2:3p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2017 14:00

11.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Chodské derby vyznělo na penalty pro Klenčí


Branky


0

V 11. kole fotbalové I. B třídy se ve skupině A hrálo chodské derby mezi domácím Sokolem Postřekov a přes kopec vzdáleným Spartakem – První chodská Klenčí. Šestý Postřekov a osmé Klenčí od sebe v tabulce dělilo šest bodů a tak byli papírovým favoritem zápasu domácí. Hosté však překvapili v úvodu zápasu aktivní hrou, kterou zatlačili domácí do defenzívy, ale z převahy nic nevytěžili. Postřekovští po dvaceti minutách hru vyrovnali a v závěru poločasu měli dokonce mírně navrch, ale ve 45. minutě překvapivě inkasovali a do šaten šli spokojenější hosté. Ve druhé půli již většinou režírovali hru domácí, kteří se díky tomu dočkali po hodině hry vyrovnání. Když pak v 71. minutě Hranai otočil skóre, nasvědčovalo vše tomu, že domácí urvou všechny body, ale v nastavení se podruhé trefil hostující Michal Čipera a šlo se do Berbrovy rulety, kterou lépe zvládli hosté a za kopec putoval i druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V závěru první půle hosty rozjásal Čipera

Hned v úvodu srazili domácí na roh Psutkův tr. kop a vzápětí odvrátili centr Vojtěcha Čecha. Poté si s pokusem Vladimíra Čecha zpoza šestnáctky poradil domácí gólman Frei a Psutka trefil z tr. kopu pouze domácí zeď a vzápětí hosté zakončili akci střelou ze střední vzdálenosti nad postřekovskou branku. Domácí se probudili až po čtvrthodině, ale s Ledvinovým pokusem z 25 metrů si brankář Paidar bez problémů poradil. V 16. minutě vyhrál domácí Hranai souboj s Psutkou, ale střelu z 15 metrů nasměroval vedle pravé klenečské tyče. O minutu později stačili další Hranaiovu střelu hosté zblokovat na roh a vzápětí po Karlíkově centru zprava netrefil v prostoru penalty míč volejem střídající Kuželka. Hosté se v této fázi vzmohli jen na akci Vladimíra Čecha, kterou zastavil odpískaný ofsajd. Ve 25. minutě se do šance řítil hostující Vojtěch Čech, ale jeho střelu z 12 metrů pádem pod nohy zblokoval brankář Frei. Pak domácí neuspěli dvěma centry do šestnáctky soupeře a akci hostů zastavil odpískaný ofsajd. Po Steinbergerově centru zprava odvrátili hosté míč k Ledvinovi, ale jeho volej trefil jen bránícího soupeře. Ve 33. minutě našel centrem zleva hostující Jan Čech Vladimíra Čecha, ten se uvolnil, ale z otočky z 18 metrů minul pravou šibenici postřekovské branky a o dvě minuty později si se střelou Vojtěcha Čecha zleva z 22 metrů Frei poradil. Na druhé straně neuspěl Hranai, jehož pokus zleva z 20 metrů Paidar kryl. Nejblíže ke změně skóre měli domácí ve 38. minutě, kdy Závodný vysunul nabíhajícího Hranaie, ale jeho střela z šestnáctky se odrazila od pravé Paidarovy tyče, míč putoval souběžně s brankovou čarou, aby nakonec skončil v náruči hostujícího gólmana. Pět minut před obrátkou hosté ubránili závar před svou brankou po Vavříkově tr. kopu a na druhé straně Frei kryl Hromníkův pokus z 18 metrů. Když ve 44. minutě ukopl míč klenečský brankář před nabíhajícím Cibotaru, zdálo se, že se do šaten půjde bez branek, ale v poslední minutě našel Vladimír Čech nehlídaného Michala Čiperu, ten se z 20 metrů opřel do míče tak, že se snesl těsně pod břevno bezmocného Freie – 0:1.

Postřekov otočil skóre, Klenčí spasil v nastavení Čipera

V úvodu druhého dějství se míč dostal po ose Vladimír Čech, Michal Čipera k Vojtěchu Čechovi, ale ten z 20 metrů Freie nepřekonal. Velkou šanci spálil ve 48. minutě domácí Hranai, ke kterému propadl po centru zleva míč, ale jeho střela z malého vápna mířila nad Paidarovu svatyni. O chvíli později poslal do stejného místa míč postřekovský Vavřík z tr. kopu a pak jeho další trestňák vyboxoval klenečský brankář Paidar. Vzápětí se aktivnější domácí mohli radovat, ale Cibotaruovu střelu ze 14 metrů, po Závodného přihrávce, výborně vytlačil Paidar na roh. Ten rozehrál zprava Vavřík, míč prošel k Danielovi Karlíkovi, který se s ním nepáral a volejem z 12 metrů jej poslal pod víko – 1:1. V 66. minutě vyrazil výborně Frei Psutkovu střelu z tr. kopu, směřující k pravé tyči a na trávník se ve vyhecovaném zápasu i díky nepřesnému rozhodčímu Volfovi vkrádala mezi hráče nervozita a s ní přišly i žluté karty. V 71. minutě si na pas z hloubi pole naběhl domácí Martin Hranai a svůj postup proti Paidarovi zakončil střelou zleva ze 12 metrů, která znamenala obrat skóre – 2:1. Pak se na trávníku více bojovalo než hrál fotbal, hra se odehrávala mezi šestnáctkami bez šancí a herního vzruchu, protože emocí bylo jinak na hřišti dost. Zajímavý moment přinesla až 85. minuta kdy domácí Karlík našel Hranaie, ale jeho střelu z 19 metrů Paidar zneškodnil. Na řadu přišlo i taktické střídání a vše nasvědčovalo tomu, že body zůstanou doma. Již v nastaveném čase se dostal ke střele hostující Hromník, míč se odrazil k Michalu Čiperovi, který jej volejem z 10 metrů poslal k pravé Freiově tyči – 2:2.

V penaltové loterii se štěstí usmálo na hosty

V pokutových kopech pak nejprve minul branku domácí Cibotaru, hostující Psutka o břevno proměnil stejně, jako ve druhé sérii domácí Vavřík, který otřel míč o pravou tyč, ale klenečskému Hromníkovi Frei směr střely vystihl a míč vyrazil. Ve třetí sérii proměnil domácí Kuželka i hostující Vladimír Čech a bylo srovnáno na 2:2. Pak Paidar vychytal domácího Karlíka a hostující Michal Čipera proměnil – 2:3. V poslední sérii sice oba exekutoři Závodný a Vojtěch Čech proměnili, ale na vítězství Klenčí to už nic nezměnilo.

 

Autor: Vojtěch Kotlan / fotbal.domazlice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirth (trenér): „Soupeře jsme chtěli dostat od prvních minut pod tlak, ale bohužel se nám to nepodařilo. Prvních 10 – 15 minut jsme se bránili, poté jsme přeci jen začali hrát, ale často hodně ztráceli míče a byli nedůrazní v osobních soubojích. Byli tam nějaká zakončení, do kterých jsme se dostávali hodně po stranách, ale skoro všechno šlo mimo bránu. V závěru poločasu jsme bohužel dostali gól po takové střele nestřele. V šatně jsme si řekli, že se zápas pokusíme otočit a získat na domácím hřišti tři body. To se nám dařilo, měli jsme tam nějaké zajímavé situace, které jsme bohužel často neřešili podle našich představ. Za stavu 2:1 měl Martin Hranai ještě jednu stoprocentní šanci, kdy chtěl z malého vápna místo toho, aby volil střelu po zemi, přehodit brankáře a bohužel přeloboval i bránu. V závěru jsme se hru snažili kouskovat, ale po nedůrazu v naší šestnáctce jejich hráč prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal na 2:2. Nechci si na to stěžovat, ale zápas se moc nepovedl rozhodčímu. Chyby dělal na obě strany, takže výsledek to neovlivnilo, ale průběh a plynulost hry ano.“




Sestavy


TJ Sokol Postřekov
L. Frei [-] - M. Hranai [-] (88. M. Cibulka [-] ) , V. Cibotaru [-] , D. Karlík [-] , J. Závodný [-] , D. Vavřík [-] , D. Steinberger [-] , M. Votava [-] , L. Ledvina [-] , J. Němec [-] , F. Kreuz [-] (12. K. Kuželka [-] )

Spartak – První chodská Klenčí
D. Paidar [-] - V. Čech [-] , M. Čipera [-] , V. Mifek [-] (86. F. Smazal [-] ) , T. Hromník [-] , V. Čech [-] , J. Houdek [-] , T. Čipera [-] , J. Čech [-] , P. Osvald [-] , M. Psutka [-]

ŽK: 70. D. Karlík , 83. D. Vavřík , 85. V. Cibotaru - 85. M. Psutka .
Hráči zápasu: M. Votava - M. Čipera .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Volf Michal - RUDA Daniel, RUBÁŠ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.