Staňkov vysoko přehrál Bor a vrátil se do čela tabulky!


Branky


0

Fotbalisté Staňkova před týdnem prohráli s Meclovem 0:1 a museli soupeři uvolnit vedoucí pozici. Další domácí zaváhání už ale nepřipustili. V utkání s Borem sice inkasovali jako první, ale poté již soupeře jasně přehrávali a zvítězili 5:1. Hosté navíc dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Staňkovu hodně pomohl návrat kanonýra Tlustého, který doléčil angínu a hned se dvakrát zapsal mezi střelce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí museli otáčet skóre

Staňkov ve čtyřech zápasech za sebou vstřelil jen jeden gól, a tak byli místní fanoušci před utkáním zvědaví, jestli se týmu podaří střelecké trápení prolomit. Pozitivní bylo, že se do sestavy vrátili zkušení hráči Gust a Tlustý, pro zranění ale nemohl nastoupit Dolejš.

 

Domácí začali náporem, ale v 8. min. Bor nečekaně udeřil, když zaváhání v obraně využil ke vstřelení vedoucího gólu Václav Hlaváč. Staňkovským nějaký čas trvalo, než se vzpamatovali a začali zase hrát svou hru, ale nakonec ještě v první půli zvládli výsledek otočit. Ve 23. min. zaskočil překvapivou přízemní střelou hostujícího brankáře Jakub Šimůnek a o šest minut později se po rychlém protiútoku prosadil Václav Voves.

Druhá půle už byla jasnou záležitostí Staňkova

Po změně stran se domácí snažili rychle přidat třetí pojišťovací gól, což se povedlo v 57. min. Tomášovi Tlustému. Ten si naběhl na Šimůnkův centr z přímého kopu a přesnou hlavičkou poslal míč do sítě. Hosté v dalším průběhu utkání doplatili na tvrdou hru. V 63. min. byl Tomáš Janků vyloučen po druhé žluté kartě a v 78. obdržel další z borských hráčů, František Pták, bez varování červenou po ostrém zákroku na Šimůnka. Již krátce předtím upravil Lukáš Zahoř na 4:1 a poslední slovo měl v 89. min. Tomáš Tlustý, který po kličce brankáři pohodlně skóroval do prázdné branky.

 

Staňkov si tak vylepšil skóre a právě jeho zásluhou se vrátil do čela tabulky před Meclov. Hosté, kteří závěr utkání těžce skousávali, jsou devátí.

 

Částečně převzato z webu http://fkstankov0.webnode.cz



Ohlasy k zápasu


FK Staňkov
Ondřej Bauer (hráč a místopředseda klubu): „Hrálo se za silného větru, ale rozhodčí chtěli, aby se to odehrálo. Bor se v 8. minutě dostal poprvé na naší půlku a hned dali gól. My jsme je pak ale mačkali a ještě do poločasu skóre otočili. Potom se už v podstatě hrálo jen na jednu bránu, ve druhém poločase měli hosté snad jen jednu střelu na bránu. Ze strany Boru to pak bylo v závěru hodně vyhrocené, o čemž svědčí i dvě vyloučení. Pro nás zasloužené vítězství. Musím vyzdvihnout Tomáše Tlustého, který se vrátil po angíně a po třech týdnech bez tréninku hned dvakrát skóroval.“




Sestavy


FK Staňkov
L. Jánský [-] - P. Gust [-] , T. Tlustý [-] , T. Výrut [-] (70. V. Záhoř [-] ) , D. Drudík [-] , J. Kubina [-] , L. Zahoř [-] , J. Vrba [-] , J. Šimůnek [10.0] (79. P. Kaufman [-] ) , V. Voves [-] (83. T. Doležal [-] ) , O. Hrdina [-]

TJ Sokol Bor
P. Žalud [-] - T. Janků [-] , D. Štípek [-] , J. Blažek [-] , J. Burda [-] , J. Stránský [-] , V. Hlaváč [-] (65. J. Pokorný [-] ) , J. Zeman [-] , F. Pták [-] , M. Hocmann [-] , J. Maczko [-]

ŽK: 82. V. Voves - 25. T. Janků , 25. F. Pták , 63. J. Blažek , 78. J. Stránský . ČK: 63. T. Janků , 78. F. Pták .
Hráči zápasu: L. Zahoř , T. Tlustý , J. Šimůnek .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Rubáš Jakub - MAZANEC Marek, FANFULE Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.