tomeš, brankář: "Dostáváme hodně gólů a chtělo to změnu. Z Řevničova jsme přivedli Ondru Bechyňského, což je stoper. Bohužel se hned na začátku zápasu nepříjemně zranil a den po zápase už byl na operaci s achilovkou. Lišany byly kvalitním soupeřem, ale my jsme na ně vlétly a díky nepřesnosti hostujících hráčů jsme se dostávali i do šancí, které jsme ale nedokázali proměnit. Druhý poločas jsme začali stejně jako ten první, ale jako první jsme z protiútoku inkasovali. Poté jsme vyrovnali z penalty a měli jsme i další šance, ale ty vychytal buď brankář Řepka nebo jsme s nimi špatně naložili. V závěru nám tak trochu došly síly a spoléhali jsme na defenzivu a v ofenzivní části toho moc nepředvedli. Penalty jsou loterií, soupeř byl stoprocentní a my jsme dvakrát nedali."

SK Lišany
Václav Švelch - trenér: "Z utkání v Kroučové jsem měl obavy, které se nakonec ukázaly jako oprávněné. Na nevyzpytatelném terénu nás neposlouchal balón, nedokázali jsme hrát svou kombinační hru a houževnatého soupeře zatlačit. Naopak, chybami v rozehrávce jsme domácím nabídli tutové šance, ti se chytili a jednoduchým přímočarým fotbalem nás v první půli přehrávali. Ve druhé půli jsme se přece jen zlepšili a v 51´ šli do vedení. Po deseti minutách jsme ale znovu v rychlém sledu dvakrát ztratili míč na vlastní polovině, z druhé chyby rezultovala penalta, ze které soupeř srovnal krok. Ve zbytku času jsme si vytvořili tlak, ale domácí byli nebezpeční z brejků a obě mužstva podrželi brankáři. Se dvěma body za výhru v penaltovém rozstřelu tak vzhledem k průběhu zápasu musím být spokojen."



Sestavy


Sokol Kroučová
J. Tomeš [-] - P. Mindžak [-] , J. Škuthan [-] , L. Petráček [-] (84. M. Vacínek [-] ) , V. Blín [-] , M. Císař [-] , J. Kováčik [-] , L. Vajnar [-] , R. Prokop [-] (76. J. Borský [-] ) , F. Machovský [-] , O. Bechynský [-] (7. R. Janek [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - R. Žalud [-] , L. Krůta [-] (66. J. Paseka [-] ) , M. Chládek [-] - M. Bagi [-] , M. Medřický [-] , V. Mutinský [-] , L. Řepka [-] - J. Jelínek [-] , D. Roušavý [-] - J. Hamouz [-]

ŽK: 33. V. Blín , 38. M. Císař , 40. R. Prokop - 55. V. Mutinský , 86. J. Paseka .
Hráči zápasu: F. Machovský - M. Medřický , Z. Řepka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: POLÍVKA Zdeněk - HUSÁK Jan (N), ČERVENÝ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.