Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2017 16:30

3.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plačkovský výbuch daroval 3 body domácím Počátkám


0

Fotbal nemá logiku. Zas a znova se to potvrdilo, tentokrát na hřišti Počátek. Domácí byly lepším a bojovnějším týmem, dá se říci po celý zápas, první poločas však prohrály 3:1. Až v tom druhém se dokázaly vzchopit a především byl za famózní obrat z 2:4 na 6:4 zodpovědný nejlepší hráč utkání, domácí Radim Měkuta, autor hattricku a prakticky všech útočních akcí Počátek, které zejména v druhém poločase vycházely až neuvěřitelně lehce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Plačkov si nedokázal vytvořit herní převahu, přesto 1. poločas vyhrál o dva góly

Utkání začalo v poměrně solidním tempu. Tedy, ne že by to od prvních minut vypadalo na nějakou gólovou přestřelku, řeč je spíše o kombinační hře, která oboum týmům slušně vycházela a končila díky obraně vždy až těsně před vápnem. Ledy však prolomil nečekaně poměrně brzy hostující útočník Tomáš Dobrovič, který pěknou střelou završil povedenou akci. Míč v držení měli však čím dál tím více hráči Počátek, kteří dostávali zadáky PLačkova místa až pod obrovský tlak, který ale v nebezpečnější zakončení nevyústil. Až v patnácté minutě ukázali domácí v čem je jejich síla. Zbytečná ztráta Plačkova před vápnem soupeře vedla k rychlému brejku Počátek, ze kterého vzešel střílený centr na přední tyč, který dopadl přímo na nohu skluzujícímu Radimu Měkutovi a skóre bylo vyrovnané. Domácí dostávali hosty stále více pod tlak, chyběla však lepší finální fáze a to se Počátkám v prvním poločase vymstilo. Gól na 2:1 ze strany Plačkova totiž vstřelil znovu povedeným volejem Tomáš Dobrovič. Domácí však ani tohle nepoložilo. O několik minut později se totiž ve vyložené šanci sám na brankaře ocitnul hráč Počátek, jeho pokus ale dokázal Lukáš Novotný konečky prstů zneškodnit. A aby toho pro domácí nebylo málo, ihned z následného protiútoku inkasovaly gól na 3:1, kdy svojí rychlosti využil René Zemek. Poločas tedy skončil za stavu 3:1 pro hosty, nutno ale říci, že prozatimnímu průběhu zápasu v žádném případě neodpovídal.

Počátky potvrdily svou převahu i ve skóre a zaslouženě vyhrály

Druhý poločas zahájil nejen hvizd rozhodčího, ale i vydatná dešťová sprcha značíci bouři, která i skutečně přišla, lokálně se ale odehrávala víceméně pouze okolo vápna Plačkova, ale postupně. Druhý poločas totiž navázal přesně tam, kde ten první skončil. Počátky dostávaly Plačkov čím dál tím více pod tlak a důsledkem toho byla spousta nepřesností, které k obratu v utkání domácím perfektně přihrávaly. Plačkov tak pod tlakem nabídl svému soupeři několik slibných šancí, z nich tou největší byl rohový kop, který na penaltě našel jediného vyskakujícího hráče, Ladislava Matyse, jenž zakončil vcelku pohodlně nikým neobtěžován podél hostujícího brankaře i obránců postávajících na brankové čáře. Za minutu to ale znovu bylo o dva góly. Ke střele z dálky se dostal Tomáš Dobrovič, který využil i nízkého vzrůstu domácího brankaře a přesně umístěnou střelou ho nechal natahovat se po míči marně. Tím to ale ze strany Plačkova bylo vše. Přišla totiž 60. minuta a v tu dobu drtivé většině hostujícího týmu začaly docházet síly a fyzicky zcela odpadaly. Do konce utkání stále zbývala spousta času a domácí toho začali využívat. Martin Pavlíček prošel kolem tří hostujících obránců jako kdyby tam ani nebyly a střelou na zadní tyč snížil na 3:4. Další útok po pravé lajně propadl až k Radimovi Měkutovi, který zakončil míč pohodlně tváří v tvář proti padajícímu brankaři. V 80. minutě následoval znovu naprosto zbytečný rohový kop, kterému se ze strany Plačkova dalo asi 10x předejít, centr na osamoceného Ladislava Matyse a Počátky šli poprvé v utkání do vedení. V zoufalé snaze vybojovat alespoň remízu se Plačkov vytáhl do útoku, ani to ale nepomohlo. Žádná střela už nepřišla, naopak propad ve středu hřiště v podání domácích, který vedl k samostatnému nájezdu pro Radima Měkutu. Ten si nikým neobtěžován poradil i s vyběhnutým brankařem a střelou do prázdné brány završil stav utkání na 6:4 pro domácí.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Na fotbalových trávnících jsem toho už zažil opravdu hodně, to co jsme ale tentokrát předvedli my, to jsem ještě neviděl. Není se ale moc čemu divit, naopak je to logické vyústění toho, co se v Plačkově děje. Netrénujeme, když už tak jen jednou týdně a to ještě ve čtyřech lidech, k zápasům vyjíždíme co týden, to v jiné sestavě, tentokrát si svou premiéru na stoperovi odbyl útočník Jan Svoboda vedle kterého nastoupil ofenzivní záložník Tomáš Vrána. Improvizace, která ale byla jediná možná vzhledem k tomu jaká squadra vyrazila na zápas do Počátek. Pokud se přístup hráčů, nebo kádr okamžitě nezmění, pak nás nic jiného než boj o záchranu nečeká a to je fakt. I já sám momentálně váhám, zda s fotbalem pokračovat i v příští sezóně, protože za těchto podmínek a v situaci, ve které jsme už druhou sezónu po sobě, nemám chuť nadále pokračovat. Ostatně proto jsme před dvěma rokama odcházel z Čejova, kde to v té době "fungovalo" úplně stejně. Dnešní vítězství si hráči Počátek zcela zasloužili, protože bojovali a to je to, co my neumíme. Stejně jako minulý týden s Ústrašínem i teď jsme v 60. minutě zcela fyzicky odpadli a pro soupeře byli hodně snadný sousto.



Sestavy


TJ Spartak Počátky
M. Burza [-] - M. Žižka [-] , T. Váňa [-] , L. Matys [-] , R. Měkuta [-] , O. Lisý [-] , J. Poslušný [-] (56. J. Vojta [-] ) , D. Švarc [-] , J. Doležal [-] , M. Pavlíček [-] , Z. Mocek [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Zemek [-] , T. Dobrovič [-] , J. Kašpar [-] (77. P. Svatoš [-] ) , J. Kalivoda [-] , F. Mottl [-] , K. Vaňous [-] , Z. Svatoš [-] , J. Svoboda [-] , T. Vrána [-] , M. Němec [-]

ŽK: 25. Z. Mocek , 47. R. Měkuta , 61. J. Vojta - 77. J. Kašpar , 89. P. Svatoš .
Hráči zápasu: R. Měkuta .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: POUL Daniel - BRÝNA David (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.