Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týnský trenér Orlíček musel o poločase zvýšit hlas, jeho tým ale roli favorita nakonec splnil


Branky


0

Domácí v zápase sice zahodili šancí na několik zápasů, ale ve druhém dějství si došli v uvozovkách pro povinné tři body proti trápícímu se Velešínu. Ten se ale v prvním poločase statečně držel...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šálek srovnal po chybě soupeře

Domácí do utkání nastoupili bez vykartovaného Housky, Plojhar absentoval ze studijních důvodů, takže Týn musel přeskupit své obvyklé rozestavení. Vypořádal se s tím rychle. Ve 4. minutě Tupý, který tentokrát nastoupil na hrotu, poprvé prověřil Schneidera. A už v 9. minutě šel Týn do vedení. Tupý po Vařilově přiklepnutí propálil Schneidera. O dvě minuty později mohlo být pro Velešínské ještě hůře, to se po Vařilově příhře řítil na gólmana sám opět Tupý, ale tentokrát nechal vyniknout gólmana.  A do třetice týnských šancí. Tentokrát ve 27. minutě Dvořák vybídl k sólu proti Schneiderovi Vařila, ani on ale neuspěl.

 

A tak se měnilo skóre díky situaci na druhé straně hřiště. Boček totiž nepovedenou malou domů adresoval jen ke kopačkám napadajícího Šálka, který už si věděl rady a ve 30. minutě to bylo 1:1.

 

Velešín se pak uchýlil k úporné defenzivě a nervózní domácí si s tím nedokázali poradit, takže první poločas se dohrál až na výjimku, kterou obstaral svým zakončením Dvořák, bez šancí.

Domácí přidali

Týn se o přestávce oklepal, Brom se posunul na post defenzivního záložníka. Boček zamířil na stoupera a po devíti odehraných minutách šel domácí tým vedení. Dvořák ustál dva souboje s protihráči, podíval se a s přehledem nacentroval na Vařilovu hlavu - 2:1. Velešín měl šanci na srovnání, ale Kubík střelu vyrazil a podržel tak své spoluhráče, kteří situaci nestačili dostoupit.

 

Jinak ale Týn soupeře ve druhém poločase jednoznačně přehrával. Brom v 63. minutě parádní přihrávkou vybídl k útoku Dvořáka, který předvádí v závěru podzimu velmi dobré výkony, a mladý záložník z pravé strany brejk využil, když prostřelil postavení brankáře Schneidera. O deset minut se míč po kombinaci Broma a Stoklasy dostal k Tupému, který nezaváhal - 4:1.

 

Po rozehrání a střele velešínského Semeráda zblokovanou domácí obranou se k míči dostal M.Lefan, ale jeho umístněnou střelu bravurně chytil domácí gólman M.Kubík. Týnský Novotný v 78. minutě nevyužil stoprocentní příležitost. Poslední slovo patřilo hostům. Dvořák laxně patičkou na půlce hřiště nabídl míč soupeři a akce skončila nejkrásnějším gólem zápasu. Semerád totiž nádhernou ránou do šibenice nedal Kubíkovi šanci. A protože Maruška další domácí tutovkou také pohrdl, zvítězili domácí o dvě branky.



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou
Jiří Orlíček (trenér): "Zápasy s posledním celkem se hrajou vždy těžce, alespoň z mého pohledu, protože hráči si myslí, že vše přijde samo. A ono to zrovna nejde... Po brance na 1:1 jsme byli zase pěkně dole. O přestávce jsem tak malinko zvýšil hlas, že s takovým výkonem soupeře neporazíme, že musí lítat míč a musíme hrát více v pohybu s přesnou přihrávkou. A druhý poločas byl z naší strany o hodně lepší, začali jsme soupeře rozebírat. Kdybychom využili všechny tutové šance, tak jsme museli vyhrát tak 8:2, ale i tak jsem rád za tři body. Hráčem zápasu vyberu Dvořáka, který hostům unikal po pravé straně, a Tupého, který ač jinak není útočník, pomohl mančaftu dvěma góly."

FC Velešín
Miroslav Lenčéš (trenér): Do Týna jsme odjeli bez zraněných hráčů Mikeše, Hrma, Severy a sloužícího hasiče gólmana Ottenschlägera. Z oslabené sestavy a kvalitního soupeře jsem měl velké obavy. Jedenáctého hráče dorostence jsme museli vyzvednout po zápase dorostu v Kamenném Újezdě. Na lavičku ještě později přijel L.Kysela z práce. Už vstup na hřiště v Týně znamenal, že tady hraje kvalitní mužstvo. Trávníček jako na Dynamu a areál přinejmenším na třetí ligu. Musím opravdu pochválit správce a kapitána v jedné osobě Honzu Meindla ml. za perfektní práci. Na takovém pažitu hrát je nádhera, to stoupne kvalita každému mančaftu, i nám. Hráči zápasu od nás brankář Schneider, stoper Pomije a střední záložník Semerád. Musím konstatovat, že po odehraných 13 kolech jsou aspiranti na postup do KP kvalitou a hráčskou disciplínou Týn, Slavia ČB a šumavští horalové z Vacova. Tito soupeři na mě udělali největší dojem, na nikoho se nepovyšovali a hráli ze vší slušností.



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou
M. Kubík [-] - P. Vařil [-] , J. Meidl [-] , J. Brom [-] , O. Lukeš [-] - P. Dvořák [-] , L. Stoklasa [-] , M. Boček [-] - M. Tupý [-] - J. Liška [-] , M. Šálený [-]

FC Velešín
F. Schneider [-] - J. Šváb [-] , J. Trestr [-] , T. Pomije [-] , J. Postl [-] , T. Semerád [-] , J. Falc [-] , S. Šálek [-] , M. Lefan [-] , V. Biňovský [-] , F. Zimek [-]

ŽK: 86. P. Dvořák - 42. J. Falc , 56. S. Šálek .
Hráči zápasu: P. Dvořák , M. Tupý .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Toucha Matěj - ŤUPA Michal, JEVČÁK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.