Tomáš Holub vystřelil Pečky na první místo


Branky


1

Domácí AFK v utkání dvakrát prohrávalo, vždy dokázalo vyrovnat a v polovině druhého dějství poslal Tomáš Holub svůj tým za třemi body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl hned čtyři góly

Reportáž připravil Jaroslav Češpiva, vedoucí Velimi.

 

 

Není zápasu, aby velimský trenér Conte Fogy Ptáček neměl problémy se sestavou. Ke zraněným Slavíkovi a Novákovi se přidali Hájek, Srp, Čepelák a Hrabal. Poslední dva si aspoň sedli mezi náhradníky na lavičku. Proto minulému utkání se v základní sestavě objevily čtyři nové tváře. I tak velimské béčko nastoupilo v silné sestavě. Zápas však ukázal, jak citelně chyběli čtyři posledně jmenovaní zranění hráči, především Hájek.

 

Po Kouřimi a Jevanech na naše mužstvo čekal další tým z čela tabulky. Informace o mužstvu Peček trenér Ptáček měl. Určité obavy byly z diváckého prostředí a z případné rivality Pečky versus Velim. Ty se, ale nenaplnily.

 

V 16:00 rozhodčí Jiří Uher z Uhlířských Janovic foukl do píšťalky a sousedské derby začalo. No derby? To by měla hrát proti sobě áčka. Bylo mi smutno, kam až klesl pečecký fotbal. Pečky hrají soutěž s velimským béčkem. Jako mladý žák, pak student jsem chodil do Peček na divizi(dříve třetí nejvyšší soutěž). To byli hráči jako  Vodvářka,  Obajdin,  Peška, Šafařík…..a  Ota Kuchař, který pak přestoupil do ligové Bohemky. Dnes je to můj kamarád.

 

Začátek utkání byl ve znamení opatrné hry z obou stran. Vyčkávalo se. Domácí se snad báli zaútočit. Velim postupně získala malou převahu, ale bez větších šancí. Ale v 18.min. hosté udeřili. Malý štírek Milichovský pronikl z pravé strany do velkého vápna a před brankou našel J. Nedbala. Jirka se s míčem otočil okolo obránce a skóroval. Na tabuli se objevilo 0:1 pro Velim.. Ještě ve 23.min. zahrozil krásnou bombou hostující  L.Vlk.

 

Branka domácí hráče nabudila a ti hru zrychlili. Hosté nebyli důslední a důrazní a tak ve 28.min Pečky vyrovnaly. Přišel centr z pečecké pravé strany, hostující obrana zapomněla, že na levé straně je volný domácí M. Štégl a ten nekompromisně vyrovnal na 1:1. 

 

Úroveň hry se zvýšila, obě mužstva toužila po vítězství. Ve 40.min. centroval velimský Kyncl a důrazný Milichovský zblízka rozvlnil síť. Velim vedla 1:2. Už ve 42.min. byla velimská obrana opět nepozorná a nedůrazná, především její střed a toho využil pečecký Růžička, který vyrovnal na 2:2. Poločas tak skončil nerozhodně 2:2.

Holub rozhodl po střele z trestného kopu

Do druhého poločasu trenér hostů místo M. Kosiny poslal na hřiště J. Kasala. Provedl změny v rozestavení hráčů. Bylo vidět, že uprostřed zálohy chyběl tvůrce hry Hájek. Proto technický J. Vlk vytvořil s Jehličkou novou středovou dvojici, na místo stopera se k O. Kosinovi posunul Jelínek, M. Kasal přešel do útoku a nové kraje zálohy vytvořil J. Kasal a Milichovský.

 

Druhý poločas byl vyrovnaný, chvíli útočili domácí, pak zase hosté. V 64.min.přišla další „fatální“ chyba hostů. Domácí dostali výhodu trestného kopu, snad ze 30 až 40 m. Míč si postavil T. Holub a bombou k tyči dal na 3:2 pro domácí. Po zápase jsem se zeptal brankaře Dejmka, zda nebyla špatně postavená zeď nebo ji Holub neprostřelil. Přiznal se k chybě a připsal si branku na svůj účet. Pak se hrál poměrně dobrý fotbal, šance byly na obou stranách.

 

Velimáky mrzí především 73.min., kdy Kyncl vysunul J. Vlka, ten běžel sám na brankaře, vystřelil k tyči, ale míč se vytočil vedle brány. V 90.min. se domácí radovali z vítězství. Musím dodat, že Velim hrála dobře a vítězství Pečkám doslova darovala. Konečný výsledek 3:2 pro Pečky. Gratulujeme.

 

„Když zhodnotím ty naše odehrané zápasy tak musím konstatovat, že zatím nejtěžším soupeřem byly Nučice v prvním zápase. Nučice bojovaly, byly nebezpečné směrem dopředu a vítězství 1:0 jsme doslova vydřeli“, konstatoval zraněný kapitán R. Čepelák.



Ohlasy k zápasu


AFK Pečky
Petr Šafránek, trenér: Myslím že byl k vidění zajímavý vyrovnaný zápas, který před tradičně pěknou návštěvou s přehledem odřídil rozhodčí Uher. Začátek zápasu byl opatrný z obou stran, ale jakmile padla první branka, tak začal být zápas zajímavý. My jsme se poprvé doma dostali do situace, kdy jsme dvakrát prohrávali a museli jsme skore srovnávat a to bylo velmi důležité, protože v tomto zápase prohrávat o dvě branky by bylo velmi těžké otáčet. Poločas skončil 2-2 a bylo to hodně o tom, kdo dá další branku a na to jsem hráče upozornil v poločase a jsem rád, že jsme třetí a jak se později ukázalo rozhodující branku dali my. Soupeř po celý zápas ukazoval svou kvalitu a v závěru zápasu nás přitlačil ve snaze vyrovnat. To se mu ale nepodařilo, i když k tomu měl dvakrát blízko. Vítězství je pro nás velmi cenné. Velim určitě zatím nejsilnější soupeř. A poslední věc. Na hřišti to občas jiskřilo, to k fotbalu patří, ale jinak se obě mužstva soustředila na svou hru a rozdali jsme si to na ,,ferovku" na hřišti. Velmi oceňuji chování realizačního týmu soupeře, především p. Češpiva před i po zápase velmi rozumný v názorech.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva: Utkání mělo slušnou, lépe nadprůměrnou úroveň. Naši kluci hrají technický, kombinační fotbal. Ale to na vítězství nestačí. Chybí vítězný duch, důraz a nasazení. Často si hráči přihrávají mezi sebou i s brankařem na naší polovině, soupeř se zformuje a my to řešíme nákopy za obranu, častěji na obranu soupeře. Stále opakuji chybí přesná finální přihrávka a gólové zakončení. Tam je důležitá rychlost a důraz v zakončení. Jak je možné, že toto chybí i hráčům, kteří trénují s áčkem? Hra je ok a góĺy přijdou. Kluci vydržte. Po zápase jsme se shodli s pečeckým realizačním týmem a s panem rozhodčím, že to bylo výborné utkání, slušně hrané a bez emocí. Na závěr jsme konstatovali, že k tomu velkou měrou přispěl rozhodčí pan Jiří Uher.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: UHER Jiří - MACHÁČEK Václav (N), SANDHOLC Zbyněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 10. 2017 11:16
Doplňuji. Tři nejlepší hráči Velimi: Milichovský Tomáš, Nedbal Jiří a Kyncl Martin. Jč