4:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2017 15:30

8.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mnoho promarněných šancí, přesto se Plačkov může radovat z vysoké domácí výhry


Branky


0

Stejně jako minulý týden, tak i v tomto kole bylo na programu pikantní a vždy vyhrocené derby Humpolecka. Zatímco v minulém kole to ale bylo nejen derby, ale i šlágr kola mezi tehdy třetími Jiřicemi a druhým Čejovem, nyní to bylo utkání celků z opačného konce tabulky. Lehce favorizovaný Plačkov využil návratu na své domácí hřiště již před dvěma týdny proti Červené Řečici a na toto domácí vítězství chtěl navázat i tentokrát, proti však byl Budíkov, který ve své pozici potřebuje nutně každý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Spalování šancí domácích drželo hosty stále v naději na bodový zisk

Ačkoliv v roli favorita do utkání nastoupil pomalu rozjíždějící se Plačkov, první minuty zápasu tomu v žádném případě nenasvědčovaly. Úvodní desetiminutovka patřila zcela jasně Budíkovu, který svého soupeře dostával pod tlak, problém však nastal ve finální fázi, kdy hosté nedokázali skutečně ohrozit soupeřovu bránu.

 

A když už svého tlaku TJ Rovnost využít nedokázala, tak svou šanci dostali konečně i domácí, kteří do zápasu vstoupili hodně rozháraně. Velkou šanci měl po vyhraném hlavičkovém souboji plačkovský Tomáš Dobrovič, ten ale ve velké šanci zamířil pouze vedle. Dlouho to ale netrvalo a Plačkov šel proti vzadu hodně chybujícímu soupeři po dvaceti minutách utkání do vedení. Milimetrový centr Jiřího Kalivody našel do vápna nabíhajícího Lukáše Ehlicha, který prostrčil míč za záda brankaře Bláhy.

 

I po vstřeleném gólu převaha Plačkova trvala nadále, slibné šance ale končily buď mimo bránu, nebo v náručí Michala Bláhy. Do kabin odcházely tak oba týmy za stavu 1:0, nicméně za evidentní převahy domácích, kteří mimo první desetiminutovky svého soupeře sotva pustily za půlku.

Budíkov přežil klinickou smrt, góly ale nevstřelil a výhru si tak připsal Plačkov

I vstup do druhého poločasu navázal na ten první. Mnoho nepřesností a zmatky na obouch stranách ve středu hřiště vedly jen k předávání míče z jedné strany na druhou. Uteklo ale sotva pět minut a ve vápně Budíkova se po hodně naivním bránění hostujícího obránce pískal pokutový kop. Penalta však skončila neproměněná poté, co Michal Bláha vychytal Jiřího Kalivodu a Budíkov tak zůstával stále ve hře o body.

 

Po chybě Plačkova před vlastním vápnem se navíc hosté dostali do obrovské šance, Tomáš Janák ale trefil ve vyložené šanci pouze tyč a i následná dorážka zamířila těsně vedle brány. V další velké šanci byl znovu Budíkov, i tentokrát ale prudká přízemní střela jen těsně minula domácí branku. Hosté cítili šanci na zvrat, chyběla však přesnější koncovka. Strhnout zápas definitivně na svou stranu mohli i domácí hráči Plačkova, Jiří Kalivoda a René Zemek však své šance spálili.

 

Za pár minut zahrozil znovu Budíkov, včasným výběhem za vápno dobrou příležitost ale neutralizoval brankař Novotný. A z následného protiútoku již konečně padl druhý gól zápasu. Plačkovského Tomáše Dobroviče před vápnem výběhem zastavil tvrdým zákrokem brankař Bláha, z druhé vlny nabíhající osamocený René Zemek už ale šancí do prázdné brány nepohrdl a odražený míč dostal do sítě, 2:0. V tu chvíli Budíkov padl. Za pět minut navíc přidal hlavou do odkryté brány třetí gól František Dobrovič a deset minut před koncem za stavu 3:0 bylo vymalováno.

 

Když v 85. minutě přidal navíc další gól František Mottl fenomenální střelou na zadní tyč, nebylo už pochyb o tom, že domácí TJ Sokol tři body i tentokrát doma uhájí. Hostující Budíkov se ještě v poslední pětiminutovce nadechl k závěrečnému tlaku, jedinou vážnější střelu ale brankař Novotný svým zákrokem vytěsnil ven a konečné skóre se tak zastavilo na 4:0 pro domácí.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Většinu zápasu sme byli lepším týmem a naše výhra je tak zcela zasloužená. Bylo vidět, že na sebe narazily dva týmy, které tréninkům mnoho nedávají, protože o nějaké kombinační hře, nebo pohledném fotbalu vůbec nemohla být řeč. Na obou stranách byla znát velká nesehranost, přestože sezóna již je v plném proudu. Naštěstí velké chyby v soupeřově obraně vedly k našim šancím, které se nám dnes vůbec nedařilo proměňovat. Tlak soupeře jsme přečkali bez újmy, ke konci zápasu navíc přidali další góly a můžeme se tak radovat z poměrně vysoké výhry a konečně i pozitivního skóre.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - F. Dobrovič [-] , R. Tesař [-] (75. L. Palán [-] ) , L. Ehrlich [-] , Z. Štěpán [-] , T. Dobrovič [-] (81. J. Brůna [-] ) , R. Zemek [-] , J. Kalivoda [-] , K. Vaňous [-] , L. Jančička [-] (80. F. Mottl [-] ) , M. Němec [-]

TJ Rovnost Budíkov
M. Bláha [-] - F. Žáček [-] , M. Vodrážka [-] - Z. Kratochvíl [-] - P. Paclík [-] , M. Pekárek [-] , T. Janák [-] (70. M. Pekárek [-] ) , L. Tománek [-] , T. Šeda [-] , M. Kovář [-] , J. Zadina [-]

ŽK: 78. M. Bláha .
Hráči zápasu: L. Ehrlich , Z. Štěpán - L. Tománek .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.