Hosté z Velimi berou po penaltách dva body


Branky


26. A. Chvalovský - 68. L. Hájek (p.)
0

V předehrávce druhého kola se v Býchorách utkali domácí borci s rezervou Velimi. Hosté dovedli zápas gólem z druhého poločasu do remízy a v dlouhé sérii penalt byli šťastnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí poslal do vedení A. Chvalovský

Reportáž připravil Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu Velimi

 

Velimský nováček zahájil vytoužený okresní přebor v prvním kole na domácí půdě, vydřeným vítězstvím 1:0 nad týmem Nučic. V pátek 1.8. ho čekalo předehrávané utkání druhého kola na hřišti favorizovaných Býchor. Domácí sestoupili z I.B třídy a donesly se k nám zprávy, že jejich mužstvo bude hrát o postup a k tomu má silný a stmelený kádr hráčů.

 

 

Trenér Velimi Jirka Fogy Ptáček provedl v sestavě čtyři změny. Do utkání mohl dokonce zařadit do základní sestavy dva hráče z užšího kádru áčka Kopáčka a Novotného. V kádru domácích jsem zaregistroval hráče L. Lva, J. Teplého a trenéra Michala Škopka, které jsem měl čest trénovat ve Velimi. Utkání zahájil rozhodčí Rudolf Netáhlík v 17:30, za studeného a deštivého počasí. Terén byl způsobilý, diváků málo, asi 40. Psa bys nevyhnal, ale hráči museli.

 

 

Začalo se svižně, v poměrně rychlém tempu. Hra se přelévala od vápna k vápnu, ale všechny pokusy o dobytí branky soupeře likvidovaly obrany. Případné centry končily u spolehlivých brankářů. Většina soubojů se odehrávala ve středu hrací plochy. Ve 20.min. dostal, za tvrdý zákrok, žlutou kartu hráč hostí M. Gatuzo-Hrabal. V téže minutě se hostům zranil kapitán R. Čepelák. Nahradil ho M. Kosina, na místo stopera se posunul J. Vlk. Do 25.min. se hosté vyrovnávali domácím hráčům a tak byla naděje, že by to pro ně nemuselo dopadnout špatně. Ale několikrát hosté nepokryli svůj levý kraj obrany. To se nevyplatilo ve 26.minutě. Na levé straně nechali volného Adama Chvalovského, ten dostal do běhu přihrávku, zasprintoval do pokutového území a nedal brankaři D. Dejmkovi šanci. Domácí se ujali vedení 1:0. Hráči domácích byli na koni, získali převahu, ale další branka už nepadla. Poločas skončil 1:0 pro Býchory.

Z penalty vyrovnal Hájek a hosté už v závěru odolali

V poločase hosté střídali hned dva hráče. Za A. Jehličku nastoupil J. Zajíc a za M. Hrabala T. Milichovský. Tito hráči měli rozhýbat útočnou aktivitu hostí, kteří nechtěli připustit porážku.

 

Hra už neměla takové tempo, snad hráči nenechali nohy v šatně? Nic zvláštního se nedělo a tak přišla 68.minuta. Po brankové lajně pronikl do pokutového území domácích Jirka Nedbal,  obránci zasekl míč do leva a ten ho zkosil. Jasná penalta. Míč si postavila hvězdička velimského béčka Ladislav Hájek. Háječek věděl, že existuje jediná možnost,  tak ji využil a vyrovnal. Stav 1:1.

 

To se domácím nelíbilo a přidali obrátky. Zahrávali několik rohových a trestných kopů, což je jejich velká zbraň. Velim jen těžko odolávala, ale odolala. Především díky svému dorosteneckému brankaři Davidu Dejmkovi, který byl hrdinou zápasu a jedničkou na hřišti. Vytáhl několik neskutečných zákroků a branku už nedostal. U hostí ještě vystřídal J. Kasal M. Novotného a žlutou kartu dostal V. Kopáček. Po 90ti minutách skončilo utkání 1:1.

Rozhodovalo se až v osmé sérii

Kopaly se penalty. Hosté neproměnili pouze první, domácí třetí a pak rozhodující osmou. Velim vyhrála na penalty 7:8 a zápas pak 1:2.



Ohlasy k zápasu



FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva: Za špatného, nepříznivého a nefotbalového počasí jsme viděli mírně nadprůměrné utkání. Štěstěna byla na naší straně, soupeř měl smůlu, že v brance stál David Dejmek. Domácím musím poděkovat za přátelské prostředí. Naše rezerva se teprve rozkoukává v okresním přeboru. Pět let se hrála třetí třída. Vstup se našemu mužstvu podařil, ze dvou utkání pět bodů. Snad to rozkoukání bude krátké a budeme důstojným soupeřem i těch silných týmů. Za týden máme doma další zkoušku, přijede Kouřim.



Počet diváků: 40.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.