Vítkov deklasoval Melč


0

V tomto utkání bychom rozhodně favorita hledali na domácí straně a to hned z několika důvodů:

Vítkov nehrál soutěžní zápas 14dní, v posledním kole dostali Vítkovští výprask 5:0 od Slavkova na jeho půdě, Melč byl rozehrán a nabuzen čtvrteční výhrou v Budišově, Vítkov neměl ani bod z venkovních výjezdů.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

  Zápas odstartoval ze strany Vítkova ve velkém stylu. První šanci si vypracovali už v 5. minutě po centru Kudely, který ve vápně našel nehlídaného Hryna, ale ten byl zezadu sražen, co rozhodčí? Penalta se nepískala! O chvíli později, v 7. minutě byl těsně před hranicí pokutového území, po skvělém uvolnění, faulován jeden z nejlepších střelců ligy Aleš Funiok a tak se naskytla velmi pěkná standardní situace pro hostující mužstvo. K té se postavil Lukáš Pavlíček. Vypálil razantní projektil do spodního rohu branky, kde brankář neměl zeď a jen koukal, jak kolem něj míč proletěl - 0:1. V tu chvíli se zápas lámal, protože více a více se dostával do hry hostující snajpr Aleš Funiok, resp. balóny na něj byly dosti nebezpečné díky jeho rychlým nohám a hbitostí. Při dalším takovém úniku byl Funiok faulován ve vápně, ale rozhodčí pro jeho příliš teatrální pád neměl pochopení a v klidu ukázal „hrajte-hrajte“. Další míč za obranu Funiokovi předložil Dokoupil a Funiok svedl souboj s brankářem. Aleš Funiok předvedl pohotovou reakci, kdy odražený míč si patičkou sklepl přes brankáře, který byl v tu ránu mimo hru, jenomže míč se odrazil příliš a tak snajpr musel vyvinout velkou rychlost, aby aspoň zkusil z 5° úhlu vsítit branku. Povedlo se - 0:2, to vše teprve ve 14. minutě. Pro Melč to byla studená sprcha, hlavně proto, že do této chvíle neměl žádnou příležitost, protože s jejich nakopávanými míči si s klidem poradilo stoperské duo hostí Slovák - Malaník. Ve 21. minutě se střelec první branky Lukáš Pavlíček probil (no, probil, protancoval je lepší slovo) z pravé strany do středu hřiště před obranu a chytrou uličkou vyslal Funioka, který se skvělou a nečekanou kličkou do protipohybu obránce řítil sám na gólmana Melče - 0:3. Děsivá půlhodina domácích nebrala konce a v 25. minutě, se kombinační hrou ve středu hřiště a následně kombinací na levé straně protáhl Lukáš Dokoupil před vápno, kde číhal Funiok, ale obrana domácích moc dobře tušila, že Funiok čítá dosti velké nebezpečí, takže ho snad ztrojila a před Dokoupilem se tak do pokutového území vytvořila cestička na červeném koberci, Dokoupil nepohrdl a střelou bodlem zavěsil do mírného vinklu - 0:4. V tu ránu Melč vypadal na ručník. Samozřejmě po tomto šoku se Melč zvedal hodně těžce, ale hosté mu usnadnili vzpamatování se ustoupením z aktivní hry. Vítkov se trošku zatáhl a daroval Melči území, který toho využíval a sypal jeden centr za druhým do pokutového území. Jeden takový centr letěl na aktivního kapitána Melče Martínka a špatným vyběhnutím gólmana hostů se jeho hlavička tak tak došourala do sítě - 35. minuta 1:4. Melč poté měl pár slibných šancí, i když některé byli více než slibné, ale v těchto situacích podržel hosty skvělý gólman a některé dorážky do prázdné pochytal s bravurou. Poločas tak skončil 1:4.

