2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:00

13.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ústrašín překvapivě porazil doma Žirovnici a podzim stráví ve středu tabulky


Branky


0

Mělo se jednat o jednoznačnou záležitost ve prospěch Žirovnice, jenže ta prokázala, že bez svého nejlepšího střelce Martina Pokorného je směrem dopředu ani ne poloviční. Mnoho zahozených šancí svědčí o tom, že nejlepší střelec podzimu v týmu žádné zastoupení v případě absence nemá a bez něj to má Žirovnická juniorka o poznání těžší. Z této výhody tentokrát těžili v Ústrašíně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V koncovce selhávající Žirovnice přenechala vedení domácím

Po překvapivé remíze s Maratonem vyrazili hráči Žirovnice znovu směrem Pelhřimov, nyní do nedalekého Ústrašína, který v minulém kole slavil rovněž nečekaný bodový zsik v Kamenici nad Lipou. Už první minuty potvrzovaly, kdo že to je v tomto střetnutí favoritem. Síla FC Slavoje byla více než zřejmá, jenže bez jakéhokoliv gólového efektu. To Ústrašín si hrál svou hru a spalované šance svého soupeře prakticky jen přečkával. Jenže ani Ústrašín nechtěl rozlučku s podzimní částí poutník ligy trávit uzavřený kolem svého vápna a tak se i "žlutá ponorka" občas nadechla k zajímavému výpadu. Jeden takový nakonec skončil gólem, o který se postaral Radek Popelka a domácí TJ FC Ústrašín poslal poprvé v utkání do vedení. Přes velké množství slibně se rozvíjejících, především ze strany hostující Žirovnice, už se diváci do konce prvního poločasu žádného dalšího gólového zářezu nedočkali, přesto mohli být alespoň ti domácí z vedení svého týmu zatím spokojeni.

Na vyrovnání hostů našel v posledních minutách odpověď Daniel Starý

Ani druhý poločas mnoho změn ve hře nepřinesl. FC Slavoj Žirovnice "B" se hnala za obratem v utkání, jenže vstřelit kýžený gól pořád nedokázali. Ústrašín tak dlouho, přesněji do 75. minuty, držel spokojeně těsné vedení 1:0. Změna stavu přišla právě čtvrt hodiny před koncem. Tou dobou už byl na hřišti nejlepší střelec podzimu v Poutník lize Martin Pokorný, střelecky se pod gól ale nepodepsal. Ten měl na svědomí kapitán hostujícího celku Ondřej Doležal. Vyrovnání na 1:1 tak přišlo opravdu v pravou chvíli, s blížícím se koncem, přesto bylo na obrat ještě dostatek času. K obratu z 1:0 na 1:2 jsou však potřeba dva góly a ten druhý už Žirovničtí přidat nedokázali. Utkání tedy směřovalo za remízou, když se ale Ústrašín odhodlal k ještě jednomu, poslednímu útoku v 90. minutě, který veškeré naděje hostujícího týmu na bodový zisk zmrazil, protože skončil gólem. Ten obstaral Daniel Starý a domácí tak mohli slavit druhý tříbodový zisk za sebou.



Ohlasy k zápasu


TJ FC Ústrašín
Lukáš Novotný (redaktor fotbalunas.cz): Žirovnice, po průběhu podzimu tipovaná na černého koně soutěže, začala s blížící se zimní přestávkou doplácet na nevyrovnané výkony (výhra 6:3 v Kamenici, remíza s Maratonem X domácí prohry 3:5 s Pacovem a 0:3 s Plačkovem, prohra v Ústrašíně) a také na to, že její útok se neumí vypořádat s tím, že Martin Pokorný prostě není Diego Maradona s formou z Mistrovství světa 1986 a sám celý tým táhnout nemůže. To ideálně potvrdil tento zápas, kdy se zjevně útok Žirovnice bez svého nejlepšího střelce trápil. Naopak Ústrašín dokázal po nikterak valném průběhu podzimu zabrat a z posledních dvou zápasů vytěžil 6 bodů při skóre 3:1, což je vystřelilo přes zimu do středu tabulky.

FC Slavoj Žirovnice B
Roman Hřib (hráč FC Slavoj Žirovnice "B"): Výsledek absolutně neodpovídá průběhu zápasu, takové množství tutových šancí, které jsme nedali... Mohla z toho být exhibice v náš prospěch, nakonec jsme ale prohráli. Gratulace ústrašínským.



Sestavy


TJ FC Ústrašín
D. Rohovec [-] - R. Popelka [-] (78. R. Hájek [-] ) , J. Kott [-] , M. Šoula [-] , Š. Tůma [-] , M. Kubík [-] , D. Starý [-] , T. Kubiska [-] , O. Habáň [-] , M. Rod [-] , P. Mazanec [-] (75. P. Nápravník [-] )

FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - R. Hřib [-] , J. Metlička [-] , L. Malý [-] , P. Doležal [-] - P. Kořínek [-] , T. Severa [-] , V. Rušil [-] , O. Doležal [-] - R. Kopejtko [-] (70. M. Pokorný [-] ) , R. Bártů [-] (83. L. Severa [-] ) -

ŽK: 40. Š. Tůma , 77. R. Popelka - 26. P. Kořínek , 53. P. Doležal , 77. O. Doležal , 90. J. Metlička .
Hráči zápasu: J. Kott .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: BEZSTAROSTA Jiří - DEDERA Tomáš (N), SECKÝ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.