2:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2018 10:00

18.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Důležitá bitva o šest bodů vítěze nenašla


Branky


22

V netradiční čas, od desíti hodin se odehrálo úvodní utkání nedělní časti 18. kola Poutník ligy. Do Plačkova zavítal Lukavec a bylo jasné, že v tomto utkání půjde o hodně. Oba dva týmy se totiž pohybují nebezpečně blízko k sestupovým příčkám a tak byste i favorita tohoto střetnutí těžko hledali. Po prvním poločase měli zápas skvěle rozehraný hostující hráči, kteří podnikali především nebezpečné útoky s dlouhými míči za obranu. Do duhé půle ale od této taktiky ustoupili no a to byla ideální příležitost pro Plačkov zabrat a porvat se o body. K tomu také došlo a v domácím táboře zavládla pochopitelně radost, zatímco Lukavec bude nejspíš konečnou dělbu bodů s ohledem na průběh utkání chápat jako ztrátu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké vedení, ale i neproměněná penalta proběhly v režii hostů

Že se úvodní minuty zápasů Plačkovu nedaří začíná být již zavedenou tradicí a ani nyní tomu nebylo jinak. Od prvních minut domácí kupili ve prospěch soupeře jednu standartní situaci za druhou na dostřel brány a z jedné z nich i brzy padnul gól. Centrovaný míč za obranu našel na penaltovém puntíku jednoho z útočících hráčů, na jehož pokus hlavou ještě brankař Plačkova zvládl reagovat, odraženému míči však nevěnoval výraznější pozornost nikdo kromě nejlepšího střelce Lukavce Luboše Krilla a vstřelit gól do odkryté brány již pro něj nebyl problém. Pozvolný nástup do zápasu pronásledoval domácí i v nadcházejících minutách. Především prostřednictvím míčů za obranu z hloubi pole hrozili hosté nejvíce, jenže bechybnou a chirurgicky přesnou práci na stoperovi odváděl Lukáš Palán, pro kterého to byl návrat na hřiště po půl roce, poznat to na něm však v žádném případě nebylo. Obraz hry byl stále stejný, Lukavec útočil a Plačkov se těmto výpadům bránil co to šlo. K další gólové příležitosti se tak dle očekávání dostali znovu hosté, hlavičkový pokus ale za záda domácího brankaře ani nyní neprošel. Přibližně po půlhodině hry měli Lukavečtí k dispozici šanci z těch největších, po šikovné kličce útočícího hostujícího hráče obránci se pískala penalta. Tu si vzal na starost Luboš Krill, jenže místo vedení 2:0 nechal vyniknout úspěšným zákrokem brankaře Novotného. Pár slibně s rozjíždějících pokusů měl do konce poločasu i Plačkov, jenže vždy byla na vině nepřesná koncovka, která gólovou radost neumožnila. Poločas tak skončil za stavu 0:1 a to byl zvlášť v takto významném zápase v boji o záchranu pro domácí důvod k zamyšlení.

Dvougólové vedení hostům na výhru nestačilo a v závěru přišlo vyrovnání v podobě vlastního gólu

Do druhého poločasu nastoupil Lukavec v přeci jen o něco více uvolněnější náladě a to mělo za důsledek, že míče za obranu, které byly v prvním poločase pro hosty charakteristické, se již začali vytrácet. Do hry se naopak začali více zapojovat i domácí, jenže navzdory zlepšené hře znovu inkasovali. Centrovaný míč ze strany na hranici vápna našel přesně nohu Stanislava Prokopa, který se blýsknul lobem přes vybíhajícího domácího brankaře a s Plačkovem bylo zle. Druhý inkasovaný gól je ale nepoložil. Naopak byla stále více znát snaha poprat se o bodový zisk co to jen půjde, jenže gól pořád nepřicházel. Štěstí se na domácí stranu přiklonilo dvacet minut před koncem. Přímý kop umístil přesně pod břevno Jiří Kalivoda a domácí šance náhle ožila. Když se navíc za další čtyři minuty po rohu Jana Kašpara prosadil do vlastní brány hlavou obránce Lukavce, byl stav náhle nerozhodný a zápas znovu otevřený. Strhnout zápas na svou stranu se snažily oba týmy, jenže mnohem větší vzrušení nabízely diskuze s rozhodčím než fotbal a tak už v poslední čtvrthodině žádný další gól nepadl.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Remíza je málo, to víme všichni, nakonec za ní ale můžeme být rádi. Brzy jsme inkasovali a soupeř byl celkově po celý první poločas výrazně lepším týmem a šancí si po celou úvodní pětačtyřicetiminutovku vytvářel dostatek, jenže je kromě té gólové nedokázal využít. Vyvrcholením byla neproměněná penalta po asi půl hodině hry, kterou se mi podařilo za stavu 0:1 chytit, přestože v těchto situacích nebývám zpravidla úspěšný. Pochopitelně jsem rád, že se mi jaře, hlavně v posledních dvou zápasech nadstandartně daří a týmu výrazně pomáhám v bojích o body, jenže nám to celkově v určitých fázích hry prostě nejde a to se projevuje zejména při mezihře, která je v našem podání katastrofální a způsobuje to, že se na nás z protiútoků valí jeden kontr za druhým. To se musí změnit, protože ani já se nevyvarovávám občasných minel na brankové čáře a až přídou, a to si pište že přídou, tak se budeme potřebovat opřít o útok a to by v tuhle chvíli mohl být problém. Snad už se brzy zotaví René Zemek, jehož rychlost a tah na bránu v ofenzivě postrádáme. Skvělou zprávou byl naopak návrat Lukáše Palána do sestavy, jenž na pozici stopera spolu se Zbyňkem Štěpánem předvedl opravdu skvělý výkon a rovněž odvrátili větší gólovou nadílku.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - L. Palán [-] , J. Kalivoda [-] , J. Kašpar [-] , L. Ehrlich [-] , R. Hájek [-] (62. L. Jančička [-] ) , M. Němec [-] , Z. Štěpán [-] , F. Mottl [-] , T. Dobrovič [-] , F. Dobrovič [-] (65. J. Brůna [-] )

TJ Start Lukavec
D. Ludvík [-] - D. Vobořil [-] (84. D. Wenemoser [-] ) , V. Prchal [-] , M. Merenus [-] , D. Slabý [-] , A. Mišoň [-] , V. Prchal [-] , J. Mařinec [-] , L. Krill [-] (90. L. Krill [-] ) , S. Prokop [-] , D. Kocour [-]

ŽK: 73. T. Dobrovič , 85. L. Ehrlich .
Hráči zápasu: L. Novotný , J. Kalivoda - L. Krill .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - ZEMEK René (N), MIŠOŇ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jakub Mach
Tip experta: remíza

Plačkovu se na jaře zatím moc nedaří a ještě nevyhrál, tak to budou chtít zlomit proti Lukavci. Lukavec ale minulý víkend dal Počátkám 6:0, takže si myslím, že v tomto zápase nakonec bude remíza.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Věřím, že domácí už se výsledkově na jaře konečně zvednou, vstřelí pár gólů a důležitý souboj poblíž sestupového pásma vyhrají.

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: remíza