3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2017 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bernartice slaví další výhru, nepřišlo si na ně Veselí


Branky


0

V 6. kole krajské 1. A třídy se střetla na bernartickém trávníku mužstva, která se spolu hrála v historii poprvé. Domácí začali sezónu dobře a jsou momentálně ve výsledkové tabulce na prvním místě, hostům z Veselí nad Lužnicí začátek soutěže příliš nevyšel a momentálně se nacházejí ve spodní polovině tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trantina otevřel skóre

V první patnáctiminutovce se mužstva oťukávala a hrálo se většinou pouze mezi velkými vápny. O vzruch se postaral po devatenácti minutách až autor prvního gólu stopér domácích Karel Trantina, ten se totiž po trestném kopu navrátilce v afrického pobytu Kováře a zákroku veselského gólmana Hejla trefil parádně přes hlavu do opačného koutu brány a byla to pro domácí první radost - 1:0. O minutu později lehká hlavička Ježka domácímu brankáři Tomáši Fučíkovi příliš starostí nenadělala.

 

Ve 22. minutě po přihrávce Kováře z pravé strany na přední tyč zakončoval tísněný Rakovan jen těsně vedle. Pak se zaskvěl střelou z první ve 27. minutě hostující Ježek, ale jeho pokus skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče v autu. Následovala patnáctiminutovka boje uprostřed hrací plochy, ve které k ohrožení obou svatyní nedošlo. Ve 42. minutě hlavičkoval po trestném kopu Kováře stopér Novák, avšak gólman Hejl neměl problém a míč v pohodě chytil. Poločas tak skončil s jednobrankovým náskokem pro domácí.

Veselí se gólu nedočkalo

Druhá půle naskytla zajímavější průběh hry než ta pevní. Již ve 49. minutě se dostal ke střele Staněk, ta však byla zblokována domácím bekem na roh. V 55. minutě po kvalitním Ťupově zatažení míče k brankové čáře a následném centru hlavičkoval Rakovan nad Hejlovu bránu. V 59. minutě se prezentovali dobrou akcí i hosté. Po Kartákově centrovaném míči z pravé strany hlavičkoval v dobré pozici Kotyza jen těsně vedle vzdálenější tyče Fučíkovy brány.

 

O dvě minuty později byli hodně blízko k vyrovnávajícímu gólu opět hosté. Přesnou a prudkou střelu Mikesky vyrazila opora domácích v bráně do pole. Ve 65. minutě skončila jedovatá střela Smrčiny nad břevnem. Střelecký pokus Mikesky na druhé straně v 67. minutě Fučík bezpečně zlikvidoval. V 69. minutě se zrodil druhý gól domácích. Adam Staněk začal akci na levé straně, přenesl hru na pravou polovinu hřiště na nabíhajícího Nováka, ten přihrával Češkovi, který našel na levé straně do pokutového území právě nabíhajícího Staňka. Ten trefil v těžké pozici levačkou přesně odkrytý kout u bližší pravé tyče a brankář Hejl byl bez šance na úspěšný zákrok - 2:0. To hru domácího mužstva dostalo do jiných dimenzí a začali si vytvářet další gólové příležitosti.

 

V 77. minutě Rakovan napálil z úhlu jen nohy na střelu dobře reagujícího veselského gólmana. O dvě minuty později na druhé straně tečovanou střelu Kartáka bernartický brankář lapil. V 86. minutě se zaskvěl vynikajícím zákrokem Fučík, když téměř zázračně vytáhl od tyče střelu kapitána hostů Koktavého a neumožnil dát hostům v závěrečném náporu kontaktní gól a zdramatizovat tak závěr utkání. Naopak to se podařilo domácím, když po brejkové akci Smrčiny přes Nováka zaznamenal pojišťující gól v 88. minutě bojovník Adam Rakovan, který míč dostal do sítě pod tělem padajícího Hejla - 3:0. Do konce zápasu ještě hosté toužili alespoň po zaznamenání jednoho gólu, ale už se jim to přes veškerou snahu nepodařilo.

SESTAVY DLE ROZESTAVENÍ

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (80. Kloboučník), Suchan (62. Mart. Buriánek), Ťupa – Rakovan (89. Sláma). Trenér Pavel Schorník.


Veselí nad Lužnicí: Hejl – Čížek, Petr Koktavý (K), Jasenský, Karták – Hájek (60. Čech), Doležal, Mikeska, Kolář (46. Václav Kotyza ml.) – Fichtner (85. Frejlach), Ježek. Trenér Václav Kotyza st.

 

Připravil Jan Šerhant



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: Hosté svou kombinační hrou příjemně překvapili a jejich prozatímní malý bodový zisk je až neuvěřitelný. Domácí opět svou trpělivou hrou založenou na kvalitní defenzivní činnost dokázali, že jen kolektivním pojetím lze dosáhnout úspěchu s jakýmkoliv soupeřem. Jejich vítězství bylo zcela zasloužené. Udrželi tak první místo v tabulce a při značné vyrovnanosti soutěže odskočili svým soupeřům už o dva body. Příští střetnutí bude určitě divácká lahůdka. Bernartice ho totiž odehrají na hřišti soupeře a pojedou do Chýnova, které v tabulce okupuje třetí místo s tříbodovou ztrátou na čelo. Toto zápas bude jistě pro fanoušky obou mužstev lákavým bonbónkem.




Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , J. Novák [-] , K. Trantina [-] , V. Ťupa [-] - A. Staněk [-] (80. P. Kloboučník [-] ) , D. Smrčina [-] , D. Kukrál [-] - J. Suchan [-] (62. M. Buriánek [-] ) , A. Rakovan [-] (89. R. Sláma [-] ) - T. Češka [-]

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí
J. Hejl [-] - M. Ježek [-] , D. Fichtner [-] (85. T. Frejlach [-] ) , P. Kolář [-] (46. V. Kotyza [-] ) , J. Mikeska [-] , D. Doležal [-] , P. Hájek [-] (60. D. Čech [-] ) , D. Karták [-] , E. Jasenský [-] , P. Koktavý [-] , M. Čížek [-]

ŽK: 65. A. Staněk , 88. J. Novák - 75. M. Ježek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Kříž Karel - KŘÍŽ Karel, ZABILKA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.