T. Paťha 41. (p.)
J. Duchan 45.
T. Paťha 53.
3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2018 15:00

18.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiřice pokořeny Tatranem v čele s brankařem Paťhou


Branky


41. T. Paťha (p.) , 45. J. Duchan , 53. T. Paťha - 24. M. Jirků
22

Utkání dvou týmu, které si v tabulce stále ještě nekonkurují a zároveň i neohrožených sestupem se odehrálo v Červené Řečici, kam zavítali hráči Jiřic. Že nepůjde o snadné utkání napovídaly již první minuty. Přeci jen ale lépe do zápasu vstoupili hosté, kteří však v závěru prvního poločasu po chybách dvakrát inkasovali. Když se k tomu navíc ještě ve druhém poločase přidal nenápadný pokus Tomáše Paťhy, který zapadl z půlky hřiště až do brány, pak už domácím nedělalo vážnější problém udržet za dvougólového vedení všechny tři body doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jiřice šly do vedení, jenže závěr poločasu nezvládly

Nádherné slunečné počasí přilákalo k nedělnímu souboji domácího Tatranu s Jiřicemi mnoho řečických diváků, kteří tak mohli sledovat, jak se jejich mužstvu podařilo po dvou remízách získat tři body. Jiřice, které v letošní sezóně předvádějí nad očekávání dobré výkony, přijely svou jarní formu potvrdit na nepříjemně tvrdý a nerovný povrch červenořečického Tatranu. Úvodní minuty utkání však nepřinesly prakticky žádnou zajímavou fotbalovou situaci, jelikož se celá hra odehrávala zejména uprostřed hřiště. První nebezpečná situace přišla prakticky až ve 24. minutě, kdy po centrovaném balonu chyboval brankář Tatranu Paťha, kterému se míč ztratil ve slunečním svitu a daroval tím úvodní gól střetnutí jiřickému Miroslavovi Jirků. Vstřelená branka však žádnou zásadní změnu v obraze hry nepřinesla. Hrálo se stále zejména ve středu hřiště, Jiřice byly sice nebezpečnější, ale žádná další gólová šance se neurodila a jelikož Tatranu dělala problém zejména mezihra, jeho hráči žádnou gólovou šanci prakticky nedokázali vytvořit. Vyrovnání přišlo prakticky „do šatny“. Ve 41. minutě byl v pokutovém území hostujícího celku faulován záložník Tatranu Jan Duchan a nařízenou penaltu bezpečně brankář Paťha proměnil. Ačkoli se zdálo, že remízovým stavem první poločas skončí, opak byl pravdou. Srovnání nepříznivého stavu dostalo na koně a snaha o vedení byla znát každým pohybem domácích. Neutuchající bojovnost, která vždy zdobí hráče Tatranu i tentokrát přinesla ovoce. Vybojovaný balon v blízkosti velkého vápna jiřického gólmana posunul Zdeněk Káva právě na Honzu Duchana a ten naprosto přesně mířenou střelou s minimální razancí „gólem do šatny“ ve 45. minutě strhnul vedení na stranu domácího celku.

Dominance Jiřic k ničemu nevedla, po gólu z půlky hřiště byl všem nadějím na body konec

Druhý poločas byl podstatně zajímavějším fotbalovým představením než ten první a Jiřice v něm opět tahaly za delší konec. Hráči Tatranu ač srdnatě bojovali a poctivě běhali, byly to opět Jiřice, kdo byl v soupeřově vápně nebezpečnější. Jiřická hra byla podstatně přesnější a díky tomu si hostující hráči dokázali vypracovat nejednu brankovou příležitost. Všechny tyto gólové pokusy však vždy skončily na rukavicích brankáře Paťhy, který tak alespoň na chvíli dal zapomenout na své zaváhání z úvodu zápasu. Rozuzlení a definitivní tečka za výsledkem přišla v 53. minutě. Rozhodčí Večeřa odpískal klasický faul v blízkosti půlící čáry a jak už to v Tatranu bývá, i tento balon rozehrával směrem k soupeřově brance brankář Paťha. Jeho původně centrovaný balon však nikdo netečoval, a i díky zaváhaní Jiřického gólmana Čepla doputoval až do sítě. Tatran se tak nečekaně dostal do vedení 3:1, které nakonec dokázal uhájit až do závěrečného hvizdu, jelikož Jiřice ze svého závěrečného tlaku branku vytěžit nedokázaly. Tento zápas tak byl typickou ukázkou a potvrzením zlatého fotbalového pravidla „nedáš, dostaneš“. Jiřice odjíždí z Červené Řečice s prohrou 3:1, ačkoliv průběh zápasu takovému výsledku rozhodně nenasvědčoval.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Červená Řečice
Lukáš Novotný (redaktor soutěže): Jiřice i Tatran jsou si svým způsobem podobné týmy. Oba se spoléhají na bojovný styl, který rozhodně není pro každého. Ve prospěch domácích ale tentokrát hrály dva faktory. Neklid na kopačkách Jiřic a spolehlivý brankař Paťha, který se po inkasovaném gólu z úctyhodné vzdálenosti psychicky nesložil a naopak se následně stal nejlepším hráčem na place.

SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Kdo dneska objektivně sledoval utkání nemůže říct, že si domácí výhru zasloužili. Bohužel naše zbrklost v zakončení a výborný výkon gólmana domácích, který je právem hvězdou zápasu, nám sebral možnost pomýšlet na bodový zisk.



Sestavy


TJ Tatran Červená Řečice
T. Paťha [-] - J. Dýnek [-] - Z. Káva [-] (63. D. Obranec [-] ) - F. Bouz [-] , M. Šťastný [-] (74. Z. Kubíček [-] ) , J. Duchan [-] , D. Roubal [-] , F. Košťál [-] , J. Popovič [-] , T. Obranec [-] , L. Chvalkovský [-]

SK Jiřice
D. Čepl [-] - M. Novák [-] (68. M. Trnka [-] ) , J. Vincenc [-] , R. Čepl [-] , J. Jůzl [-] - M. Jirků [-] , P. Příhoda [-] , M. Hájek [-] , T. Jůzl [-] - J. Dvořák [-] , L. Nesporý [-] -

Hráči zápasu: T. Paťha - M. Jirků .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - GAUPMANN Vít (N), SADSKÝ Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jakub Mach
Tip experta: výhra hostů

Řečice je doam silný soupeř a s Jiřicemi to bude vyrovnané utkání. Jiřice jsou ale na jaře také rozjeté a nakonec Řečici venku přetlačí a připíšou si třetí výhru v řadě.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Jiřice jsou favoritem tohoto střetnutí, jenže Tatran umí dokonale využít domácího prostředí. Body se budou dělit.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů