FOTO: V Křemži hráli opět duchové, tentokrát však ne na domácí straně


0

Úvodní kolo OPM svedlo k mistrovskému utkání domácí Křemži se Světlíkem, který v posledním vzájemném utkání porazil Křemži vysoko 4:0. Nová sezóna ale začala pro Světlík tragicky. Naopak domácí tak vysoké vítězství už dlouho nepamatují.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Křemže ovládla první půli

Vše začalo v sedmé minutě, kdy domácí nakopli míč za obranu, světlický brankář P. Vincík vyběhl, ale odražený míč dostal do prázdné brány Josef Svěchota – 1:0!

 

Pro Světlík mohlo být hůř o pár minut později, to, když se domácí skvěle uvolnili a na brankáře hostí šli ve dvou. Bohužel pro ně si nepohlídali pomyslnou ofsajdovou čáru a gól tak nemohl být uznán.

 

Světlík se mohl dostat do hry po pěkně zahraném rohovém kopu, ale nikým nehlídaný Houska svou hlavičku poslal vedle brány. Další šance ze standardní situace přišla o pár chvil později, ale centr z kopaček Rýpara jen propadl vápnem.

 

V šestatřicáté minutě už ale branka padla a radovali se znovu domácí. Nakopnutý míč se dostal až k Janu Fučíkovi, který oběhl Vincíka a tvrdou střelou do prázdné brány zvýšil na 2:0. Hostující bek P. Píšek, který zaskakoval na brankové čáře za svého gólmana už nemohl se střelou nic dělat.

 

V pětačtyřicáté minutě přišel opět nakopnutý balón za obranu. Hostující stoper F. Píšek ho nedůrazně odhlavičkoval. Kaprál předběhl Rýpara, obešel Mondšpigla a tvrdou střelou na vzdálenější tyč prostřelil Vincíka potřetí – 3:0!

 

Křemežští byli sami překvapeni, jak lehce se dostávají přes hráče hostí a zaslouženě poločas vyhráli rozdílem třídy.

 


 

Domácí přidali dalších pět branek

Do druhého poločasu udělali hosté několik změn, avšak už bez svého trenéra na střídačce. Dekret se prohodil s Houskou na stoperu a vyměnili se také brankáři. Vincíka nahradil Nedoma.

 

Ve 49. minutě vstřelili domácí čtvrtou branku. Nakopnutý balón propadl až k J. Svěchotovi, který se nemýlil – 4:0!

 

Sedm minut nato to bylo už o pět branek. Dekret stíhal unikajícího J. Fučíka, nedohodl se s brankářem Nedomou a míč se odrazil před Fučíka a prázdnou bránu, do které už domácí hráč bezpečně míč uklidil – 5:0!

 

Po hodině hry vyzkoušel pozornost domácího brankáře Linhy dalekonosnou střelou Houska, ale jeho tvrdá střela byla hodně nepřesná.

 

V 68. minutě se domácí radovali z další branky. Děravá obrana Světlíku propustila další míč, který uklízel do brány svou třetí brankou v zápase J. Svěchota – 6:0!

 

J. Fučík nechtěl zůstat za svým spoluhráčem pozadu a o čtyři minuty později také on zkompletoval hattrick – 7:0! Fučík těžil ze spolupráce s rychlonohým Kaprálem, kterého marně stíhal Rýpar.

 

Totožná branka mohla přijít o pár chvil později, kdy opět Kaprál servíroval míč před prázdnou bránu, ale tentokrát se domácí útočník mezi střelce nezapsal.

 

Poslední branka utkání padla v 82. minutě a vstřelil ji Tomáš Bohatý, který unikl po pravé straně a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci – 8:0!

 

Hosté mohli vstřelit čestný úspěch po pěkném úniku P. Píška, ale světlickému obránci chybělo štěstí v zakončení, stejně tak jako o pár minut dříve Novotnému. Hostující kapitán Novotný měl šanci na korigování stavu v samotném závěru, ale jeho pokus o přehození narazil na drn, který poslal míč těsně vedle prázdné brány. Tato situace jen potvrdila zmar Světlíku v sobotním duelu.

 

Domácí tedy zcela zaslouženě rozprášili světlické Dynamo 8:0!



Ohlasy k zápasu


Sokol Křemže
Petr Snížek, hráč Sokol Křemže: Od začátku jsme byli všude dřív. Nasazení, bojovnost v topu. Dva hattricky, nula vzadu. Myslím, že výhru by jsme neměli přeceňovat, protože jsme hráli proti týmu, který asi bude mít co dělat s případnou záchranou.

TJ Dynamo Světlík
Zbyněk Rýpar, hráč TJ Dynamo Světlík: Takový zápas nepamatuji. Nešlo nám vůbec nic, nedali jsme si jedinou přesnou přihrávku. Všichni kupíme velké množství chyb, neplníme taktické pokyny a nedržíme si pozice, jaké máme. Musíme na tento zápas rychle zapomenout, zvednout se a bojovat za Světlík! Všichni do jednoho!



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Petroušek Antonín - STRÁSKÝ Jiří (N), VINCÍK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.