Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

3.0

Zázemí

5.0

Druhá výhra v řadě pro kaplický Spartak, tentokrát s čistým štítem


Branky


10. D. Pál , 79. R. Daniel
0

 

Výhru z Chvalšin chtěli Kapličtí potvrdit tříbodovým ziskem v domácím duelu s Loučovicemi. Loučovičtí však mají pod vedením trenéra Sulzera za sebou povedený podzim, což dokumentoval i fakt, že v tabulce na tom byli o pět bodů lépe než Spartakovci. Domácí trenér Malický se musel obejít bez dvou stálých hráčů základní sestavy, když k dispozici nebyli Štrbačka s Janurou. Do branky se navíc znovu musel postavit univerzál Kuchař. I díky tomu se v domácí základní jedenáctce objevili hned tři dorostenci, v té hostující dva. Pro zajímavost věkový průměr Spartakovců byl 21,9, Loučovičtí byli zkušenější 27,5.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Toth odmítl vyrovnání, neproměnil pokutový kop

Kapličtí zahrozili hned v první minutě střetnutí. Z pravé strany centroval Kebl, gólman Hüttner se na balón nedostal, ale Řepa v dobré gólové pozici míč netrefil ideálně a ze šance nebylo vůbec nic. Na konci desáté minuty už se ale skóre měnilo. Na levé straně se prosadil kapitán Gondek a jeho přesný centr z první uklidil do branky nepokrytý Dan Pál1:0. O pár minut později měli první brankovou příležitost i hosté. Vyrovnat mohl Toman, ale z hranice velkého vápna mířil pouze nad Kuchařovu svatyni. V prvním poločase viděli diváci hodně osobních soubojů, rozhodčí musel krotit vášně žlutými kartami. Fanoušci se dočkali ale i šancí. Ve dvacáté minutě zahrávali rohový kop Kapličtí, od praporku poslal centr Kebl, gólovou hlavičku Micáka vyhlavičkoval z brankové čáry u tyče stojící Kališ. Velkou příležitost na vyrovnání měli hosté o pět minut později. Do šance se dostával Toth, před Kuchařem zakončil mimo, ale po následné srážce se pískala proti domácím penalta. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný Jakub Toth, a potvrdilo se nepsané fotbalové pravidlo, že faulovaný by penaltu zahrávat neměl. Jeho střela totiž skončila na tyči. Ve 33. minutě zatáhl balón po levé Fejtek, předal jej Tothovi, ten se dostal až před brankáře, ale proti přízemní ráně Kuchař zakročil nohama. V dalších minutách si střelecké pokusy připsali na své konto i Kapličtí. Nejprve zahrával trestný kop Kebl, Hüttnera jeho střela nezaskočila. Vzápětí skončila mimo přízemní střela Doubravy. V 37. minutě se zleva až před brankáře protáhl Gondek, tvrdou ranou vyprášil Hüttnerovi rukavice. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Dudla, Kuchař ukrotil míč na dvakrát ve svých rukavicích. Po prvním poločase byli o gól spokojenější kapličtí fotbalisté.

Daniel přidal pojistku

 

Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání, nehodlali prohrát bez boje. Po pěti minutách hry mohl srovnat skóre Toth, ale Kuchaře překonat nedokázal. V 57. minutě pak Dudla zpětnou přihrávkou oslovil nabíhajícího Černého, střela po zemi nebyla prudká a ani příliš umístěná, Kuchař v pohodě míč lapil. Hosté se snažili i nadále být aktivní, ale Spartakovci bojovali a kolektivním výkonem se snažili hlídat své jednobrankové vedení. Čtvrthodinu před koncem se lámal chléb. Žák rychle provedeným autovým vhazováním poslal do úniku Tomana, proti vybíhajícímu Kuchařovi mířil pod břevno, ale brankář Spartaku své čisté konto uhájil. Uběhly jen čtyři minuty a domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Na hranici šestnáctky Urazil přenechal balón rozběhnutému Robertu Danielovi, ten se se štěstím protáhl přes bránící hráče až před brankáře a střelou po zemi rozjásal Spartakovce – 2:0. Druhý inkasovaný gól vzal hostům vítr z plachet. V 86. minutě mohli Kapličtí své vedení ještě navýšit. Řepa zpětnou přihrávkou našel střídajícího Vaniše, povedenou ránu k levé tyči Hüttner neméně povedeným zákrokem vytáhl na rohový kop. Po bojovném kolektivním výkonu, kdy jeden makal za druhého, a naopak slavili Kapličtí šestou výhru v sezóně. Hosté doplatili na neproměňování svých příležitostí, když zahodili i penaltu. Spartakovci poprvé na podzim odehráli zápas s čistým štítem. Podzim by měli zakončit nedělní jarní předehrávkou s Frymburkem.   

 

Autor: Libor Granec

 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí týmu): Výhru z Chvalšin jsme chtěli potvrdit domácím vítězstvím, to se nám povedlo. Chyběli stabilní hráči Janura se Štrbačkou, náš věkový průměr dnes byl necelých 22 let. V předehrávce přivítáme v neděli Frymburk.

Vltavan Loučovice
Vlastimil Sulzer (trenér): Ve venkovních zápasech se trápíme na vstřelení branky, ani tentokrát to nebyla výjimka. V zápase jsme určitě nebyli horším týmem, ale bohužel jsme nedali žádný gól. Šancí jsme měli opravdu dost, ale nebylo nám souzeno. Snad toto protrhneme v předehrávce ve Chvalšinách.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - D. Pál [-] (65. R. Daniel [-] ) , P. Micák [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] (80. J. Vaniš [-] ) , J. Doubrava [-] , H. Holý [-] , J. Řepa [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - J. Toth [-] , J. Matulík [-] (46. M. Šíma [-] ) , M. Somolík [-] - J. Fejtek [-] (60. R. Karták [-] ) , J. Černý [-] (72. L. Ardó [-] ) , M. Toman [-] - - M. Koutský [-] , J. Žák [-] , V. Dudla [-] , J. Kališ [-]

ŽK: 15. P. Micák , 25. V. Kuchař , 29. J. Gondek , 40. T. Kebl - 15. V. Dudla , 20. J. Matulík , 29. J. Žák , 68. M. Toman , 78. M. Koutský .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Ryneš Vladimír - KLIMEŠ Jiří, KEMÉNY Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.