FOTO: Žíželice a Týnec si rozdělily šest gólů, Jaroslav Feciškanin skládá funkci oddílového rozhodčího


Branky


39. M. Smetana , 52. R. Němec (p.) , 75. L. Kestřánek - 17. P. Pecinka , 33. P. Pecinka , 56. P. Pecinka
0

K sobotnímu zápasu nastoupila družstva, která zřejmě budou mít v této sezóně největší potíže s udržením se v nejvyšší okresní soutěži. Nováček z Panenského Týnce měl na svém kontě po šesti odehraných podzimních kolech pouhé dva body za dvě remízy, domácí však na tom se třemi body nebyli o mnoho lépe.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sestavy

Žíželice: Večeře Tomáš - Blacha Jan, Panský Michal, Zuščík Pavel, Elias Francisc - Němec Richard, Švejda Josef, Tatár Rostislav, Dormišev Lukáš - Kestřánek Ladislav, Smetana Milan

Panenský Týnec: Lukšík Václav - Krahulík Josef, Balán Miloslav, Vykouk Petr, Zelinger Michal - Kuchařík Ladislav, Forgač Jiří, Mazan Jan, Ohem Václav - Pecinka Petr, Šámal Michal

 

Mírným favoritem, alespoň co se týká papírových předpokladů, měli být hráči Žíželic, zejména proto, že nastoupili na svém domácím hřišti. Jak to však občas bývá, skutečnost se ve srovnání s těmito předpoklady příliš nesešla. Žíželičtí nepřistoupili k utkání tak jak si důležitost vzájemného souboje vyžadovala, počínaje již předzápasovými přípravami. A za tuto liknavost byli po zásluze potrestáni.

 

Po půlhodině se hosté radovali z naprosto zaslouženého dvoubrankového vedení. Svým výkonem velmi příjemně překvapili. Domácí Žíželice, viditelně zaskočeni průběhem hry, nebyli schopni jakkoliv ohrozit hostujícího gólmana Lukšíka. Přesto se jim těsně před odchodem do šaten podařilo snížit na rozdíl jediné branky, kdy se po odraženém míči od břevna hostující branky nejlépe zorientoval Milan Smetana.

 

Po změně stran přece jen žíželičtí přidali na pohybu, přesnosti v přihrávkách a po zoufalém výkonu z prvního poločasu konečně dokázali alespoň z části na trávníku předvádět to, nač mají. V 52.min zahrál jeden z hráčů Týnce v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Richard Němec. Z vyrovnaného stavu zápasu se však dlouho Žíželice neradovaly.

 

V 56.min zahrával z přibližné vzdálenosti 25m od branky domácích nejlepší muž na trávníku Petr Pecinka a nádhernou ranou vymetl pavučiny z levého horního rohu brankáře Tomáše Večeřeho a poslal svůj tým opět do vedení 2:3. Domácím nezbylo nic jiného, než hra na riziko, trenér stáhl ze hřiště jednoho z krajních obránců a na trávník poslal dalšího ofenzivního člena kádru Patrika Oračka. Tento risk se nakonec vyplatil v zisk alespoň jednoho bodu, o který se postaral v 75. min Ladislav Kestřánek – 3:3.

 

Ačkoliv oba týmy projevily dostatečnou snahu vstřelit rozhodující zásah do branky soupeře, na tomto stavu se již do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího Radka Hájka nic nezměnilo a mužstva se do kabin rozešla po konečném výsledku zápasu 3:3. Vzhledem k průběhu zápasu s ním byli pravděpodobněji o něco spokojenější domácí, byť si zcela jistě průběh utkání představovali v mnohem příznivějším světle.

 

Autor: Jaroslav Fečiskanin

Jaroslav Feciškanin se vzdává funkce oddílového rozhodčího

"Nedělám si iluze o tom, že se toto mé osobní prohlášeníbude všem zamlouvat a budou se mnou souhlasit a je možné, že má slova budou považovat za přehnaná. Cítím však povinnost upozornit na skutečnost, o které jsem skálopevně přesvědčen. Na skutečnost, že se zdejší fotbal nachází na osudovém rozcestí. Nyní záleží na každém členu oddílu, a to zcela bez výjimky, jak si budoucí chod nejviditelnější žíželické obecní organizace v místním regionu představuje. Na tom, zdali je ochoten pro úspěšné účinkování konat nejen to, co by mělo být naprostou samozřejmostí, ale i něco navíc.

