2:4
(2:1)
27. J. Číhař (p.)
49. Z. Špimr
69. J. Číhař (p.)
90. J. Číhař
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2017 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

FOTO: Olešná první poločas vedla, ale Olympie zápas otočila a je nadále bez ztráty kytičky


Branky


8. P. Telvák , 35. R. Polášek - 27. J. Číhař (p.) , 49. Z. Špimr , 69. J. Číhař (p.) , 90. J. Číhař
0

Olešná - Zápas mezi Olešnou a rakovnickou Olympií byl šlágrem čtvrtého kola. První půle nabídla spousty šancí a penaltu na obou stranách. I když pokutový kop na domácí straně nebyl proměněn, tak se Olešná ujala poločasového vedení, které ale ve zbytku zápasu ztratila a dovolila tak Olympii další výhru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta na obou stranách

Šlágr kola mezi Olešnou a rakovnickou Olympií nabídl hodně zajimavého, ale pojďme od začátku. Po pár minutách byla k vidění skrumáž v domácím vápně, ale nikdo z Olympie se nedostal k zakončení. V 6' byla obrovská šance na druhé straně. Eck netrefil míč a R. Polášek postupoval směrem na Šímu. Tváří v tvář zkušenému gólmanovi volil zakončení pod nohy, ale Šíma se překonat nenechal.

 

V 8' už akce Olešné skončila gólem. Sládek na útočné polovině vybídl přihrávkou Telváka, který si popostrčil míč a z hranice vápna ho poslal přesně ke vzdálenější tyči - 1:0. Další šance byla na druhé straně. Volný přímý kop zahrávala Olympie ze zhruba 40 metrů. Centrovaný míč Ecka doletěl na hlavu Koláře, ale ten zakončoval mimo. Minutu po této akci se dostal k centru z pravé strany Rous, který vyslal sice přetažený centr, ale Číhař balón na hranici brankové čáry zalepil, ze strany se uvolnil a vypálil přízemní střelu, se kterou si Fiedler poradil.

 

Krátce po úvodní dvacetiminutovce se pískala penalta za faul na M. Poláška, který se dostával z levé strany do vápna, ale byl podražen jedním z bránících hráčů. Míč si na penaltový puntík postavil R. Polášek a jeho přízemní střelu k pravé tyči Šíma dokázal vystihnout a vyrazit. Míč ale vyrazil jen pod nohy penaltového exekutora, který ale možnost dorážky nevyužil a za přispění horní brankové konstrukce poslal míč nad.

 

Běžela 27' a sudí Svoboda odpískal další pokutový kop, tentokrát na druhé straně. Nutno říci, že obě penalty byly naprosto správně posouzené. Číhař se dostával z levé strany do vápna a byl nedovoleně zastaven M. Vodrážkou. Sám faulovaný porušil pravidlo a k penaltě se postavil. V případě Číhaře to ale není nic neobvyklého, neboť tento hráč je penaltovým střelcem číslo jedna. Rozběhl se k míči a ranou doprostřed rozvlnil síť, brankář Fiedler skočil doprava - 1:1.

 

První poločas byl pro oko diváka velice zajímavý. Byly k vidění dvě penalty a navíc šance střídala šanci. V té další se zjevil Číhař, kterého vybídil dlouhým a přesným výkopem za obranu brankář Šíma. Číhař si nechal míč dvakrát skočil, opřel se do něj a trefil jen připravené rukavice Fiedlera, který svůj tým podržel. O chvíli později se objevil v obrovské šanci tentýž hráč, když ho vysunul krásnou uličkou Kolář. Fiedler zmenšoval rakovnickému útočníkovu úhel a ten ho chtěl přehazovat. Lob se ale vůbec nepovedl a míč skončil hodně vedle levé tyče.

