Velim si otevřela střelnici a Žiželice odjíždějí s desítkou


Branky


2. J. Nedbal , 8. O. Kosina , 41. A. Srp , 49. R. Čepelák (p.) , 56. M. Kyncl , 68. J. Slavík , 80. A. Jehlička , 85. A. Jehlička , 86. L. Vlk , 88. D. Chlupáč (vl.)
0

V osmé minutě byl stav už 2:0. Pak se střelci odmlčeli, ale jeden gól před pauzou přidali. Ve druhé to byla, i po vyloučení hostujícího Mejvalda, jednoznačná záležitost. "Kulatý" desátý gól si dali hosté sami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mladíky doplnila zkušenost a bylo to znát

Další zbytečná porážka velimské rezervy, minulý týden v Pečkách, musela nutně vyvolat reakci trenéra i realizačního týmu. Dvě prohry doma a třetí venku. Omluvou není to, že se hrálo s předními týmy tabulky. Ale nebyli jsme horší. Tak proč porážky? Ano, velmi špatná střelecká potence.  V sobotu máte příležitost se zlepšit. Otevřeme střelnici, terčem budou Žíželice.

 

 

 

Velimský trenér Antonio Conte (Fogy Ptáček) mohl jásat. Do sestavy se vrátili zkušení hráči Tony Srp, Ája Čepelák a na lavičku Jára Slavík. Mužstvo opět posílili dva hráči z lavičky áčka M. Kyncl a L. Vlk. Dorost v Českém Brodě nehrál a tak se do nominace na zápas dostal na poslední chvíli dorostenec J. Ceral. Mimo hru je stále Novák, Hájek a teď i Hrabal. Trenér stanovil jasný cíl, vítězství.

 

 

Už ve 2.min. Kyncl českou uličkou uvolnil J. Nedbala a ten, tváří tvář brankaři, se nemýlil. Velim vede 1:0 a pokračuje v tlaku. V 8.min.vidíme nadprůměrnou kombinaci Kyncl – Jehlička – Milichovský –  L. Vlk a posledně jmenovaný zvyšuje na 2:0 pro Velim. 

 

 

Domácí mají velkou převahu, drží míč, dobře kombinují, ale opět bez efektu. Hosté do 25.min. nevystřelili na velimskou branku. Ale jedna chybička se do obrany Velimi vloudila. Kuriozita. Brankař Žíželic vykopával dlouhý míč od vlastní branky, ten se dostal k jejich hráči, který stál za domácí obranou. Dva aktéři na hřišti zareagovali, asistent rozhodčího od hostů, který zvedl praporek a domácí kapitán křikl ofsajd. Rozhodčí správně nezapískal. Na brankaře běželi dva hostující útočníci, jeden přihrál druhému a to byla chyba. Sprintující domácí Jelínek jim míč ukopl. Zkrátka Jelen.

 

 

Ve 33.min. pronikl hostující obranou, dnes velmi aktivní, Milichovský. Byl faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil J. Nedbal, ale netrefil branku. Ve 41.min. další krásná branka. Domácí mají výhodu trestného kopu z pravé strany. Nejlepší velimský exekutor standardních situací L. Vlk našel hlavu nabíhajícího A. Srpa a ten nádherně hlavou a ranou zavěsil míč do sítě. Je to 3:0. Ve 45.min. rozhodčí pan Humpolák zapískal a vyzval hráče k odpočinku..

Velimská „Barca“ si ze zápasu udělala trénink střelby

49.min. = úmyslná hra rukou hostujícího D. Mejvalda a červená karta. Důležitý okamžik zápasu. Hosté postupně odpadli. 4 : 0, R. Čepelák proměnil pokutový kop, 5 : 0, M. Kyncl střelou přes hlavu, trochu nůžky, centroval L. Vlk. 6 : 0, J. Slavík do prázdné branky, po chybě brankaře. 7 : 0, A. Jehlička střílí do prázdné branky  míč odražený od břevna po   bombě J. Jelínka. 8 : 0, A. Jehlička hlavou po centru J. Slavíka. 9 : 0, J. Ceral, střelou z hranice pokutového území. 10 : 0, vlastní, Chlupáč D. po střele J. Kasala.

 

 

Druhý poločas byl jednostrannou záležitostí domácích. Hosté se zmohli na jednu střelu vedle branky až v 65.min. a na trestný kop v 90.min., ale bez ohrožení branky soupeře. Velimský trenér Ptáček v průběhu druhého poločasu dal příležitost všem pěti náhradníkům. Pozitivem je, že úroveň hry neutrpěla. Všichni hráči podali nadprůměrné výkony. Pozitivní je i to, že v mužstvu hráli dva dorostenci a nezklamali. 

 

 

Po zápase mám vyhlásit celkem 3 nejlepší hráče zápasu našeho mužstva a jednoho z nich jako nejlepšího, V tomto zápasu je to těžké, protože všichni hráli dobře. Všechny musím pochválit, ale tři vyberu. Nejlepší hráči zápasu z mého pohledu. 1. Kyncl Martin/nejlepší/.    2. Jehlička Aleš.    3. Milichovský Tomáš. 

 

 

Utkání se hrálo slušně, bez hrubých zákroků a bez emocí. Spokojení byli samozřejmě domácí diváci, kterým se hra velimské rezervy líbila. V příštích dvou zápasech čekají naše béčko dvě derby. Jsou to bývalí rivalové buď  našeho áčka nebo béčka. V sobotu 14.10. jedeme do Červených Peček, hraje se už od 15:30. V sobotu 21.10. hostíme od 15:30 Radim. Zveme naše příznivce i ostatní fandy fotbalu. Utkání velmi dobře řídil rozhodčí pan Aleš Humpolák.

 

 

/autorem článku Jaroslav Češpiva (r.46), vedoucí FC Velim B./.



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Hodnocení zápasu jsem od trenéra opět nezískal, ale mluvil jsem s ním během zápasu. Shodli jsme se na tom, že jsme zbytečně ztratili body doma s Kouřimí, tam měl být aspoň bod. V dalším domácím utkání proti Jevanům jsme byli lepší i v deseti, ale štěstí a především hlavní….na fotbalový osud jsme neměli. I v Pečkách to nebylo na prohru, ale šťastnější vyhrál. Ale máme mladé mužstvo, ve kterém se snoubí mládí se zkušeným stářím. Ještě uvidíme. Hodně závisí, jak se bude dařit áčku. Přišel nový, kvalitní trenér V. Malinovský a už se vyhrává. Také se daří dorostu a žákům. Fotbal se u nás asi dělá dobře. Jen tak dál. Žiželice? Měli smůlu. Náš trenér postavil kvalitní sestavu a ta předvedla kvalitu. Tomu tornádu nešlo vzdorovat. Bylo mi kluků ze Žiželic líto. Musím je pochválit. Bojovali do konce zápasu. Celý tým i jejich diváky zdobila slušnost.

SK Žiželice
Luděk Špaček, trenér: K zápasu není co dodat výsledek hovoří za vše. Náš výkon nebyl hoden kvalitám okresního přeboru, nýbrž tak IV třídy.



Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.