Žiželice mohly rozhodnout z penalty v závěru o třech bodech, nakonec po rozstřelu mají body dva


Branky


0

Dramatický zápas viděli diváci v Libodřicích, kde byly hosty Žiželice. Domácí si vypracovali dvoubrankový náskok, o který ale postupem času přišli. Remízový stav mohli obě mužstva změnit se svojí výhru, ale nakonec se o druhém bodu muselo rozhodnout až v šesté sérii pokutových kopů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení domácím zařídili nejstarší a nejmladší

Po patnácti minutách hry se během dvou minut prosadil Petr Pěkný a Milan Pánek, nejstarší a nejmladší hráči Libodřic. Poslali tak domácí tým rychle do dvoubrankového vedení - 2:0. Další branky ale Libodřičtí nepřidali a hosté se chytili dvě minuty před přestávkou, když razantní střela Jiřího Fořta proklouzla Kolářovi do sítě - 2:1.

Trenér Špaček musel odejít z lavičky

Po sedmi minutách druhé půle byl stav vyrovnaný. Libodřičtí ztratili míč u půlící čáry, hosté rychle poslali za obranu Jakuba Korčáka, který nádhernou střelou ze strany do protilehlé šibenice srovnal stav - 2:2

 

Běhavější a pohyblivější hosté měli v těchto chvílích navrch, ale libodřická obrana stíhala jejich rychlé akce zastavovat. Domácí zahrozili dvakrát z trestných kopů. Sova ale mířil jen do zdi a Pěkný z úhlu netrefil bránu.

 

Emoce vzbudil v šedesáté třetí minutě nevinný míč za autovou čarou. Dohady o tom, kdo má vhazovat, vyústily až k vykázání trenéra hostů Luďka Špačka z lavičky.

 

Dvě šance hostů skončily nepřesnou střelou. Javůrek dostal míč ze strany na hranici velkého čtverce, ale zpracování mu úplně nevyšlo a střela byla zblokovaná. Také zastavena obránci byla střela Mejvalda, ale odražený míč vyslal mimo tyče Schánel.

 

Domácí zahrozili hlavičkou Heverleho, která ale šla nad břevno. Tutovku pak zazdil Pánek. Postupoval sám na Rokose, ale střela mířila také nad břevno. Na druhé straně vyrazil na roh Kolář střelu Javůrka. V další velké šanci mířil Javůrek jen do tyče. O pět minut později byl sám před Kolářem Chlupáč, ale mířil zase vedle.

 

Obrovskou příležitost rozhodnout měli hosté pár minut před koncem. Škopek podskočil dlouhý pas, Korčák se řítil sám na Koláře, ten proti němu včas vyběhl, míč rukou vyškrábl, ale hostující hráč upadl a rozhodčí k údivu všech pískl penaltu. Mejvalda ale Kolář vychytal!

 

Šanci měli i domácí, když po rohovém kopu hlavičkoval F. Šafránek už v nastaveném čase těsně mimo. Další pokračování bylo v penaltách.

Hovorka rozhodnout nedokázal a v šesté sérii uspěli hosté

Ve čtvrté sérii se konečně zaskvěl Kolář, když lapil pokus Javůrka. Už před tím si dvakrát sáhl na míč, ale vždy jej jenom pozvedl pod břevno. Rozhodnout mohl Hovorka, ale neumístil střelu a Rokos míč vyrazil. "Celou dobu jsem byl rozhodnutý, kam to kopnu a pak to na poslední chvíli měním...", komentoval Hovorka svůj pokus. Žiželičtí pak proměnili a šlo se do šesté série. Před šestými pokusy vznikly zase emotivní dohady, kdo může kopat, jestli hráč může jít podruhé. Nakonec bylo rozhodnuto, že ano, ale pro domácí to nebylo dobré, protože Pěkný kopl svůj pokus slabě a Rokos míč chytil. Žiželický Bláha potom rozhodl o druhém bodu pro hosty.



Ohlasy k zápasu


FK Libodřice
Lukáš Lanc, trenér: Zápas dvou poločasů, první jsme byli jasně lepší my, druhý hosté. Klukům nemám moc co vytknout. Naším největším problémem bude fyzička. Stejně jako v Pečkách jsme i doma druhou půli odešli a soupeř přebíral otěže zápasu jen díky tomu, že jsme fyzicky nestačili. Díky Kolářovi, který v závěru zápasu chytil penaltu, máme alespoň bod.

SK Žiželice
Luděk Špaček, trenér: První poločas lepší domácí. Druhý poločas hosté, které může mrzet neproměněná penalta v 85. min na 2:3. První poločas se nám nedařilo vůbec nic. Trochu nám pomohla kontaktní branka ke konci prvního poločasu. Do druhého poločasu po domluvě v kabině, jsme vstoupili aktivně a po zásluze vyrovnali Korčákem. Jen nás mohou mrzet neproměněné šance, kterých jsme měli v druhém poločase dost. Po průběhu celého utkání asi spravedlivá remíza.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: Voborník Josef - NĚMEC Ladislav (N), FLOK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.