 

35' a šance na druhé straně. Postupný útok Olešné přes pravou stranu, nahrávka na Poláška, který se zbavil bránícího hráče a střelou zpoza vápna nedal Šímovi šanci - 2:1. Ve 38' se k zakončení ze slibné pozice dostal Telvák, ale přestřelil. O chvíli později se odehrávala další šance zase na druhé straně. Peták nabral rychlost a řítil se na Fiedlera. Na hranici vápně vystřelil, ale navrátivší se obrana mu zakončení trochu zblokovala a Olympie měla možnost rohového kopu, ze kterého nic nebylo.

 

Už se blížil hvizd ukončující první poločas, ale Olešná ještě stihla nakopnout míč na stopera Havla, který jej ale promáchl a dal tak příležitost R. Poláškovi. Ten postupoval na Šímu, ale ten mu zmenšil úhel a střelu vyrazil na rohový kop. Jelikož z rohového kopu také nic nebylo, tak šly oba celky do kabin za jednogólového vedení domácího týmu.

Olympie si došla pro vítězství

Do druhé půle vešla lépe Olympie, která se ihned po pár minutách radovala z vyrovnávacího gólu, který vstřelil Špimr - 2:2. Nadále byly k vidění šance, které ale postrádaly lepší finální řešení a to na obou stranách. V 69' se pískala dokonce třetí penalta! I když se domácí defenziva zaměřila na Číhaře, tak ten si ve vápně zakryl míč a byl sfaulován. Opět se postavil sám k penaltě a i podruhé překonal Fiedlera - 2:3.

 

Olympii se dařilo a nadále se dostávala do šancí. Fiedler v brance byl ale proti a právě Číhaře několikrát vychytal. Olešné se nepodařilo vstřelil vyrovnávací branku i díky výborně chytajícímu Šímovi, a tak se ještě jednou, celkově potřetí, prosadil v zápase Číhař, který v poslední minutě základní hrací doby pečetil svůj hattrick - 2:4. Šlágr kola tak dopadl lépe pro rakovnický tým, který se zvedl a druhý poločas kraloval. Olešná z tempa prvního poločasu polevila a to se jí vymstilo.



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal, trenér: "Museli jsme se vypořádat s mnoha omluvenkami, některé nám zhatili jisté plány. Přesto jsme do zápasu vstoupili aktivně, získali brzo vedení. Neproměnili jsme penaltu a několik dalších šancí. Hosté se postupně osmělili a také si vypracovali situace volající po gólech. Přesto si myslím, že jsme první poločas měli vyhrát vyšším rozdílem. Druhá půle už patřila soupeři, který třemi brankami výsledek otočil."

Olympie Rakovník
Martin Havel, stoper: "Pro oko diváka to musel být velmi pěkný fotbal. V prvním poločase, stejně jako ve druhém, zachytali výborně oba dva brankáři, díky kterým padlo "jen" šest gólů. Šimi (brankář Petr Šíma pozn.red.) nás opět podržel nejen při penaltě Radka Poláška. Do druhé půle se zlepšil i výkon beků Němce a Křováčka, navíc ve středu pole lépe operoval Karnafel, takže se Olešná tolik nedostávala dohry. Druhá půlka byla od nás zodpovědná, hlavně za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili. V pondělí jsem byl objednávat medaile, chceme to vyhrát!"



Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - M. Sládek [-] , R. Polášek [-] , P. Telvák [-] , T. Vodrážka [-] , M. Polášek [-] , L. Majba [-] , M. Vodrážka [-] , A. Hlavsa [-] , K. Ivančík [-] (62. J. Jirásek [-] ) , J. Karas [-]

Olympie Rakovník
P. Šíma [-] - M. Peták [-] , S. Rous [-] , J. Číhař [-] , M. Karnafel [-] , R. Kolář [-] , Z. Špimr [-] , V. Eck [-] , M. Havel [-] , Z. Křováček [-] , M. Němec [-]

ŽK: 23. J. Karas - 51. M. Havel , 71. Z. Špimr , 85. M. Peták , 87. S. Rous .
Hráči zápasu: V. Fiedler - P. Šíma .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: SVOBODA David - ŠMÍD Rudolf, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.