Nad síly Plačkova byl tentokrát Lukavec a situace pro ně začíná být kritická


Branky


34. J. Kašpar (vl.) , 59. D. Wenemoser - 31. R. Zemek
0

Na hřišti v Lukavci se tentokrát střetly dva týmy, které doposud stále čekaly na své první letošní vítězství. Již první minuty však naznačovaly, že větší chuť domácích po vítězství bude nakonec rozhodující a i to se skutečně potvrdilo. Plačkov po většinu utkání tahal za kratší konec, naopak Lukavec  si vytvořil hned několik slibných příležitostí, utkání otočil a odpoutal se od posledního místa v tabulce, ke kterému nyní naopak přišpendlil svého soupeře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté své vedení opět rychle ztratili po smolném gólu

Plačkov vyrazil do Lukavce s jasným úmyslem svou mizernou bilanci zlomit a konečně už vyhrát. Se stejným cílem však do utkání nastoupil i domácí TJ Start a hned úvod utkání napověděl, že domácí si za svým půjdou mnohem odhodlaněji. Na první velkou šanci se nečekalo dlouho. Nakopnutý míč propadl skrz obranu hostů a nájezd útočícího hráče Lukavce zastavil vyběhnutý brankař Novotný. V další šanci byl Lukavec sotva za pár minut. Útočník se dvěma dotyky s míčem zbavil na levé straně hned tří obránců hostů a dostal se až do vápna, jeho střelu pod břevno však hostující brankař vyrazil mimo bránu. Lukavec si s obranou soupeře dělal doslova co chtěl, to potvrdila i následující šance, kdy nebezpečná střela z hranice vápna prosvištěla jen těsně kolem šibenice. Další ze svých velkých příležitostí Lukavec pro změnu rozjel po pravé straně. Osamocený hráč domácích opět protančil mezi značnou přesilou hostujících obránců až na hranici malého vápna, kde ke smůle domácích rozezvonil jenom tyč, následnou dorážku brankař Novotný rychlým výběhem eliminoval. Po přečkání těchto obřích gólovek bez újmy se ke slovu dostával i Plačkov. K prvnímu vážnému ohrožení soupeřovy brány se dostal René Zemek a hned z toho byl gól. Několik metrů za vápnem si navedl míč na pravou nohu a přesnou přízemní střelou k tyči, která se obešla i bez razance našel neomylně brankovou síť. Zainteresovaní fanoušci však již moc dobře vědí, že plačkovské vedení obvykle nemá dlouhého trvání a po třech minutách hry se to znovu potvrdilo. Hosté v krátkém časovém intervalu čelili několika po sobě jdoucím rohovým kopům, přičemž ten poslední se i s vydatnou pomocí silného protivětru svezl po břevně a dopadl k nohám Jana Kašpara, od kterého se míč smolně odrazil do vlastní brány. Dostat se zpět do vedení mohl Plačkov v podstatě okamžitě. Nedorozumění v domácí obraně využil defenzivní univerzál Plačkova, Lukáš Palán, který pronikl až k brankaři Ludvíkovi. ten ho však vychytal a následnou dorážku do odkryté brány z otočky poslal Tomáš Dobrovič pouze na tyč. V první půli se tak oba celky rozešli smírně.

Na gól Lukavce už Plačkov zareagovat nedokázal

První poločas nabídl množství gólových šancí a v tomto ohledu ani ten druhý výrazněji nezaostal, avšak koncovku na obou stranách začínala stále více "zdobit" nepřesnost. Hra se začínala stále více kouskovat, přesto půl hodiny před koncem přišla plynulá akce Lukavce po pravé lajně, následoval přetažený centr na hranici malého vápna k nehlídanému hráči domácích, který sklepl míč na Daniela Wenemosera, který už měl před sebou jednoduchý úkol, 2:1. Tento stav nutil hosty začít útočit v mnohem větší míře, finální fázi však chyběl přesnější centr, nebo více klidu v zakončení. Velkou šanci měl hostující René Zemek, jeho samostatný nájezd ze strany však brankař Ludvík povedeným zákrokem vytěsnil mimo bránu. Za několik minut se do situace 1 na 1 dostali i domácí. Lukavecký útočník pronikl vcelku pohodlně středem obrany, kličkou obešel i soupeřova brankaře, jeho střelu z velkého úhlu však na brankové čáře vykopl vracející se Lukáš Palán. Už tak rozkouskovaná hra se začínala stále více přiostřovat, což vyhovovalo hlavně domácímu TJ Start, který svého soupeře držel pod krkem. V posledních minutách se v pokusu alespoň vyrovnat téměř kompletní plačkovský tým vydal na roh, z čehož však stejně jako minulý týden v Jiřicích vzešel pouze brejk a samostatný nájezd  přes celé hřiště, který ale Lukáš Novotný dokázal reflexním zákrokem rukou vyrazit mimo bránu. Více už toho k vidění nebylo a trápení Plačkova tak stále pokračuje, zatímco Lukavec si připsal povedený zápas a 3 body k tomu.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Opravdu by mě zajímalo, co se to s fotbalem v Plačkově děje, protože tohle už překračuje únosnou mez. Vůbec nepůsobíme jako tým, spíš jako parta rozmazlenců, co si jde jen tak zakopat za barák ve stylu "kdyžtak přijď, bude p*del". Zas a znova je to o tom, že vstřelíme gól a hned na to přestaneme úplně hrát, soupeře rychle vrátíme zpátky do hry a pak už je to jen čekání, jak dlouho mu bude trvat, než nás složí na záda. Už o poločase se mnou cloumala obrovská frustrace, protože i když byl stav 1:1, tak z prozatimního průběhu utkání se dalo snadno vyčíst, že Lukavec tenhle zápas dříve, nebo později strhne na svou stranu. Obrovským zklamáním je pro mě přístup a chování některých hráčů, které s týmovým duchem nemá vůbec nic společného. Hledání chyb každých deset minut u někoho jiného fakt není cesta, jak naší situaci zlomit. Takhle dělat fotbal nemůže bavit nikoho. O to víc mě to mrzí, protože poprvé za ty tři sezóny co jsem v Plačkově se dá prohlásit, že konečně máme útočníky, kteří umějí střílet góly, když se ale nezapojí zbytek týmu, tak je to k ničemu. Věřím, že situaci obrátíme příští víkend doma s Červenou Řečicí, což sice není soupeř, na kterého byste s podobnou formou chtěli narazit, relativně hratelné týmy nám ale doposud nebyli dost nóbl, takže bodovat už musíme s těmi silnějšími.



Počet diváků: 67. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - ZAMRZLA Milan (N), SVATOŠ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.