Vítkov deklasoval Heřmanice a získal první tři body v soutěži


Branky


0

I když byl tento zápas odehrán v prudkém lijáku, tak na kvalitě toto počasí až takový vliv nemělo. Celý den pršelo, takže na hrací ploše byly místa, kde se voda shromažďovala, ale na takové počasí měla hrací plocha ten vyšší standard.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pojďme do zápasu. Hned v první šanci domácích se objevil Marek Vašut po přihrávce Aleše Funioka, který tuto šanci využil a překonal gólmana hostů přízemní střelou k levé tyči – 3. minuta 1:0. Marek Vašut, který nastupoval do svého vůbec prvního zápasu, se vrátil v plné parádě. Poté se hra trochu vyrovnala, i když kombinačně na tom byli domácí lépe. Hosté sice měli náznaky šancí, ale ty přerušovala jistá obrana domácích. Domácí měli kupu šancí, např. Rosťa Hryn se po kombinačním ťukesu dostal až k samotnému brankáři, ale ten jeho pokus těsně vyrazil. Dalším paličem byl Petr Hanuš, který se opět přes kombinační mezihru dostal do vápna, kde to nakonec nedopadlo. Nebo Jirka Vlček, který běžel dlouho sám z pravé strany, nakonec udělal tři hráče, ale jeho technická laskomina neskončila v bráně, protože kluzký terén udělal své. Nakonec ve 25. minutě domácí oslavovali svého střelce, který po sólové akci zvýšil na 2:0 (Aleš Funiok). Hosté předváděli dobrý offside systém, který jim vycházel cca do 29. minuty, kdy se po kombinační hře dostal přihrávkou Rosti Hryna za obranu Aleš Funiok, který se nemýlil do protipohybu gólmana - 3:0. Domácí hřiště doslova opanovali a nepouštěli příliš hosty do šancí. V další šanci se ocitl Marek Vašut, když dlouhý pas stihl před gólmanem, ten ho nesmyslně poslal k zemi “krosčekem“ – penalta. K té se postavil Aleš Funiok, aby završit hattrick. Jenomže gólman levý spodní roh brány vystihl a střelu lapil. V dalších šancích a na jejích koncích se spíše objevoval Aleš Funiok, kterému servíroval krásnou přihrávku Radim Slovák, jenomže Alešovi Funiokovi se střetlo zřejmě vícero myšlenek, takže gólman ho vychytal. Šlo se teda do kabin za skoro rozhodnutého stavu.

 

  Do druhé půle oba týmy vstupovali s trošku odlišnými plány - domácí chtěli pokračovat ve skvělém výkonu a hosté naopak předvést mnohem lepší výkon, než který předvedli v té první pětačtyřicetiminutovce. Domácí prostřídali útok – Marek Vašut hřiště opustil a na jeho post přišel Lukáš Pavlíček. Ihned se Lukáš Pavlíček zapojil do hry a společně s Alešem Funiokem se doplňovali. Ve 48. minutě Aleše Funioka vyslal obloučkem za obranu právě Lukáš Pavlíček a Aleš Funiok mohl slavit hattrick – 4:0. Tito dva dělali velký vítr v obraně hostů, jak individuálně, tak kombinačně. Zápas byl už v tu chvíli rozhodnutý. I přes to domácí pálili jednu šanci za druhou. Např. Rosťa Hryn se zjevil sám před brankářem, ten jeho technický pokus na zadní tyč vyrazil nohou. Lukáš Pavlíček běžel sám, ale jeho dělovku brankář zneškodnil. Aleš Funiok běžel také sám, ale opět gólman bravurním zákrokem zneškodnil. Další kombinační akci domácí dopracovali až před bránu, kde Lukáš Pavlíček namazal osamocenému Rosťovi Hrynovi před prázdnou bránu, ale ten nepochopitelně trefil pouze tyč. Nakonec co útočníci nezvládli sami, provedl krajní záložník Lukáš Chalupa. Střela Aleše Funioka ve vápně, gólman vyrazil a dorážel právě Lukáš Chlupa – 5:0. Tady se nabízí konstatovat, že jednodušší gól asi Lukáš Chalupa v dosavadní kariéře nezaznamenal. Za dalších pět minut skoro totožný gól, když tentokrát střílel Lukáš Pavlíček a dorážel opět Lukáš Chalupa – 6:0, tentokrát to byla dorážka složitější. Za dalších pár minut, 73. minuta, Radim Slovák potáhl po levé straně a střílenou přihrávku si našel Aleš Funiok a míč dopravil do sítě hostů – 7:0. Ještě stojí za zmínění, že v 83. minutě po kličkované Lukáše Chalupy, se kopala penalta, když ho přes nohy bralo vícero hráčů. Tady si zaslouží pochvalu rozhodčí, který nečekal na pád hráče a třeba na následnou divadelní hru, ale rovnou po viditelném okopání achylovek pískl pokutový kop. K míči se postavil další adept na hattrick, sám postižený, ale také neproměnil. Zápas skončil výsledkem 7:0, i když šancí měli domácí tak na patnáct gólů. Možná to vypadá, že report je brán jen z pohledu domácího mužstva, ale hosté opravdu moc šancí neměli, ale když už se k nějakému náznaku dopracovali, tak je uťala jistá obrana nebo jistý gólman domácích.

 

Zápas měl vysoký standard, ale pouze ze strany domácích, kteří hosty nepustili k ničemu. Hosté měli sem tam dobrou mezihru, ale končili v drtivé většině cca 20-30 metrů od brány soupeře.

 

Autor: Rostislav Hryn

 



Počet diváků: 21. Rozhodčí: MIGOTA Tomáš - BISKUP Lubomír (N), LEBEDA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.