3:1
(1:0)
63. R. Vícha (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2017 16:00

8.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Střídající žolík Konečný opět úřadoval


Branky


10. Z. Častulík , 50. P. Dobrotka , 89. P. Dobrotka - 63. R. Vícha (vl.)
0

8. kolo fotbalových soutěží v Moravskoslezském kraji nepřineslo o víkendu na stadióny mnoho fotbalového pokoukání. Většina utkání byla totiž ovlivněna nepřiznivými klimatickými podmínkami předešlých dní, přičemž kvalita některých trávníků byla z důvodů podmáčeného terénu na hranici hratelnosti. Hřiště ve Štáblovicích, kam přijeli změřit síly hosté z Holasovic, bylo hlavním sudím zhodnoceno za způsobilé, a tak nezbývalo oběma soupeřům, než se vydat do boje, místy připomínajícího zápasy v bahně v kombinaci s vodním pólem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těžký terén ovlivňoval hru již od úvodu utkání. Podmínky byly stejné pro oba celky, a tak se na obou stranách hrála pořádná "holomajzna" plná vody a bahna. Hra se soustředila především středem, jelikož proběhnout hřiště bez koupací čepice, bylo na některých místech takřka nemožné. Kombinovat po zemi na takovém podkladu byl čirý nesmysl, na což velmi brzy přišli ofenzivně ladění borci z Holasovic. Za obranu domácích létaly balóny v takové frekvenci, jako v předešlých dnech stíhačky při dnech NATO nad Ostravou. Ani v jednom případě však slibné šance gólovým úspěchem neskončily. Štáblovičtí se ale nenechávali svým soupeřem zahanbit a celkem brzy šli do vedení. V 10. min hlavou chytře prodlužoval střílený centr Sedláčka Častulík, po jehož pokusu skončil míč až za zády brankáře Mičudy - 1:0. Vstřelená branka vnesla na kopačky domácích klid a rozvahu, čímž hosty takřka k ničemu většímu nepouštěli. V rychlém sledu, po akcích Dobrotky, Laovského či hlavičce holasovického beka do vlastní tyče, mohly jít Štáblovice do výraznějšího vedení. Nestalo se tak,  hubený náskok vydržel domácím až do poločasu. 

 

Druhá půle začala ve svižném tempu. Patrné bylo, že se Holasovice nebudou chtít vzdát jen tak bez boje. Rybník jim ale v 50. min vypálil Dobrotka. Navzdory svým proporcím, se obávaný sniper ladně nesl vzduchem na excelentně načechraný Sedláčkův centr do území malého vápna, kde hlavou doslova umlčel pochybovače o jeho střelecké impotenci - 2:0. Pozdě vyběhnuvší brankář hostů už jen smutně lovil míč ze své sítě. Po inkasované brance začal sílit nabírající tlak Holasovic, který s sebou přinášel mnoho standardních situací, v nichž si velmi dobře počínal útočný tandem Herber - Kramný. S valícími se výpady do obrany domácích si dokázalo,  zkušenostmi ostřílené obranné kvarteto Kunčík, Muzička, Konvička, Panáček, směle poradit. Tedy až do 63. minuty. To obrana Štáblovic včas nezachytila náběh Kramného, který hlavou překonal nedůrazného Kácala. Zabránit gólu se ještě skluzem na brankové čáře snažil Vícha - neúspěšně, proto byla branka uznána jemu - bohužel vlastní - 2:1. Infarktový stav pro domácí příznivce přišel o chvíli později. V identické situaci Kramný hlavou vyrovnává na 2:2. Radost mu však kazí zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Spekulativní výrok v prospěch Štáblovic, jenž si asistent sudího dokázal obhájit, výrazně ovlivnil utkání. Holasovice chtě-nechtě musely hru otevřít a vrhnout se do útoku. 

Procenta držení míče a počet šancí, byl jednoznačně na straně hostů. Ti domácím zatápěli stále víc a víc. Při střídaní v 85. min ukázal místní trenér na navrátilce do sestavy ženáče Konečného. Ten z počátku bavil diváky spíše svým "rozháraným" stylem, který se však vyznačuje oddanou bojovností. Minutu před koncem zápasu přišla jeho hlavní úloha žolíka. Naoko ztracený nakopávaný balón z obrany, sprintem zastihl v hřišti neunávný Sedláček, aby se po přechodu do útoku samozvaně pasoval do role klíčového nahrávače utkání. Jmenovec zkušeného opavského fotbalisty, vybídl ke skórování čerstvého Konečného. S chladnou hlavou si v 89. min tento šťastlivec dokázal pohrát s obranou Holasovic a přízemní střelou tak pečetit výsledek na 3:1 pro Štáblovice.

 

Autor: Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Dušan Mrákota (motivátor SK Štáblovic): Náročné utkání pro obě strany. Pro nás důležité 3 body. Čest soupeři za bojovnost! První poločas to bylo z naší strany super, druhý už nebyl tak pohledný. Dneska jsme doslova jezdili po prdelích. Klukům děkuji za píli, soudržnost a odhodlání vyhrát.




Sestavy


SK Štáblovice
V. Kácal [-] - Z. Častulík [-] (44. D. Stanke [-] ) , M. Sedláček [-] , M. Laovský [-] (85. V. Konečný [-] ) , M. Kunčík [-] , R. Vícha [-] , R. Baláž [-] , M. Konvička [-] , O. Panáček [-] , P. Dobrotka [-] (60. A. Kareš [-] ) , T. Muzička [-] (73. R. Jedlička [-] )

TJ Sokol Holasovice
M. Mičuda [-] - J. Bolík [-] , K. Kramný [-] , J. Herber [-] , A. Mosler [-] , A. Schreier [-] (80. D. Dehner [-] ) , J. Dehner [-] , A. Dehner [-] , J. Fojtík [-] , T. Weiss [-] , M. Dehner [-]

ŽK: 65. M. Kunčík - 73. K. Kramný .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: RUČKA Jakub - MAŘÁDEK Radim (N), DEHNER Filip (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.