 

Dle mého subjektivního názoru existují pouze dvě možné cesty, kterými se bude zdejší fotbal vyvíjet. První variantou je zakonzervování současného stavu, tou druhou radikální změny ve fungování veškerých součástí oddílu. A to nejen co se týká hráčského kádru, ale i funkcionářů a v neposlední řadě obsazení uvolněného trenérského postu, který dočasně zastává místopředseda oddílu a starosta obce pan Petr Kvítek. První zmíněná varianta je pro mne naprosto nepřijatelná. Osobně vidím jediné možné řešení pouze ve výše zmíněných radikálních změnách:

 

- zeštíhlení oddílového výboru tak, aby byl mnohem akceschopnější

- nejpozději v zimní přestávce po skončení podzimní části sezóny obsadit trenérský post s výhledem na delší působení v týmu, zkvalitnění tréninkového procesu

- důsledně oddělit působení jednotlivých členů oddílu a zabránit tak prolínání mezi třemi jeho základními součástmi (hráči – trenér - funkcionáři) , kde si bude každý plnit svědomitě to, co se od něho očekává a požaduje, podstatně zlepšit přístup všech členů hráčského kádru ve všech činnostech (pravidelný kvalitní trénink, dodržování předem určených zásad, včetně včasného dostavování se k zápasům, mnohem zodpovědnější přístup v hodinovém předzápasovém úseku, včasném plnění povinností úprav hrací plochy (sítě, praporky), mnohem zodpovědnější jednání a chování v domácí šatně (udržování pořádku)

- ve zbylých podzimních zápasech se zvýšeným úsilím pokusit o co největší zisk bodů

- nově zajistit obsazení funkce oddílového rozhodčího

- snažit se o vytvoření tzv. zdravého jádra kolektivu, zejména z nově příchozích hráčů, na které by se postupně nabalovali další, pokud o to budou vůbec mít zájem (lidově řečeno vybudovat „dobrou partu“)

- s těmi, kteří nebudou ochotni na tyto základní podmínky přistoupit, se rozloučit

 

Pokusím se aspoň minimálně jít v nutných změnách ostatním příkladem a po konci podzimní části sezóny se vzdávám funkce oddílového rozhodčího. Nastal čas (nejen) na tento post přivést mnohem mladší a schopnější adepty."

 

- Jaroslav Feciškanin



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin: "Remízu po tom všem, co se odehrávalo na hřišti, beru nakonec všemi deseti, ačkoliv…Te všech aktérů, kteří se představili na žíželickém trávníku, podal Petr Pecinka bezesporu nejkvalitnější výkon, který navíc okořenil hattrickem, zejména jeho třetí gól měl bez přehánění ligové parametry."




Sestavy


TJ Žiželice
T. Večeře [-] - M. Panský [-] , P. Zuščík [-] , F. Elias [-] (61. L. Varga [-] ) , R. Němec [-] - J. Blacha [-] , R. Tatár [-] , L. Dormišev [-] , J. Švejda [-] - L. Kestřánek [-] , M. Smetana [-] (52. P. Oračko [-] ) -

TJ Sokol P. Týnec
V. Lukšík [-] - M. Zelinger [-] (76. Z. Gajdušek [-] ) , P. Vykouk [-] - L. Kuchařík [-] , J. Forgač [-] , P. Pecinka [-] , M. Balán [-] (82. J. Henselý [-] ) , J. Mazan [-] - M. Šámal [-] (80. K. Kos [-] ) - J. Krahulík [-] , V. Ohem [-]

ŽK: 88. P. Oračko - 55. V. Ohem .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: HÁJEK Lukáš - FECIŠKANIN Jaroslav (N), KOROUS Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.