 

 

Do druhé půle Vítkov vletěl jako uragán. Ve 47. minutě byl na polovině hřiště faulován Hryn a k exekuci se postavil Slovák. Jeho dlouhý nákop do vápna prodloužil na zadní tyč Funiok, kde číhal nabíhající Číž a jeho střelu z první nezastavil ani gólman domácích Gašparik - 1:5. V tu chvíli to vypadalo na rozhodnutý stav. K tomu ještě přispěla i minuta 52. Funiok si vybojoval míč nedůraznou hrou domácích, zakličkoval a najednou se řítil sám na brankáře, kterého prostřelil na zadní tyč - hattrick a 1:6. Jenomže konec ještě ani zdaleka nebyl. Jednu příležitost domácí měli a to ve formě pokutového kopu, když Hryn srazil před sebou hráče a rozhodčí pískl do píšťalky. Tady se dá porovnat situace s 5. minutou, kdy Hryn byl stejně sražen na druhé straně, ale penalta se nepískala - odůvodnění rozhodčího? „Teď to šlo více vidět“… No :D … Exekutor penalty Daniel Schrom a snad i nejaktivnější hráč po boku kapitána Martínka proměnil, i když gólman hostů Daniel Richter si jemně na míč sáhl, a zatím jen upravil na 2:6. To se stalo v 62. minutě. Vítkov začal v tu chvíli hrát ovládacím stylem a někdy až profesorsky, kdy si dával míč z obrany do zálohy a ze zálohy do obrany. Jedna taková akce se jim ale nevyplatila, když krajní bek hostů zazmatkoval a jednu takovou profesorskou přihrávku nezvládl, tím poslal domácí do přečíslení, ze kterého se domácí kapitán Martínek nemýlil - 66. minuta 3:6. Melč trošku ucítil šanci, ale přece jen vedení o tři branky se ztrácí velmi těžko. Vítkov se uklidnil a přenesl hru více na půli už tak zdecimovaného Melče. Následně jeden Hrynem vybojovaný míč ve středu hřiště potáhl Dokoupil k obraně domácích a předložil do běhu nabíhajícímu Čížovi, který si biliardovým způsobem připsal druhý zářez - 72. minuta 3:7. Domácí byli už zlomení a útočné výpady hostů vypadaly dosti jednoduše a hlavně vypadalo, že se tím i náramně baví. Hlavně Lukáše Pavlíčka byla radost sledovat, jak si pohrává s protivníky skvělými finesy... Do konce zápasu se až tak moc dalšího nestalo, za připomínku stojí krásné sólo z 88. minuty ala Leo Messi v podání zmíněného Pavlíčka, který si opravdu, ale opravdu dokonale pohrál s možná pěticí hráčů a předložil do odkryté brány míč Dokoupilovi. Ten jen počkal, až se dobíhající hráči sjednotí do brány a předložil Pavlíčkovi míč zpět, který se s tím už nemazal a uklidil k tyči na 3:8.

 

Autor: Rostislav Hryn 



Ohlasy k zápasu



TJ Vítkov B
Rostislav Hryn: Takový zápas nečekal asi nikdo. Přece jen papírové prognózy byly na straně domácího Melče. Ale výborný začátek a kompaktní hra od útoku až po obranu byla klíčem k úspěchu Vítkova.



Sestavy


TJ Sokol Melč
J. Gašparik [-] - M. Klein [-] , T. Vícha [-] , J. Jureček [-] (46. J. Holzbauer [-] ) , V. Škrobánek [-] (28. J. Chlachula [-] ) , M. Martínek [-] , F. Wontroba [-] , D. Matějek [-] , O. Wáleczek [-] , O. Stupeň [-] , D. Schrom [-]

TJ Vítkov B
D. Richter [-] - P. Mader [-] , D. Malaník [-] , A. Čech [-] - R. Slovák [-] , L. Topiař [-] , M. Kudela [-] , R. Hryn [-] - A. Funiok [-] , T. Číž [-] , L. Pavlíček [-]

ŽK: 29. D. Schrom , 60. M. Klein - 46. L. Pavlíček , 61. D. Richter .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: PAVELEK Karel - GANČAŘ Jakub (N), VANĚK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.