Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2017 16:00

7.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nervy drásající závěr v Melči


Branky


0

Na horkou půdu dosud neporaženého Melče dorazily v 7. kole III. B třídy sk. B Štáblovice. Utkání dvou rozdílných poločasů nakonec vyznělo lépe pro hosty z nedaleké sousedící vsi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas jednoznačně opanovali štáblovičtí. Po zažehnání několika nebezpečných situací soupeře z kraje utkání, začali postupně získávat herní i poziční převahu. Mezi střelce se jako první zapsal rychlonohý Laovský, jenž střelou ke vzdálenější tyči, mazácky nepohrdl vybídnutí parťáka z útoku Dobrotky - 20. min 0:1. O devět minut později ukázal všem přítomným Častulík, s jakou noblesní finesou si rozumí s balónem. Na hranici šestnáctky vytáhl z klobouku kouzelnickou parádu, kdy si žonglérským lobem obhodil jednoho z beků domácích a pak už nezbývalo, než propálit vše, co mu stálo v cestě - včetně brankáře Gašparika - 29. min 0:2. Domácí, zakřiknutí nepříznivým vývojem hry, zkoušeli dlouhými nakopávanými balóny hledat ve předu agilního Škrobánka s Wáleczkem. Marně... Tipec jim v 40. min utnul znovu probudivší střelec Konvička. Po milimetrově zahraném rohu Baláže,  prokázal umístěnou hlavičkou dominanci v letovém prostoru, kdy skvěle načasovaným timingem, zúžitkoval svou volejbalovou průpravu z mládí - 0:3. Tento výsledek zůstal do poločasu nezměněn. 

 

S vyběhnutím do druhé půle, čekali hosté od domácích narůstající tlak. Proto také uzamkli Melč na vlastní polovině a pálili jednu gólovku za druhou. Zkušenosti z kurzu háčkování prokázal v 59. min Baláž, který se ze středu hřiště prokličkoval až do šestnáctky, kde nechytatelnou střelou zvyšoval na 0:4. "HOTOVO" řeklo by se...pak se ale začaly panečku dít věci! Profesorská hra a lacině ztracené přihrávky Štáblovic na polovině hřiště, dostávaly Melč do tempa. Z jedné takové situace, se v 68. min neohroženě probil do pokutového území Martínek a v souboji Martínků, nedal svému jmenovci šanci - 1:4. Ihned po rozehrání přišla  fatální chyba Konvičky, kdy namazal pozičně chytře atakujícímu Škrobánkovi přímo na nohu. Ten potáhl míč a nesobecky centroval na hlavu nikým neatakovaného Kleina - 69. min 2:4. V 74. min si vytáhl "černého Petra" brankář domácích Gašparik. Dalekonosný pokus Panáčka ještě stačil vyboxovaním zneškodnit, ale pouze k nohám Baláže. Z dobrých 20ti metrů se černý hřebec v dresu Štáblovic neupejpal a velmi těžký balón, uklidil umístěným zapadáčkem za záda již zmiňovaného brankáře - 2:5. Poslední slovo si ale vzali domácí, a to hned dvakrát. Dvanáct minut do konce,  začal úřadovat střelec druhého gólu Klein. Ze svého repertoáru vytáhl neskutečné kousky. V 78. min mu na volej krásně sedla střela zpoza šestnáctky, vymetením šibenice pasoval hostující obranu, v čele s brankářem, do role přihlížejících diváků - 3:5. Při zkorigování skóre v 84. min, z bezchyby zahráného přímého kopu přes zeď k tyči na 4:5, kým jiným než střelcem hattricku Kleinem, vycítil Melč šanci na vyrovnání. Z drtivého tlaku, do kterého se zapojil i brankář domácích, však nic nevzešlo. Po přestřelce v místním derby si nakonec tři body odvážejí hosté ze Štáblovic za těsný výsledek 4:5.

 

Autor: Dušan Mrákota

 



Ohlasy k zápasu



SK Štáblovice
Dušan Mrákota (špílmachr Štáblovic): "To se může stát snad pouze nám, že v takřka rozhodnutém zápase, pustíme soupeře do hry. Klobouk dolů před klukama z Melče, na závěr se dokázali luxusně vyhecovat. Z naší hry bych vystihl hru Zdendy Častulíka, který se s novou úlohou středního záložníka popasoval bravůrně."



Sestavy


TJ Sokol Melč
J. Gašparik [-] - T. Herman [-] , D. Matějek [-] , M. Sýkora [-] , V. Škrobánek [-] , M. Martínek [-] , T. Pavelek [-] (46. L. Haferník [-] ) , T. Vícha [-] (37. M. Klein [-] ) , O. Wáleczek [-] , O. Stupeň [-] (67. D. Štencel [-] ) , D. Schrom [-]

SK Štáblovice
A. Martínek [-] - Z. Častulík [-] , M. Sedláček [-] , M. Laovský [-] , T. Muzička [-] , R. Vícha [-] , R. Baláž [-] , M. Konvička [-] (85. O. Kubín [-] ) , O. Panáček [-] (74. O. Ruso [-] ) , P. Dobrotka [-] , L. Gibes [-]

ŽK: 25. D. Schrom , 79. D. Matějek - 24. T. Muzička , 80. M. Konvička , 89. A. Martínek , 92. P. Dobrotka .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: MIGOTA Tomáš - HOBLÍK Jakub (N), HRBÁČ Matěj (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.