3:5
(0:0)
12. F. Bouz
23. T. Obranec
34. F. Bouz
56. Z. Káva
74. T. Paťha (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2018 15:30

15.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelku na Budíně ovládl Tatran


Branky


44. M. Pokorný , 54. T. Houška , 82. D. Kuš - 12. F. Bouz , 23. T. Obranec , 34. F. Bouz , 56. Z. Káva , 74. T. Paťha (p.)
0

Na první pohled utkání, od kterého se mnoho atraktivity neočekávalo. Především proto, že na Budín do Žirovnice vyrazil TJ Tatran, který je charakteristický spíše hrou ze zajištěné obrany a už se stává nepsaným pravidlem, že v jejich utkáních málokdy padne vyšší počet gólů. Tentokrát to však byla ukázková osmigólová přestřelka, kterou dokázali lépe zvládnout hosté, kteří si tak připisují čtvrtou výhru v sezóně a významným skokem v tabulce se dostávají i před svého víkendového soupeře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zaskočená Žirovnice spalovala šance a soupeř trestal

K prvnímu jarnímu utkání, po tradičně dlouhé zimní přestávce, vyrazil Tatran na půdu Žirovnického Slavoje a i když předzápasové prognózy Tatranu povětšinou moc nepřály, od prvních minut utkání bylo jasné, že jediné, co letošní zimní přestávka na tatranských hráčích zanechala byl fotbalový hlad a chuť vítězit. Právě Žirovnický Slavoj, který od úvodních minut nebezpečně útočil a zaměstnával brankáře Paťhu, byl tím týmem, který krutě doplatil na staré známé fotbalové pravidlo, nedáš – dostaneš. Poprvé se tak Slavoji stala osudnou akce ze 12. minuty, kterou zakončoval záložník Tatranu Filip Bouz a otevřel tím gólový účet zápasu. Hráči Žirovnického Slavoje ani po inkasované brance v útočném snažení nepolevili a dál podnikali nebezpečné výpady na branku Tatranu. Bohužel pro Slavoj, všechny tyto gólové pokusy končily u brankáře Paťhy. Otřepané fotbalové pravidlo se tak naplno projevilo podruhé ve 23. minutě zápasu, když na 2:0 pro hostující Tatran nekompromisně zvyšoval nováček v sestavě, Tomáš Obranec. Ve velké pohodě hrající Tatran, k překvapení všech přihlížejících diváků, domácí Slavoj v ničem nešetřil a bezstarostně si kráčel za první jarní výhrou. Další úder přidal Tatran ve 34. minutě, kdy se po špatné domluvě obrany Slavoje prosadil znovu, výborně hrající, Filip Bouz. To už byla pro Slavoj velmi alarmující situace, kterou však ve 44. minutě utkání korigoval gólem na 3:1 domácí Martin Pokorný, který tentokrát již nedal brankáři Paťhovi šanci.

Dvougólový náskok Tatran uhájil i s koncem utkání

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj s velkým odhodláním zápas otočit a nedat Tatranu body bez boje. Zlepšenou hrou se Slavoji podařilo v 54. minutě snížit na rozdíl jediné branky, a to díky Tomáši Houškovi a jeho naprosto precizně provedenému přímému kopu. Ze snížení skóre se však hráči Slavoje neradovali dlouho. Jejich naděje rozmetal v v 56. minutě střídající Zdeněk Káva, který díky své zarputilosti a bojovnosti dopravil míč už po čtvrté do sítě Slavoje. Tatran tak opět odskočil na rozdíl dvou branek, stav byl 2:4. Další změna skóre přišla v 74. minutě, a to, když nařízenou penaltu proměnil brankář a exekutor pokutových kopů Tatranu, Tomáš Paťha. Na světelné tabuli po této brance svítilo pro domácí hrozivé skóre, 2:5. Závěr zápasu už nic zajímavého, kromě kosmetické úpravy výsledku z nohy Žirovnického Davida Kuše, nepřinesl a hostující Tatran si do Červené Řečice odvezl první jarní tři body za vítězství 3:5.



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (hráč FC Slavoj Žirovnice B): Dnes jsme měli skutečně silnou sestavu v poli. Mohli jsme vést ve 20 minutě 5:0, bohužel to tak nebylo. Za celý zápas jsme měli 10 vyložených šancí ,ale nedali jsme. Navíc nám i chytal gólman, který dlouho nehrál a i to se projevilo. Jsme ale rádi, že s námi vůbec šel. Sebereme body venku příště v Budíkově.

TJ Tatran Červená Řečice
Lukáš Novotný (redaktor soutěže): Ať už z pohledu celkového počtu nastřílených gólů, či konečného vítězství Tatranu, jde o naprosto neočekávatelný výsledek, kterému by před utkáním až na hráče a fanoušky Červené Řečice věřil málokdo. Před přetěžkým utkáním s Maratonem, ve kterém se však už v minulosti dařilo "zelenobílým" zázračně sbírat body se jedná o skvěle načasované vítězství k podpoření sebevědomí. To FC Slavoj zatím rovněž nijak panikařit nemusí, protože v Budíkově by to podle papírových předpokladů měla být jasná výhra, ale jak už sme se mnohokrát přesvědčili, Poutník liga umí být nevyzpytatelná.



Sestavy


FC Slavoj Žirovnice B
R. Hanzal [-] - J. Dařílek [-] , D. Kuš [-] , R. Kopejtko [-] (46. J. Metlička [-] ) , T. Severa [-] (46. J. Svoboda [-] ) - T. Houška [-] , V. Cajz [-] , M. Secký [-] (47. J. Mach [-] ) , R. Bártů [-] (35. A. Svoboda [-] ) - O. Doležal [-] (61. L. Severa [-] ) , M. Pokorný [-]

TJ Tatran Červená Řečice
T. Paťha [-] - J. Dýnek [-] - Z. Kubíček [-] - - V. Pulda [-] (77. J. Aldorf [-] ) , T. Obranec [-] , F. Bouz [-] , M. Šťastný [-] , J. Duchan [-] , D. Roubal [-] , F. Košťál [-] (46. Z. Káva [-] ) , J. Popovič [-]

ŽK: 22. T. Severa , 33. R. Kopejtko , 45. M. Secký , 74. J. Metlička - 29. J. Dýnek , 53. J. Popovič , 64. Z. Kubíček .
Hráči zápasu: F. Bouz .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: FALTÝNEK Martin - MATOUŠ Jakub, DOLEJŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.