J. Kalivoda 65. (p.)
R. Zemek 70.
2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 17:00

6.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plačkov svou bídnou sérii prolomil, Tatran však stále čeká na výhru


Branky


65. J. Kalivoda (p.) , 70. R. Zemek - 14. K. Hovorka
0

Střetnutí dvou týmů, které i po čtyřech odehraných kolech měly na kontě stále nulu v kolonce výher nabízelo bojovnou bitvu, která mnoho fotbalové krásy nepřinesla. V prvním poločase hrozili nakopávanými míči za obranu hlavně hosté, kteří i díky vydařenému brejku šli do vedení. V druhém poločase se však mnohem více do hry dostával Plačkov, soupeře vystavoval stále častěji pod tlak ze kterého vstřelil i dva góly, kterými otočil stav utkání a svůj návrat na domácí hřiště oslavil ubojovanou výhrou a odpoutáním se ode dna tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas mnoho šancí nenabídl, skóre zápasu otevřeli hosté

To, že Tatran bude chtíti napopáté, tentokrát však naplno, bodovat bylo zřejmé již od úvodních minut. Nebezpečné nákopy za obranu a velký tlak na soupeře vedly i k několika slibně se rozjíždějícím šancím, které však včasnými výběhy za hranici vápna zmrazil brankař Novotný. Domácí se ale stále dostávali pod tlak a to hlavně kvůli své nepřesnosti při kominaci. Jedné takové nepřesnosti i hosté využili. Mizerně rozehraný aut vybídl Tatran k brejku. Jan Markvart prchl skrze obranu až do vápna, kde předložil míč z druhé vlny nabíhajícímu Karlu Hovorkovi, který již jen doklepával do prázdné brány. Ani Plačkov však nezůstával pozadu, využíval především velké rychlosti na pravé straně k zakládání zajímavých akcí a jeden z těchto útoků vyplynul v šanci pro Tomáše Dobroviče, který ale vyloženou tutovku odevzdal do rukavic vyběhnutého Tomáše Paťhy. Tato velká šance byla v prvním poločase tou největší, která mohla přímo ohrozit bránu soupeře. Avšak i hosté se dostávali do útlumu. Nejnebezpečnějším ofenzivním hráčem TJ Tatranu byl paradoxně hostující brankař Tomáš Paťha, jehož nákopy na hranici vápna představovaly značné nebezpečí, dnes ve vzduchu velmi jistý brankař Novotný si v klubku hráčů dokázal několikrát poradit. Do skutečné gólové šance už se do konce poločasu ani jeden z týmů nedostal a do šaten se odcházelo za stavu 0:1 pro hosty, nutno však podotknout, že průběh prvního poločasu svědčil o opaku.

Obrat ve skóre a první letošní výhra pro Plačkov

Sotva druhý poločas začal, Plačkov se již ocitnul v obrovské příležitosti, kterou ale nataženou rukou zastavil jeden z hostujících obránců, píšťalka rozhodčího však zůstala němá. Předzvěstí velkého herního probuzení Plačkova byl další velký závar v hostujícím vápně, kterému ale zabránil v gólovém efektu brankař Paťha ve spolupráci se svými obránci. Za pět minut už ale bylo pro domácí konečně vyrovnáno. Rychlonohý René Zemek se dostal až do vápna kde byl faulován a tentokrát již rozhodčí neměl jinou možnost než písknout penaltu. K té se postavil Jiří Kalivoda a zkušeně proměnil. A za dalších pět minut šli domácí dokonce do vedení, kdy dokonali obrat z 0:1 na 2:1. .Znovu to byl René Zemek, který se tentokrát však ke střele dostal a rozvlnil soupeřovu síť. Zanedlouho měli domácí další velkou šanci v podobě přímého kopu, ten ale hostující brankař zneškodnil. TJ Tatran se v druhém poločase minutu po minutě ze hřiště postupně vytrácel, o gólových šancích nemohla být vůbec řeč. S blížícím se závěrem se ještě do jedné gólovky dostal domácí René Zemek, který byl dnes skutečně při chuti, vychytal ho však v samostatném nájezdu jeden z mála dobře hrajících hráčů Tatranu, brankař Tomáš Paťha. To bylo v dnešním utkání vše a Plačkov se tak mohl radovat z tříbodového zisku, zatímco Tatran vyšel letos poprvé naprázdno, na první vítězství však stále čeká.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Nad výhrou se tady nijak rozplývat nebudu, protože naše hra má pořád velké rezervy, navíc když jsem to udělal posledně, tak se dařit zase přestalo. Inkasovali jsme stejně jako v předchozích kolech po zcela zbytečné ztrátě míče, kdy se balon během pár desítek vteřin dostane od vápna soupeře až k našemu skrz otevřenou obranu a útočníkům soupeře nabídne samostatný nájezd na bránu, což bývá k vidění spíše v hokeji. To, že jsme jinak soupeře k ničemu nepustili nám moc platné nebylo, když jsme poměrně brzo inkasovali a svých šancí nevyužili. V druhém poločase ale přišlo ve všech ohledech jasně patrné zlepšení a hlavně díky Zímovi (pozn. René Zemek) jsme se mohli nakonec radovat z hodně ubojované výhry. Velkým plusem bylo i to, že poprvé v sezóně jsme se sešli, měli několik hráčů na střídání, což se ukázalo jako klíčové vzhledem k tomu, že v průběhu utkání v našich řadách vyšlo najevo několik zdravotních problémů. Snad si to kluci uvědomí a pro další kola bude alespoň takováhle docházka na zápas samozřejmostí. Z výhry mám samozřejmě radost. Bylo by fajn, kdyby odstartovala sérii dalších bodových zisků, které nás dostanou alespoň do středu tabulky, bezpečně daleko od sestupového pásma, kam Plačkov rozhodně nepatří.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - T. Dobrovič [-] , R. Zemek [-] , T. Vrána [-] (46. R. Hájek [-] ) , J. Kalivoda [-] , L. Palán [-] , K. Vaňous [-] , F. Dobrovič [-] , L. Jančička [-] (84. F. Mottl [-] ) , R. Tesař [-] (62. Z. Štěpán [-] ) , M. Němec [-]

TJ Tatran Červená Řečice
T. Paťha [-] - L. Chvalkovský [-] , J. Dýnek [-] , V. Pulda [-] , F. Košťál [-] - K. Hovorka [-] (70. M. Čech [-] ) , J. Duchan [-] , J. Keller [-] , Z. Kubíček [-] - Z. Káva [-] , J. Markvart [-]

ŽK: 54. F. Dobrovič , 80. L. Jančička , 85. R. Hájek - 54. J. Dýnek .
Hráči zápasu: R. Zemek - J. Markvart .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - KREJČÍ Václav (N), PAVELKA Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.