Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.11.2017 13:30

13.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Béčko Zruče se rozloučilo s podzimem vysokou výhrou nad Hradištěm


Branky


0

Fotbalisté Zruče B zakončili podzimní část sezóny devátou výhrou v řadě, Hradiště přestříleli 7:3. Nutno ale dodat, že pro hosty, kteří na utkání přijeli bez gólmana a mezi tyče tak musel odvážlivec Laštovka, až příliš krutý. V poli totiž se soupeřem odehráli vyrovnanou partii a ještě dvacet minut před koncem drželi nerozhodný stav 3:3. Jak zápas probíhal, se můžete dočíst v reportáži z pohledu poraženého Tornáda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté dokázali reagovat na rychlý nástup Zruče a do šaten šli jen s jednogólovým mankem

Začátek utkání se odehrával ve středu velmi měkkého hřiště. První možnost ohrozit bránu měl Kočí - ze strany ale přestřelil. Prakticky z protiútoku se domácí prokombinovali až k zakončení do prázdné brány a kanonýr Tomáš Pokladník se v takových situacích nemýlí - 1:0. V 10. minutě jsme kopali trestňák, který Zruč odvrátila na aut. Ten vhodil Drahoňovský až do malého vápna, kde měli jen kousek k zakončení Beránek a Kočí. Bohužel na balon nedosáhli. Následoval opět rychlý protiútok soupeře, který zaváněl ofsidem, ale Jengy nemával a opět Pokladník se tak mohl zapsat do střelecké listiny. Laštovka dobře vyběhl a domácí snajpr tentokrát přestřelil. Ve 12. minutě si Laštovka vybral slabší chvilku, když pomalý balon v pohodě chytal do rukavic, ale na velmi nerovném terénu mu proběhl až do brány. Jaroslav Mastný ještě teď kroutí hlavou, jaký gól vstřelil - 2:0. Paradoxně nás tento stav jakoby nakopnul a přitlačili jsme soupeře. Z tlaku však žádné ohrožení domácí brány nevzešlo, naopak Pišta svoje zaváhání napravil skvělým čtením hry a vyběhnutím proti dalšímu brejku domácích. Ve dvacáté minutě se Dan, Fury a Pytlos pustili do parádní kombinace středem hřiště. Na konci této akce se vyskytnul Ondřej Pytlík na vápně sám před Bergerem a ukázal střelcům, jak se šance proměňují - placírem poslal balon po zemi k tyči a domácí golman neměl nárok - 2:1. Laštovka pak s jistotou zalepil do rukavic centr domácích a umožnil další pěknou kombinaci, ze které vyplynula Červeného střela, která ale Bergerovu branku těsně minula - asi se Dan nadíval na Pytlíkovo zakončení. Ještě v téže minutě se domácí dostali do našeho vápna, kde se k balonu díky ofsidovému postavení dostal Tomáš Pokladník a Laštovku překonal. Jengy držel praporek nad hlavou snad celou minutu. Opalecký však měl svůj názor a ze středu hřiště asi vše viděl lépe, než v lajně se stopery stojící lajnový. Jak správně poznamenal Dan Červený - on to viděl a proto píská okres. Víc se k tomu dodat asi opravdu nedá. Gól tedy bohužel platil a my prohrávali 3:1. Pocit zjevné křivdy nás správně nabudil a byl to opět Daniel Červený, který se dostal do další šance. Jeho střela bohužel skončila sražená na roh. Ženíškova kolmice pak zastihla Furára už těsně před Bergerem a Martin neměl na přesnější zakončení moc času - trefil těsně vedle. Kočího dobrý pokus z trestňáku skončil pět minut před půlí nad domící bránou. Ve 43. minutě vybojoval Červený ve středu hřiště přímo před lavičkami balon, poslal křižný pas na nabíhajícího Beránka, ten z první ve skluzu nacentroval před bránu, kam nabíhal Patrik Kočí, pro kterého trefit odkrytou bránu nebyl problém - 3:2 a druhý parádní gól Tornáda.

Hosté dlouho drželi naději na body, Zruč rozhodla v posledních dvaceti minutách

O půli jsme si zdůraznili nutnost důslednosti v soubojích a hlavně klid v zakončení, který nás stále trápí. Beze změny v sestavě jsme šli do druhé půle s tím, že soupeř je hratelný, zápas není rozhodnutý a s tím, že sudího prostě řešit nebudeme - to jsme ale netušili, jaké "kino" se ve druhé půli odehraje. Ale rozehrávku jsme měli my a soupeři jsme balon nepůjčili. Kombinací jsme se dostali až k vápnu, kde Kočí posunul balon Danielovi Červenému a ten svoji několikátou šanci konečně proměnil - srovnáno 3:3! Domácí vyloženě vyrovnávací branka zaskočila. Furár pak z trestňáku pálil nad, Kočího pokus z podobné pozice zastavilo břevno Bergerovy brány. Škoda. Po deseti minutách druhé půle mohl být stav otočený. Další možnost jsme měli po Beránkově patičce, kterou uvolnil Kočího. Tomu ale nebylo souzeno a ve 100% šanci přestřelil. Zruč kontrovala trestňákem, který Laštovka chytil. Pytlíkova hlava po rohu se mezi tři tyče taky nevešla. Roznodnutí zápasu přinesla 69. minuta. Laštovka vyběhl na nákop Zruče až mimo vápno. Jeho odkop bohužel skončil na půlce hřiště u domácího Tomáše Valenty, který si na půli balon zpracoval a dlouhým nákopem jej poslal přesně do brány. Ani brankářova snaha o rychlý návrat nebyla nic platná - 4:3. Tím se domácí dostali opět na koně a Laštovka musel v 76. minutě hasit další akci přistrčením soupeře. Ke kontaktu zjevně došlo vně vápna, sudí ale nařídil naprosto nesmyslnou penaltu. V tento okamžik potvrdil svůj opět "skvělý" výkon. Ke cti domácích rozhodně slouží to, že sami přiznali, že to nebylo ve vápně a tak kopali trestňák. Za tuto vcelku nevídanou férovost byli odměněnni prakticky okamžitě, když jeden ze čtveřice Trnků uvedených v zápisu - Martin - trefil přesně levý vingl Laštovkovy brány - 5:3. Stav sice nebyl příznivý, přesto ale ještě Kočí těsně minul a Vávra vysoko přestřelil - oba v poměrně dobrých pozicích. Samotný závěr pak již jen potvrdil výhru domácích - další z Trnků - Karel - se po kombinaci v 86. minutě trefil prakticky do prázdné brány - 6:3 a v poslední minutě se ten samý hráč trefil přímo nevídaně - ranou z voleje z poza vápna vymetl šibenici - 7:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Zruč B
Tomáš Klail (vedoucí mužstva): „Řekl bych, že v prvním poločase jsme byli lepší my. Brzo jsme dali dva góly a vypadalo to na snadný zápas. Oni se ale pak dvakrát prosadili z rychlých brejků a v poločase jsme vedli jen 3:2. Na začátku druhé půle pak snad po 10 vteřinách vyrovnali, dalších dvacet minut byli lepší a vypadalo to, že to s námi nedopadne dobře. Naštěstí v posledních dvaceti minutách dali kluci čtyři góly a tak to skončilo 7:3. Hrálo se na poměrně těžké terénu, takže hostům, kteří přijeli s jedním hráčem na střídání, už mohly v závěru docházet i síly… S podzimem jsme rozhodně spokojeni. Sice se nám nepovedl začátek, ale nakonec jsme první polovinu sezóny ukončili sérií devíti výher v řadě.“

TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (vedoucí mužstva): „V poli jsme horší než soupeř nebyli. Rozhodně ne o čtyři branky. Výsledkově však zápas dopadl celkem jednoznačně. Herně jsme ale byli vyrovnaným soupeřem a na body jsme po většinu zápasu pomýšlet mohli. Bohužel naše stará bolest - nedáme góly a pak zbytečně inkasujme, nás stála lepší, možná i bodově ohodnocený, výsledek. Rovněž se ukázalo, že soutěž nemůžeme hrát s jedním golmanem. Kdyby se, nedej bůh, Bejkovi (Petr Bejček)cokoli přihodilo, nemáme za něj v tuto chvíli adekvátní náhradu. To konstatuji s vědomím kvality všech letos nastoupivších kluků v bráně. Všem patří obrovský dík. To je asi to hlavní, na čem musíme přes zimu zamakat.“



Sestavy


TJ Zruč B
J. Berger [-] - T. Pokladník [-] (82. P. Schwarz [-] ) , D. Mošna [-] , F. Korelus [-] , M. Lang [-] , M. Fryček [-] , M. Trnka [-] , K. Trnka [-] , J. Mastný [-] (85. J. Trnka [-] ) , J. Přibyl [-] , M. Klail [-] (46. T. Valenta [-] )

TJ Sokol Plzeň - Hradiště
M. Laštovka [-] - M. Beránek [-] , M. Furár [-] , D. Červený [-] , M. Valeček [-] , O. Pytlík [-] , P. Kočí [-] , V. Pikhart [-] , J. Bihary [-] , M. Drahoňovský [-] (73. D. Vávra [-] ) , J. Ženíšek [-]

ŽK: 34. T. Pokladník , 60. J. Mastný , 76. M. Trnka - 78. M. Laštovka .
Hráči zápasu: T. Pokladník , K. Trnka - P. Kočí .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: OPALECKÝ Jiří - CHLÁDEK Jaroslav (N), HOUDEK Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.