2:2
(2:0)
67. T. Paťha (p.)
84. D. Roubal
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2018 15:30

17.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Své dvougólové vedení z prvního poločasu Ústrašín během toho druhého prohospodařil


Branky


5. D. Starý , 16. M. Kubík - 67. T. Paťha (p.) , 84. D. Roubal
14

K dalšímu zápasu, tentokrát už 17. kola Poutník ligy vyrazili hráči Tatranu na půdu TJ FC Ústrašín. Zápas přinesl z pohledu nezaujatého fotbalového diváka celkem zajímavou podívanou, kdy lze říci, že každý z týmu kraloval doslova v jednom celém poločase. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvěma rychlými góly si domácí vypracovali slušný náskok

Tím, kdo kraloval v poločase prvním, byl domácí Ústrašín. Ústrašínští prakticky od úvodního hvizdu doslova „vlétli“ na Tatran a svou přímočarou hrou hostující obranu nepříjemně zaměstnávali. Odměnou pro Ústrašín za tento úvodní nápor, byla už v 5. minutě vedoucí branka, kterou vstřelil po smolném zákroku obránce Tatranu Daniel Starý.
Inkasovaná branka sice hráče Tatranu nakopla, nicméně jejich hra byla stále plná nepřesností a bez jakéhokoli náznaku větší gólové šance. Ústrašínší byli i nadále podstatně nebezpečnějším týmem, což se potvrdilo i v 16. minutě, kdy si dlouhý pas za obranu hostujícího celku pohlídal Martin Kubík a nedal vyběhnuvšímu brankáři Tatranu Paťhovi šanci. Dvě inkasované branky v prvních, doslova pár minutách zápasu, to otřese psychikou nejednoho týmu. Tatran však mezi duchem slabá mužstva rozhodně nepatří, což dokazuje i to, že se věčně upovídaní hráči Tatranu nenechali rozhodit zdržováním brankáře Rohovce, který si prakticky od 5. minuty každý výkop, stejně jako jeho televizní fotbalové vzory, velmi dlouho a precizně připravoval.
Od druhé inkasované branky se hráči Tatranu postupně dostávali do provozní teploty a v závěru prvního poločasu si vypracovali i pár, dá se říct, nebezpečných gólových šancí, které však vždy bezpečně pochytal domácí brankář, David Rohovec. Do kabin se však odcházelo za stavu 2:0.

Vyrovnávací gól padl pět minut před koncem

Druhý poločas byl prakticky opakem toho prvního. Hráči Tatranu svému soupeři nic nedarovali, poctivě bránili a podnikali nebezpečné výpady na Ústrašínskou svatyni. Ani Ústrašín však nezůstával pozadu, a i v druhém poločase si vytvořil několik velice slibných šancí, které však, naštěstí pro hostující tým brankou neskončily. V 67. minutě pláchl domácí obraně Řečický Tomáš Obranec a jeho zastavení posoudil rozhodčí Tůma jako nedovolené. Nařízenou penaltu proměnil brankář Paťha a kontaktním gólem snížil na 2:1. To byl pro hráče Tatranu dlouho potřebný impulz. Po této brance zmobilizovali Tatranští všechny síly a snažili se usilovně o vyrovnání. Po dlouhém nákopu vyrazil do souboje s brankářem Rohovcem hostující David Roubal, kterému byl však odpískán naprosto nesmyslný a neexistující „faul“ ve chvíli, kdy brankář Rohovec pouze nedokázal zkrotit balon ve svých rukavicích a ten mu vypadl. Vyrovnání tak přišlo až „za pět minut dvanáct“. V 84. minutě vystřelil zasloužený bod za remízu 2:2 právě David Roubal, který po závaru před brankou chladnokrevně zakončil. S ohledem na průběh utkání tak lze říci, že remíza je naprosto spravedlivým výsledkem tohoto střetnutí.



Ohlasy k zápasu


TJ FC Ústrašín
David Rohovec (brankař TJ FC Ústrašín): Celkově si myslím, že jsme byli lepší, ale velké šance jsme neproměnili a tak remíza je pro nás spíš ztráta.

TJ Tatran Červená Řečice
Lukáš Novotný (redaktor soutěže): Podle očekávání vyrovnaný souboj dvou týmů se stejným bodovým ziskem skončil stejně jako na podzim dělbou bodů, nyní to ale bezpochyby bylo mnohem větší drama než tomu bylo koncem srpna. Červená Řečice po nevydařeném prvním poločase znovu ukázala svou houževnatost a dvougólové manko pět minut před koncem smazala. Vypadá to tak, že Tatranskou specialitou nejsou v letošní sezóně pouze remízy, ale i rozhodující góly v samotném závěru utkání. Hned ve čtyřech z posledních pěti zápasů totiž zelenobílí udeřili deset minut a méně před konečným hvizdem.



Sestavy


TJ FC Ústrašín
D. Rohovec [-] - D. Starý [-] (75. J. Vonásek [-] ) , M. Kubík [-] , M. Šoula [-] (83. T. Dedera [-] ) , T. Jírů [-] , T. Kubiska [-] , R. Popelka [-] , J. Kott [-] , O. Habáň [-] , M. Rod [-] , P. Mazanec [-] (63. P. Nápravník [-] )

TJ Tatran Červená Řečice
T. Paťha [-] - J. Dýnek [-] - Z. Kubíček [-] - Z. Káva [-] (72. F. Košťál [-] ) - D. Roubal [-] , J. Markvart [-] (50. F. Bouz [-] ) , T. Obranec [-] , V. Pulda [-] , L. Chvalkovský [-] , J. Popovič [-] , J. Duchan [-]

ŽK: 42. J. Kott , 44. D. Starý - 39. J. Dýnek , 40. D. Roubal , 57. L. Chvalkovský , 69. V. Pulda .
Hráči zápasu: J. Kott - V. Pulda .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: TŮMA Petr - NOVÁK Petr (N), GAUPMANN Vít (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Tomáš Pavlíček
Tip experta: výhra hostů

Ústrašín se doma těžko poráží, ale myslím si, že Červená Řečice půjde tabulkou na jaře nahoru. Dávám 2.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích