1:1
(1:0)
56. R. Zemek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2018 15:00

21.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Humpolecké derby ze spodních pater Poutník ligy se vítěze nedočkalo


Branky


17

Plačkov, povzbuzený dvěmi výhrami proti Horní Cerekvi a Pacovu, vyrazil tentokrát do Budíkova, kde není jednoduché vyhrávat. Domácí tým připravený na urputný souboj předváděl svou typickou hru založenou na nakopávaných balónech a tvrdých soubojích, což hostům hlavně v poločase prvním vůbec nechutnalo. Hra se ve druhé půli ale změnila a mnohem lepší ofenzivní projev "Sokolíků" vyústil ve vyrovnávací gól, kterým se střelecká listina zároveň i uzavřela.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté byli rychlým nástupem Budíkova překvapeni a brzy doháněli jednogólové manko

Budíkovské hřiště soupeřům nevyhovuje. O tom se znovu mohli přesvědčit soused z Plačkova, který doufal v navázání na předešlé úspěchy z utkání nad Horní Cerekví a Pacovem, jeneže dnes byla realita jiná. Do zápasu mnohem lépe vstoupili domácí, kteří začali okamžitě aplikovat svou typickou hru, jíž charakteriují hlavně dlouhé nákopy z hloubi pole, které dopadají za obranu. Jeden takový se po dvou minutách i ujal a do samostatného nájezdu poslal budíkovského střelce Zdeňka Kratochvíla, jehož pokus o lob brankaře zprvu sice skonči nezdarem, jenže díky překvapivému odskoku a nejistému zákroku gólmana vybojoval alespoň později odvrácený rohový kop. Další šance znovu patřila Budíkovu a i nyní v ní měl prsty hlavně útočník Kratochvíl. Ten převzal dlouhý míč na hranici vápna, zbavil se dotírajícího obránce a pak už jen poslal přízemní střelou míč podél brankaře Novotného. I další minuty hrozili proti zkoprnělému Plačkovu hlavně domácí, jenže ti se uchylovali ryze k dalekonosným pokusům a ty v bráně nekončily. Svou šanci si vypraoval po chvíli i Plačkov. Centrovaný míč našel ve vápně hlavu Karla Vaňouse, který však pouze orazítkoval tyč a odražený míč v poklidu proskákal po brankové čáře do zámezí. Že bude tento rychlonohý ofenzivní univerzál dělat Budíkovu problémy ukázaly i další minuty. Hbitou kličkou totiž pronikl až do soupeřova vápna, jenže spoluhráče před bránou už nenašel. Více toho první poločas nenabídl, stále otevřené utkání měly lépe rozehrané hráči Budíkova, který body potřebuje jako sůl.

Prostřídání v sestavě Plačkovu prospělo a okysličený tým se dočkal vyrovnání

Plačkov potřeboval akutně probrat a tak přišla pro druhou půli řada střídání, která se zároveň ukázala později jako klíčová. Vstup i do druhé půle zvládli však lépe domácí. Nejdříve prudkou hlavičku po rohu pod břevno zalepil hostující gólman a za několik okamžiků zahrozil dalekonosnou střelou od postraní čáry vytrvale nebezpečný Tomáš Janák, který orazítkoval břevno. Řada nyní byla na Plačkovu, který využil míče za obranu k tomu, aby vyslal Reného Zemka, jenž se dvěma rychlými doteky s míčem zbavil obránců a přesným zakončením vrátil Plačkov zpět do hry o 3 body. Následoval ale ústup ze scény způsobený i dohadami ohledně některých sporných výroků rozhodčího a tak se chvíli zase hrálo před plačkovskou bránou. Žádný z nebezpečných přímých kopů se ale neujal. Možnosti ke skórování měl znovu i Plačkov, jenže tomu zase chybělo více klidu a prostoru při zakončení. Zápas tak skončil dělbou bodů, která sice ani jednomu týmu nijak zvlášť nepomohla, za ztrátu ji však rovněž označit nelze.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Úvod zápasu jsme po dvou vydařených zápasech zase vůbec nezachytili. Z h*vna bič upletl nejprve Kráťa (Zdeněk Kratochvíl pozn. redaktora), který mi nejprve nevýraznou a zprvu naprosto neškodnou střelou s vydatným přispěním terénu zavařil víc, než by mi bylo milý. Za dvě minuty už se ale díky svojí aktivitě prosadil naplno a z našeho pohledu bylo zle. Když se navíc začaly objevovat mezi námi výčitky za každou bezvýznamnou chybičku, utkání se nijak slavně nevyvíjelo. Druhá půle nás ale zastihla v mnohem lepším rozpoložení. Přečkali jsme několik po gólech smrdících šancí Budíkova, ale i sami se díky zlepšené ofenzivní hře propracovávali k bráně soupeře a nakonec i vyrovnali po typickém úniku Reného Zemka, který nám v útoku v předchozích zápasech opravdu chyběl. Na tři body to v našem podání opravdu nebylo, jenže ono se celkově hraje se soupeři jako je Budíkov na vítězství těžko. Myslim si, že bod je odsud zlatý. Zvlášť když to přirovnám k našemu poslednímu zápasu na tomto hřišti, kdy nám Budíkov z obdobné pozice v jaké je nyní nadělil 6 gólů a to po dost podobném průběhu.



Sestavy


TJ Rovnost Budíkov
M. Bláha [-] - Z. Kratochvíl [-] - T. Janák [-] (81. T. Bleha [-] ) , J. Zadina [-] , L. Tománek [-] , M. Kovář [-] , T. Šeda [-] , M. Vodrážka [-] , P. Mraček [-] , L. Filínský [-] (65. D. Šeda [-] ) , F. Žáček [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - L. Ehrlich [-] , R. Tesař [-] (45. F. Mottl [-] ) , F. Dobrovič [-] , T. Dobrovič [-] (77. J. Brůna [-] ) , J. Kalivoda [-] , K. Vaňous [-] , J. Kašpar [-] , L. Jančička [-] , Z. Štěpán [-] , M. Němec [-]

ŽK: 78. M. Vodrážka , 81. P. Mraček - 36. L. Ehrlich .
Hráči zápasu: J. Zadina - K. Vaňous .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - HAVEL Luboš (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jakub Vincenc
Tip experta: výhra hostů

Nevím, co se v Plačkově v posledních dvou zápasech stalo, ale dvě výhry nečekal nikdo. Možná zvýšené nasazení, či konečně trocha toho štěstíčka, nebo dokonale využili domácího hřiště, které kombinačnímu fotbalu příliš nepřeje. Podobné podmínky na ně budou čekat i v Budíkově, a tak zde Plačkov zvítězí. Domácí se navíc proti zkušené defenzivě Plačkova nedokážou prosadit.

Tip: výhra hostů

Po výhrách Plačkova nad Horní Cerekví a Pacovem se snadno řekne, že Budíkov musí rozmetat na maděru, jenže zrovna v Budíkově to bude úplně jiný zápas. Fotbalovost půjde stranou a vyhraje ten, kdo si s těžkým terénem poradí nejlépe. Oba týmy potřebují bodovat, jenže bez Lukáše Kavky to budou mít domácí podstatně těžší.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů