Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 15:30

9.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Smíchov překvapivě padl s rezervou Košutky!


Branky


0

Favoritům se v 9. kole městského přeboru moc nedařilo a výjimkou nebyl ani celek Smíchova. Třetí tým tabulky tak na domácím hřišti překvapivě podlehl 2:3 B-týmu Košutky, který byl navíc nucen nasadit i několik hráčů ve fotbalově pokročilém věku. K vítězství hostů přispěl jedním zásahem i brankář Rybička, který byl nucen nastoupit v poli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení už ve 3. minutě

Béčko Košutky dorazilo do Smíchova ve velmi improvizované sestavě. Jelikož A-tým hrál v tu dobu v Černicích, tak do akce muselo i několik veteránů a do pole se přesunul brankář Rybička. Možná i pohled na rozcvičující se torzo hostujícího mužstva, které doplnili další dva fotbalisté až těsně před výkopem, způsobil, že smíchovský favorit soupeře podcenil.

 

Hned ve 3. minutě tak domácí házeli na vlastní polovině aut, ale přímo z něho namazali do šance Martinovi Rybičkovi a zmíněný gólman, který musel nastoupit v poli, otevřel skóre. Smíchovští hráli pomalu, bez nasazení, a když už poslali do šestnáctky zajímavě vypadající centr, tak scházela aktivita nabíhajících hráčů. Ve 24. minutě se domácím přesto podařilo srovnat. Centrovaný míč si tentokrát přeci jen našel nabíhající Radek Tyll, jenž ho usměrnil za záda Šatry v bráně Košutky. Po půlhodině hry však fotbalisté Smíchova chybovali v rozehrávce a nabídnuté přečíslení hosté využili, když se na konci dobře sehraného brejku ocitl Vladimír Sirotek. Košutka tak poločase překvapivě vedla 2:1.

Koštuka hned po přestávce odskočila, Smíchov už stačil jen snížit

Pokud chtěli domácí po přestávce na soupeře vletět a otočit skóre, tak hned v 52. minutě dostal jejich plán těžkou trhlinu. Balón totiž po levé straně zatáhl dopředu krajní bek Jan Pěkník, který se s ním dostal až do pokutového území, kde byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Adam Šula – 1:3. Domácí reklamovali, že už před tím se měl pískat faul hostujícího hráče na půlce, který v první chvíli údajně signalizoval i rozhodčí. Trápící se Smíchov trochu probudila z letargie až situace ze 70. minuty, kdy se hosté po jednom z protiútoků dožadovali dalšího pokutového kopu, ovšem ten nepřišel a Martin Rubricius vstřelil z protiakce kontaktní gól. Ve zbylých dvaceti minutách se pak domácí přeci jen nadechli k velkému náporu. Do šestnáctky Košutky tak mířila řada centrů, ovšem balón do sítě už smíchovští fotbalisté znovu protlačit nedokázali.

 

Košutka se tak mohla radovat z překvapivého vítězství, naopak domácí nečekaně ztratili body. Smíchovští doplatili zřejmě i na podcenění soupeře, který ukázal velkou vůli a bojovnost a především za to sklidil sladké ovoce.



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Jiří Sulek (trenér): „Byl to z naší strany příšerný, strašidelný výkon. Hůř jsem kluky asi ještě neviděl zahrát. Bylo to bez chuti, bez nasazení, v chůzi. Musím říct, že nás porazili chlapi ze staré gardy Košutky, kteří tvořili půlku jejich týmu. Ve 3. minutě jsme si dali v podstatě vlastňáka. Ten první poločas byl hrozný. Podařilo se nám dát z jedné akce gól, ale jinak jsme byli neaktivní, kluci neběhali. Ve druhé půli jsme po snížení na 2:3 sice soupeře tlačili, ale bylo to jen po vápno. Vůbec jsme nebyli produktivní a pořádně nevystřelili na bránu. Kluci si po dobrém výkonu v Dýšině asi mysleli, že to přijde samo a to se neustále opakuje. Jsou zápasy, kdy to klukům x krát říkám. Když si myslí, že hrají dobře a nabudou dojmu, že to půjde samo, tak toho soupeře pak většinou podceníme. Kluci viděli, že se rozcvičují v deseti, dva přišli až později, protože současně hrálo i jejich Áčko. Mysleli jsme si, že to dáme v chůzi a podle toho to dopadlo. Za dnešní poločas bych pochválil jen hospodského z místní restaurace, ten standardně točil dobré pivo.“

TJ Košutka Plzeň B
Robert Holý (hrající trenér): „Řekl bych, že vyhrálo asi bojovnější mužstvo, které mělo i výrazně větší štěstí. Soupeř byl jinak o dost fotbalovější, po celý zápas měl výraznou převahu. Nám se v první půli podařilo dát ze dvou brejků dva góly, čímž jsme soupeře trošku překvapili. Ve druhé půli bych řekl, že kromě začátku, kdy se nám vydařila akce od levého obránce, který se nechal faulovat ve vápně, jsme se už jen bránili. V obraně jsme hráli velmi disciplinovaně, snažili se soupeře dostupovat a drželi se ve staženém bloku, čímž jsme je nepustili k jejich hře. Smíchov byl z týmů, se kterými jsme zatím hráli, podle mého názoru nejfotbalovější. My jsme mu ale zabránili hrát jeho hru po zemi a donutili nakopávat balóny. Byť tedy herní převaha byla jednoznačně na jejich straně, tak neměli zase tolik vyložených šancí. Naopak my tam měli, hlavně v prvním poločase, ještě řadu kontrů, které jsme neproměnili. Řekl bych, že na to, že jsme se sešli opravdu v improvizované sestavě, kdy jsem ještě před zápasem měl jen devět hráčů a lepil to, jak se dalo, podali maximální bojovný výkon a s velkou dávkou štěstí jsme výrazně lepšího soupeře porazili. Na naší straně výborně zahrál levý obránce Jan Pěkník, který po celé utkání podnikal po lajně rychlé protiútoky a posílal do šestnáctky nebezpečné centry. Zajímavý výkon podal i náš hrající brankář Martin Rybička, který musel vzhledem k nedostatku hráčů nastoupit v poli a odměnil se nám gólem.“



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
K. Fajfrlík [-] - T. Knapp [-] , M. Rubricius [-] , P. Konopík [-] , A. Zikmund [-] (75. J. Mudra [-] ) , A. Bušek [-] (46. P. Sedláček [-] ) , J. Gruncl [-] (46. M. Kuráž [-] ) , J. Ostrolucký [-] , F. Baštář [-] , R. Tyll [-] , P. Ouda [-] (60. D. Tobrman [-] )

TJ Košutka Plzeň B
F. Šatra [-] - A. Šula [-] , J. Pekník [-] , J. Brejcha [-] (75. T. Morávek [-] ) , M. Džilič [-] , V. Sirotek [-] , M. Rybička [-] , M. Langmajer [-] , S. Vokáč [-] , R. Holý [-] , P. Vodička [-] (85. M. Mareš [-] )

ŽK: 52. F. Baštář , 65. M. Kuráž , 71. J. Ostrolucký , 85. P. Konopík - 60. V. Sirotek , 69. R. Holý .
Hráči zápasu: M. Rybička , J. Pekník .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: MIČAN Jan - HRANÁČ Marek (N), HLADÍK Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.